powered by Agones.gr (Στοίχημα)

Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2009

Περί αφέλειας και συνέπειας...

Αν δεν υπήρχε το ελληνικό ενδιαφέρον στα σημερινά ματς του Champions League -ελέω Παναθηναϊκού, όλοι με αυτή την αναμέτρηση θα ασχολούνταν. Δύο από τις κορυφαίες ευρωπαϊκές ομάδες στην ιστορία του ποδοσφαίρου συγκρούονται στην φάση των 16. Για να είμαστε απόλυτα ακριβείς, πρόκειται για την δεύτερη φορά που βρίσκονται αντιμέτωπες.

Μετά από 28 χρόνια, η Real υποδέχεται την Liverpool (Novasports 1), προσδοκώντας να πρωταγωνιστήσει ξανά στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Το momentum και η χρονική συγκυρία των αναμετρήσεων, αν μη τι άλλο ευνοεί τους Μαδριλένους. Προέρχονται από δύο επιβλητικές νίκες στο εγχώριο πρωτάθλημα, μείωσαν την διαφορά από την πρωτοπόρο Barca στους 7 βαθμούς και ο Juande Ramos ατενίζει δικαίως το μέλλον με αισιοδοξία. Στην α' φάση της διοργάνωσης, τα τρωτά σημεία της ομάδας- με τον ανεκδιήγητο Σούστερ στο τιμόνι- έγιναν εμφανή. Η Juventus τα εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο, παίρνοντας την νίκη στο Μπερναμπέου και την 1η θέση στον όμιλο. Van Nistelroy, Del la Reid και Diarra είναι μακροχρόνια τραυματίες ενώ ο νεαρός Ολλανδός επιθετικός Huntelaar δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στον θεσμό.

Το σημερινό ματς βρίσκει την Liverpool σε αγωνιστική κάμψη. Σε μεγάλο ποσοστό οφείλεται στην απουσία του αρχηγού και ηγέτη της ομάδας, Steven Gerard ο οποίος σύμφωνα με τα αγγλικά μέσα ενημέρωσης θα επιστρέψει σήμερα στην βασική ενδεκάδα έπειτα από τρεις εβδομάδες. Ο μεγαλεπίβολος στόχος των Reds που δεν είναι άλλος από την κατάκτηση της Premier League, μετά την ισοπαλία με την Manchester City απομακρύνθηκε ακόμη περισσότερο. Εκτός όλων αυτών, φήμες περί αποχώρησης του Rafa Benitez εν μέσω της αγωνιστικής περιόδου ήρθαν να επιβαρύνουν το κλίμα στην ομάδα.

Τα περί αγωνιστικής μεταμόρφωσης και ανάτασης της Real, δεν με βρίσκουν σύμφωνο. Η ''galacticos'' έχουν πολλά προβλήματα τα οποία καλύπτονται από τα τελευταία θετικά αποτελέσματα. Από την άλλη πλευρά, τα τελευταία χρόνια η Liverpool έχει φανεί συνεπής στα ευρωπαϊκά της ραντεβού. Ως επί το πλείστον, παιχνίδια όπως το σημερινό, όπου πρέπει να εκμεταλλευτεί τους ελεύθερους χώρους που αφήνει ο αντίπαλος, της ταιριάζει απόλυτα Θεωρώ πως μπορεί να εκμεταλλευτεί την αγωνιστική αφέλεια της Real που θα παραταχθεί φουλ επιθετικά και να αποσπάσει ένα θετικό αποτέλεσμα. Το Χ του 3.30 είναι ο εφικτός στόχος για την ομάδα του Benitez (10 ευρώ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: