powered by Agones.gr (Στοίχημα)

Τρίτη 3 Μαρτίου 2009

Φαβορί ο ΠΑΟΚ!

Νηστήσιμο μας προέκυψε το ντέρμπι, όπως πολύ εύστοχα επισημαίνει στο σημερινό πρωτοσέλιδο της Τρίτης ο Φίλαθλος. Κακό ματς μεταξύ δύο υπερτιμημένων ομάδων. Με το πρωτάθλημα να έχει κριθεί σε μεγάλο βαθμό και τα μπαράζ για την ευρώπη να αργούν (αρχές Μαϊου έχουν προγραμματιστεί), το εγχώριο ποδοσφαιρικό ενδιαφέρον εναπόκειται στους επαναληπτικούς του κυπέλλου Ελλάδος.

Την Τετάρτη (21:15, ALPHA), ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον ΠΑΟΚ με έπαθλο την πρόκριση στα ημιτελικά του θεσμού. Το ντέρμπι της Κυριακής απέναντι στον Παναθηναϊκό επιβεβαίωσε πως οι ερυθρόλευκοι βρίσκονται σε κακή κατάσταση. Αν οι επόπτες ήταν πιο σοβαροί, θα είχαν γνωρίσει την ήττα και θα είχαμε (ως συνήθως) λαϊκά δικαστήρια για προπονητή και παίκτες. Τα επεισόδια στην ταραχώδη σχέση Λέτο-Βαλβέρδε έχουν αναστατώσει ακόμη περισσότερο την ομάδα και το καλό κλίμα αποτελεί μακρινή ανάμνηση. Μετά και τον τσακωμό τους στην προπόνηση της Δευτέρας, ο Αργεντίνος αριστερός χαφ θα αποτελέσει παρελθόν για τον Ολυμπιακό, στερώντας από τον Ισπανό coach έναν ποιοτικό παίκτη. Οι πολλοί τραυματισμοί βασικών και αναντικατάστατων παικτών δένει ακόμη περισσότερο τα χέρια του Ερνέστο Βαλβέρδε. Ντομί και Άντζας δεν προλαβαίνουν την αναμέτρηση της Τετάρτης ενώ προβλήματα τραυματισμού αντιμετωπίζουν οι Τοροσίδης και Γκαλίτσιος.

Στον ΠΑΟΚ επικρατεί μεγάλη ικανοποίηση μετά και την νίκη επί του Πανιωνίου στην Νέα Σμύρνη (2-1) με τον ξεχασμένο Μπακαγιόκο να σκοράρει δις. Οι Θεσσαλονικείς έδειξαν για πρώτη φορά χαρακτήρα σε ένα δύσκολο εκτός έδρας ματς και κατάφεραν (με ανατροπή) να πάρουν τους τρεις βαθμούς. Ο Φερνάντο Σάντος έχει δημιουργήσει ένα πολύ σταθερό και συμπαγές σύνολο. Οι μεταγραφές του Ιανουαρίου ενίσχυσαν την ομάδα και έδωσαν το βάθος πάγκου που απαιτεί ο πρωταθλητισμός. Η λίστα των τραυματιών είναι μεγάλη (Βιεϊρίνια, Δάρλας, Μάρκος Αντόνιο, Γκαρσία) όμως ο ΠΑΟΚ έχει μάθει να ζει και χωρίς αυτούς... Μοναδικό ερωτηματικό για την ενδεκάδα είναι η θέση του αριστερού μπακ με επικρατέστερο να πάρει φανέλα βασικού τον Παντελή Κωνσταντινίδη.

Σε καλή χρονική συγκυρία για τον ΠΑΟΚ η αναμέτρηση του κυπέλλου, με τον Ολυμπιακό να αντιμετωπίζει πληθώρα αγωνιστικών και εξωαγωνιστικών προβλημάτων. Ο Σάντος θα παρατάξει την ομάδά του με πρωταρχικό στόχο να διαφυλάξει την άμυνά του. Ο Ολυμπιακός θα παραταχθεί με τους ίδιους κουρασμένους παίκτες που αγωνίστηκαν και την Τετάρτη, καθώς οι εναλλακτικές λύσεις είναι χαμηλής ποιότητας. Αν το πρώτο ημίχρονο περάσει αναίμακτα για τους Θεσσαλονικείς, τότε θα βρίσκονται πολύ κοντά στην πρόκριση. Ο Ολυμπιακός δείχνει σε τραγική αγωνιστική κατάσταση. Ο ΠΑΟΚ μπορεί να το εκμεταλλευτεί και να πάρει την ισοπαλία-πρόκριση. Επιλέγω το Χ στο υψηλότατο 4 με 10 ευρώ ποντάρισμα.

Υ.Γ.: Ύπουλο ματς το Παναθηναϊκός-Πανσερραϊκός. Κατά τη γνώμη μου αξίζει να ρισκάρετε στην πρόκριση των Σερραίων ή έστω στο 0-0. Τα τελευταία χρόνια, οι πράσινοι μας έχουν συνηθίσει σε τέτοιες γκέλες. Αφήστε που αντί να ασχολούνται με τις μέτριες εμφανίσεις της ομάδας, ρίχνουν όλο το ανάθεμα στην διαιτησία. Μέγα λάθος...

Δεν υπάρχουν σχόλια: