powered by Agones.gr (Στοίχημα)

Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2009

Δύο δυσάρεστες εκπλήξεις!

Συμβαίνει κάθε χρόνο. Κάποιες ομάδες ξεκινάνε την σεζόν με όνειρα και μεγάλες φιλοδοξίες. Μετά από μερικά ατυχή αποτελέσματα έρχεται η προσγείωση στην πραγματικότητα. Τέτοιες περιπτώσεις στην Ελλάδα είναι -φέτος- η ΑΕΚ και ο Άρης. Στην Ισπανία, πολύ άσχημο ξεκίνημα στην σεζόν είχαν η Ατλέτικο και η Βιγιαρεάλ. Ακόμη προσπαθούν να συνέλθουν...

Στο Έλ Μαδριγάλ, η
Ατλέτικο Μαδρίτης υποδέχεται την Βιγιαρεάλ του γνώριμού μας Ερνέστο Βαλβέρδε (20:00). Οι γηπεδούχοι εξακολουθούν να πραγματοποιούν μέτριες εμφανίσεις και παραμένουν στον πάτο της ισπανικής λίγκας. Οι μόλις 13 βαθμοί σε 13 αγώνες αποδεικνύουν του λόγου το αληθές. Την περασμένη αγωνιστική, οι παίκτες του Κίκε Φλόρες είχαν την τύχη να αντιμετωπίσουν την Χερέθ, ουραγό του πρωταθλήματος, και να σημειώσουν μια άνετη νίκη με 2-0. Ούτε όμως και στην Ευρώπη η πορεία της Ατλέτικο είναι καλή. Μεσοβδόμαδα, η αδιάφορη Πόρτο την φιλοδώρησε με 3-0 και τα σύννεφα πάνω από την Μαδρίτη ξαναφάνηκαν. Πάλι καλά που δεν κέρδισε ο ΑΠΟΕΛ στο Στάνφορντ Μπρίτζ (2-2) και θα συνεχίσουν την ευρωπαϊκή τους πορεία στο Europa League. Εκτός της ήττας, ο Φλόρες είδε τον Αγκουέρο να αποχωρεί τραυματίας και η συμμετοχή του στην βασική 11άδα κρίνεται εξαιρετικά αμφίβολη. Πάντως, ο Αργεντίνος κυμαίνεται και αυτός στην μετριότητα όπως και η απόδοση όλης της ομάδας από την αρχή της σεζόν. Για να είμαστε ακριβείς, από τη στιγμή που απέκλεισαν τον Παναθηναϊκό... Εκτός αποστολής έμειναν ο ανέτοιμος Σαντάνα και τιμωρημένος αριστερός μπακ Ντομίνγκεθ. Πιθανή 11άδα (4-4-2): Ασένχο – Ουιφαλούσι, Περέα, Χουανίτο, Αντ. Λόπεθ – Ρέγες, Ασουνσάο, Ρ. Γκαρθία, Σιμάο – Φορλάν, Αγουέρο (Σιναμά Πονγκόλ).

Μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας βρίσκεται από την αρχή της αγωνιστικής περιόδου και η Βιγιαρεάλ. Ο Βαλβέρδε ψάχνει να βρει τον κατάλληλο αγωνιστικό προσανατολισμό της ομάδας, αν και οι αλλαγές που έγιναν το καλοκαίρι ήταν λιγοστές. Μοναδική σημαντική προσθήκη ήταν η απόκτηση του βραζιλιάνου επιθετικού Νιλμάρ ο οποίος στα τελευταία ματς βρίσκει δίχτυα και δείχνει να έχει προσαρμοστεί στο νέο ευρωπαϊκό περιβάλλον. Με μικρους αλλά σταθερούς βηματισμούς, η Βιγιαρεάλ βρίσκει ρυθμό στο παιχνίδι της παίζοντας, όπως μας είχε συνηθίσει στο παρελθόν, σύγχρονο επιθετικό ποδόσφαιρο. Το ρόστερ είναι πολύ ποιοτικό και προσφέρεται για τέτοιους σκοπούς. Την περασμένη αγωνιστική, με μπροστάρη τον ταλαντούχο Καθόρλα ανέτρεψαν το εις βάρος τους 1-2 και νίκησαν με 3-2 την Χετάφε. Νίκη ψυχολογίας που θέλουν να τους οδηγήσει στην 1η εκτός έδρας νίκη της σεζόν. Στην διάθεση του Βαλβέρδε ΔΕΝ βρίσκονται για την αποψινή αναμέτρηση ο τιμωρημένος δεξιός μπάκ Άνχελ και οι τραυματίες μέσοι Πιρές και Ιμπαγάθα. Πιθανή 11άδα (4-4-2): Ντ. Λόπεθ – Χ. Βέντα, Γκοντίν, Μαρκάνο, Καπντεβίλα – Κάνι, Μπρούνο, Σένα, Καθόρλα – Νιλμάρ, Ρόσι.

Και οι δύο σημερινοί αντίπαλοι διαθέτουν ποιοτικές μονάδες. Όμως, η Ατλέτικο επιμένει να αγωνίζεται λες και είναι η Βραζιλία του '70. 4-2-4 και ο Θεός βοηθός για την αμυντική λειτουργία. Με τέτοιο αγωνιστικό προσανατολισμό οι γηπεδούχοι θα παραμείνουν στην αφάνεια. Πιο σύγχρονη η προσέγγιση του Βαλβέρδε που παρατάσσει την ομάδα του με ένα ευέλικτο 4-5-1. Γρήγοροι παίκτες που καλύπτουν πολλούς χώρους σε άμυνα και επίθεση απαρτίζουν την βασική ενδεκάδα. Η Βιγιαρεάλ θα βρει πολλούς κενούς χώρους και οι γρήγοροι παίκτες της (Ρόσι, Καθόρλα, Κάνι) μπορούν να κάνουν την ζημιά. Με τον Αγκουέρο ανέτοιμο, η Ατλέτικο δεν έχει τύχη. Πιστεύω στην 1η εκτός έδρας νίκη των Λεβαντίνων και θα ποντάρω 10 ευρώ στο 2 της Βιγιαρεάλ με απόδοση 3,60.

Δεν υπάρχουν σχόλια: