powered by Agones.gr (Στοίχημα)

Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2009

Σιγά μην πάμε μουντιάλ!

Δεν το αξίζουμε. Αυτή είναι η αλήθεια. Παρακολουθώντας και τους 10 αγώνες που έδωσε η εθνική μας ομάδας για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, νομίζω πως οι περισσότεροι καταλήγουμε σε αυτό το συμπέρασμα. Η σημερινή εθνική αποτελεί ότι χειρότερο παρουσίασε ο Ότο τα οκτώ χρόνια που βρίσκεται στην χώρα μας. Ο πολύ εύκολος όμιλος στον οποίο συμμετείχαμε μας δίνει την ευκαιρία να διεκδικήσουμε από τα μπαράζ την πρόκριση για τα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής. Μόνο που δεν θα βρούμε στο διάβα μας την Λετονία...

Για την πρόκριση στην τελική φάση του Μουντιάλ 2010, η Ελλάδα υποδέχεται στο ΟΑΚΑ την Ουκρανία, (20:00, ΜΕΓΚΑ). Υπενθυμίζουμε πως υπάρχει επαναληπτικός την Τετάρτη στο Ντόνετσκ. Το σύνολο του Ότο Ρεχάγκελ απέτυχε να κατακτήσει την 1η θέση του ομίλου και να πάρει την πρόκριση, μένοντας δικαίως πίσω από την Ελβετία του Ότμαρ Χίτσφέλντ.
Παρόλα αυτά, η εθνική ομάδα πήρε την 2η θέση από την Λετονία και μαζί την ευκαιρία να διεκδικήσει την πρόκριση απέναντι στους Ουκρανούς. Κατά την διάρκεια αυτής της προκριματικής φάσης, η εθνική μας είχε πολλές απουσίες βασικών παικτών της (Χαριστέας, Σειταρίδης, Τοροσίδης). Το γεγονός αυτό οδήγησε τον Ρεχάγκελ σε πειραματισμούς, μήπως και βρει λύσεις στα προβλήματα τραυματισμών. Φεύ όμως καθότι είτε πολλοί παίκτες δεν ήταν έτοιμοι να προσφέρουν στην ομάδα είτε είναι χαμηλότερης ποιότητας και δεν θα προσφέρουν ποτέ. Νοκ άουτ για τις δύο αναμετρήσεις είναι οι Πατσατζόγλου, Αμανατίδης, Σεϊταρίδης, Χαλκιάς ενώ ο Τοροσίδης κάνει αγώνα δρόμου για να προλάβει τη ρεβάνς. Με το περίεργο και ριψοκίνδυνο 3-4-3 θα παρατάξει την εθνική μας ομάδα για μια ακόμη φορά ο Ρεχάγκελ. Πιθανή 11άδα (3-4-3): Τζόρβας - Παπασταθόπουλος, Μόρας, Κυργιάκος – Βύντρα, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Σπυρόπουλος – Χαριστέας, Γκέκας, Σαμαράς.

Με στόχο την νίκη-πρόκριση θα παραταχθούν οι Ουκρανοί στην αποψινή αναμέτρηση, όπως δήλωσε στην συνέντευξη τύπου ο coach Μιχαϊλιτσένκο. Ο προπονητής των βορειοευρωπαίων απαίτησε και κατόρθωσε να αναβληθεί η εγχώρια αγωνιστική δράση για να έχει πιο ξεκούραστους τους ποδοσφαιριστές του. Η Ουκρανία, αν και βρέθηκε σε δεινή βαθμολογική θέση, κατάφερε να προσπέρασει την Κροατία και να πάρει την 2η θέση στον όμιλό της. Η κληρωτίδα έφερε απέναντι τους την Ελλάδα, κάτι που έλυογα τους χαροποίησε μιας και απέφυγαν τις πολύ πιο δυνατές Πορτογαλία, Γαλλία και Ρωσία. Οι Ουκρανοί διαθέτουν ένα πολύ συμπαγές σύνολο και βασίζονται στον άξονα Τσιγκρίνσι-Τίμοτσουκ-Σεβτσένκο. Τα πολλά κρούσματα γρίπης που έχουν πλήξει τις τελευταίες εβδομάδες την Ουκρανία δεν προβληματίζουν τους υθίνοντες και εκτός απροόπτου ο επαναληπτικός αγώνας θα διεξαχθεί κανονικά -με κόσμο. Με το πιο ορθολογικό 4-4-2 παρατάσει την ομάδα του σχεδόν σε όλους τους αγώνες ο Μιχαϊλιτσένκο. Πιθανή 11άδα (4-4-2): Πιατόφ - Κατσεντίρι, Τσιγκρίνσκι, Κόμπεν, Ρακίτσκι - Μίχαλικ, Τίμοτσουκ, Ρόταν, Γκάι - Σεφτσένκο, Μιλέφσκι.

Σε καλύτερη αγωνιστική κατάσταση βρίσκονται οι Ουκρανοί, βάσει των πρόσφατων αναμετρήσεων των εθνικών ομάδων. Η ομάδα του Μιχαϊλιτσένκο δείχνει μεγάλο ζήλο και θέληση για την πρόκριση στο Μουντιάλ. Μεγαλύτερο σίγουρα από τα στοιχεία που βλέπουμε από τους διεθνείς της χώρας μας. Ας αφήσουμε στην άκρη τους συναισθηματισμούς. Αυτή η εθνική ομάδα δεν αξίζει να πάει στο Μουντιάλ. Δεν έχει πραγματοποιήσει τίποτα παραπάνω από αξιοπρεπείς εμφανίσεις απέναντι σε πολύ αδύναμους αντιπάλους. Ενας πιθανός αποκλεισμός θα μας κάνει καλό. Θα επιτυχάνει τις εξελίξεις για ανανέωση σε έμψυχο δυναμικό και τεχνικό επιτελείο. Η Ουκρανία είναι σαφώς καλύτερη ομάδα από τους Ελβετούς που μας άφησαν στην 2η θέση. Ποντάρω 10 ευρώ στο 2 των Ουκρανών με απόδοση 3.40.