powered by Agones.gr (Στοίχημα)

Κυριακή 30 Αυγούστου 2009

Εν αρχή ήν τα ντέρμπι!

Ανέκαθεν ήμουν υπέρ της άποψης πως τα ντέρμπι δεν πρέπει να διεξάγονται στην αρχή. Αγώνες οι οποίοι συγκεντρώνουν τα βλέμματα εκατομμυρίων θεατών, θα πρέπει να προστατεύονται από την εκάστοτε λίγκα και να διεξάγονται όταν οι ομάδες θα έχουν βρει ρυθμό. Κάτι τέτοιο συμβαίνει π.χ. στην Ισπανία, όχι όμως και στο γειτονικό μας ιταλικό πρωτάθλημα. Εξου και χθες είχαμε το κλασικό ντέρμπι μεταξύ Μίλαν-Ίντερ. Οι γηπεδούχοι παρουσιάστηκαν ανέτοιμοι για ένα τόσο σπουδαίο ματς στην αρχή της σεζόν και η συντριβή ήρθε εύκολα (0-4).

Η 2η αγωνιστική του ιταλικού πρωταθλήματος ολκληρώνεται σήμερα με ένα ακόμη μεγάλο ματς ανάμεσα σε Roma και Juventus (21:30, Novasports 1). Οι τζιαλορόσι έχουν ξεκινήσει νωρίτερα τις υποχρεώσεις τους και ποντάρουν σε αυτό δηλ. στον μεγαλύτερο βαθμό ετοιμότητας. Η ομάδα του Σπαλέτι πήρε εύκολα μεσοβδόμαδα την πρόκριση στους ομίλους του Europa League διαλύοντας με 7-1 μια άσημη ομάδα από την Σλοβακία. Οι Ρωμαίοι διατηρούν την ίδια περυσινή ομάδα δίχως να έχουν ενισχυθεί με την απόκτηση κάποιου παίκτη. Μοναχά ο δεξιός μπακ Μάρκο Μόττα αποκτήθηκε από την Udinese έναντι 3 εκ. ευρώ αλλά δεν λογίζεται προς το παρόν ως βασική λύση. Όσον αφορά τις αποχωρήσεις, ο κεντρικός χαφ Ακουιλάνι έπιασε λιμάνι στην Λίβερπουλ ενώ μετά από πολύχρονη παραμονή στην ομάδα αποχώρησε και ο Κριστιάνο Πανούτσι. Σημαντικές επιστροφές μετράει ο Λουτσιάνο Σπαλέτι για το σημερινό ματς μιας και οι Juan, Mexes, Baptista, Perotta, Vucinic. Παραμένουν εκτός ο τερματοφύλακας Ντόνι, ο μπακ Σισίνιο, ο στόπερ Αντρεόλι και ο επιθετικός Οκάκα. Πιθανή 11άδα: Αρτουρ – Κασέτι, Μεξές, Μπουρντίσο, Ρίισε – Ντε Ρόσι, Πιζάρο – Ταντέι, Μενέζ, Περότα – Τότι.

Με όνειρα για κατάκτηση του τίτλου ξεκινά η φετινή χρονιά για την γηραιά κυρία. Λογικό ακούγεται καθότι οι Γιουβεντίνοι ενισχύθηκαν σημαντικά με την απόκτηση ποιοτικών μέσων (Μέλο, Ντιέγκο) και έμπειρων αμυντικών (Καναβάρο, Κάσερες). Ειδικά στο α' ματς της σεζόν ο Ντιέγκο έδειξε λίγα δείγματα του ταλέντου του, οδηγόντας την Γιούβε στην νίκη. Πάντως, η απόδοση της ομάδας κυμάνθηκε σε μέτρια επίπεδα απέναντι σε έναν αδύναμο αντίπαλο (Κιέβο). Ο άπειρος coach και παλιά δόξα της Juve, Ferrara προβληματίζεται για τον παρτενέρ του Αμάουρι στο αποψινό ματς. Ο Ντελ Πιέρο επιστρέφει από τιμωρία όμως ο Ιακουίντα σημείωσε το νικητήριο γκολ την περασμένη εβδομάδα. Την πρώτη του εμφάνιση με την φανέλα της Juventus αναμένεται να πραγματοποιήσει και ο αμυντικός χαφ Felipe Melo. Εκτός αποστολής λόγω τραυματισμών παραμένουν οι
χαφ Σισόκο και Σαλιχάμιτζιτς και ο δεξιός μπακ Ζεμπινά. Πιθανή 11άδα: Μπουφόν – Γκριγκέρα, Καναβάρο, Κιελίνι, Ντε Τσέλιε – Καμορανέζι, Μέλο, Μαρκίζιο – Ντιέγκο – Αμάουρι, Ντελ Πιέρο.


Ισορροπημένο ματς με τις δύο ομάδες να φαντάζουν ακόμη εξαιρετικά ανέτοιμες. Οι σημαντικές επιστροφές στην άμυνα (Ζουάν, Μεξές) θα βοηθήσουν τους γηπεδούχους να παρουσιαστούν ανταγωνιστικοί στο σημερινό ματς. Στα ατού των Ρωμαίων, σημειώστε και την εμπειρία του Σπαλέτι στα ιταλικά γήπεδα έναντι του νέου Φεράρα. Η Juventus διαθέτει σαφέστατα ποιοτικότερη ομάδα και καλύτερους παίκτες. Χρειάζεται όμως χρόνος ώστε να αποκτήσει η ομάδα ρυθμό. Τέτοιοι αγώνες στην αρχή της σεζόν συνήθως καταλήγουν εκεί απ' όπου αρχίζουν. Χ δηλαδή του 3.40 και 10 ευρώ ποντάρισμα.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

hello... hapi blogging... have a nice day! just visiting here....