powered by Agones.gr (Στοίχημα)

Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2009

Ποια ΑΕΚ;;

Ισοπαλία, ήττα, ήττα, ήττα... Και σήμερα; Τι θα ξημερώσει για το ανοργάνωτο και προβληματικό σύνολο του Ντούσαν Μπάγιεβιτς; Το ξεκίνημα της φετινής αγωνιστικής περιόδου για την ΑΕΚ μοιάζει πάρα πολύ με το περυσινό. Μεταγραφές που έγιναν την τελευταία στιγμή, σοβαρές ελλείψεις στο ρόστερ της ομάδας και άσχημα αποτελέσματα που οδηγούν τους κιτρινόμαυρους από την 5η αγωνιστική εκτός διεκδίκησης του πρωταθλήματος.

Εν μέσω της αγωνιστικής της κατρακύλας, η ΑΕΚ υποδέχεται στο Ολυμπιακό στάδιο την αναγεννημένη Μπενφίκα (20:00, ΑΝΤ1). Τα τελευταία χρόνια, οι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις αποτελούν ένα είδος πολυτελείας για την ΑΕΚ. Ουδείς στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο επέδειξε την δέουσα σοβαρότητα και η ομάδα έχει απωλέσει πολύ από το πρεστίζ της. Τα δύο χαμένα ντέρμπι στην έδρα της φαίνεται να της στοιχίζουν άλλη μια χρονιά. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς και η διοίκηση δεν φρόντισαν να ενισχύσουν την ομάδα σε θέσεις-κλειδιά που πονάει. Αμυντικά χαφ υψηλού επίπεδου δεν υπάρχουν, το κενό του Κυργιάκου δεν καλύφθηκε ενώ και το ντεφορμάρισμα του Μπλάνκο φανερώνει την απουσία αξιόπιστων επιθετικών λύσεων. Πολλές οι απουσίες για την ΑΕΚ από την σημερινή αναμέτρηση καθώς οι Μάκος, Ενσαλίβα, Ζεράλντο είναι τραυματίας, ο Γκερέιρο δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής, ο Αραούχο είναι τιμωρημένος και ο Νέμεθ απουσιάζει με την εθνική νέων Ουγγαρίας. Αναγκαστικά, ο Ντούσκο θα εμπιστευτεί τον τραγικό - μέχρι στιγμής- Άρτσε για παρτενέρ του Μαϊστόροβιτς. Πιθανή 11άδα (4-2-3-1): Σάχα - Γεωργέας, Μαϊστόροβιτς, Άρτσε, Χουάνφραν - Γιαχάγια, Καφές - Μαντούκα, Σκόκο, Λεονάρντο - Μπλάνκο.

Σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση βρίσκονται οι αετοί της Λισσαβώνας οι οποίοι προέρχονται από άνετη επικράτηση επί της Λεϊσόες με 5-0. Μετά από αρκετά χρόνια, η Μπενφίκα έχει ξεκινήσει πολύ καλά στο πορτογαλικό πρωτάθλημα (2η θέση, 16 βαθμοί). Οι πολύ καλές μεταγραφικές κινήσεις που πραγματοποιήθηκαν το καλοκαίρι, έχουν ήδη δώσει δείγματα γραφής και έχουν ανεβάσει ποιοτικά την ομάδα. Παίκτες όπως ο Κιερίσον, ο βασικός στην εθνική Βραζιλίας Ραμίρεζ και ο μέχρι πρότινως παροπλισμένος Σαβιόλα δεν θα συνταντήσεις στα ελληνικά γήπεδα. Στο σημερινό ματς, ο προπονητής της ομάδας Ζόρζε Ζέσους θα φρεσκάρει την ομάδα πραγματοποιώντας μερικές αλλαγές στην βασική ενδεκάδα. Πιθανή 11άδα (4-4-2): Ζούλιο Σέζαρ - Πεϊσότο, Νταβίντ Λουίς, Λουιζάο, Μάξι Περέιρα - Χάβι Γκαρθία, Ντι Μαρία, Ραμίρες, Αϊμάρ - Καρντόσο, Σαβιόλα.

Κάθε άλλο παρά ανταγωνιστική για ένα τόσο δύσκολο παιχνίδι εμφανίζεται η ΑΕΚ με αποκορύφωμα τα τελευταία ατυχή αποτελέσματα. Οι απουσίες βασικών παικτών και η μη συνοχή στην άμυνα, σίγουρα θα της στοιχίσει. Με το αναχρονιστικό, κατά πολλούς, 4-4-2 θα παραταχθεί η Μπενφίκα. Η χρησιμοποίηση, όμως, δύο επιθετικών θα δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στο κέντρο άμυνας της ΑΕΚ. Ο αστείος Άρτσε και ο άκαπνος Γιαχάγια θα εκθέσουν πάλι τον πρίγκηπα... Όταν δεν μπορείς να νικήσεις τον ΠΑΣ Γιάννινα, πως θα αντεπεξέλθεις στις δυσκολίες μιας τέτοιας αναμέτρησης; Χωρίς δεύτερη σκέψη, ποντάρω 15 ευρώ στο 2 της Μπενφίκα με απόδοση 2.10.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

μα καλα εσυ εισαι φαινομενο
χαραμιζεσαι