powered by Agones.gr (Στοίχημα)

Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2009

Η αδύναμη μεγαλόνησος!

Με τον Ότο Ρεχάγκελ στο τιμόνι εδώ και 8 χρόνια, η εθνική μας ομάδα συνηθίζει να δίνει το παρόν σε όλα τα μεγάλα ποδοσφαιρικά ραντεβού. Εξαιρουμένου του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2006, η Εθνική Ελλάδος δίνει το παρόν σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις. Και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα βρεθεί και στα γήπεδα της μυστηριώδους Νοτίου Αφρικής. Εν αντιθέσει με τους γείτονες Κύπριους οι οποίοι παραμένουν σε εθνικό επίπεδα στην ποδοσφαιρική ανυποληψία. Οι επιτυχίες τους σε συλλογικό επίπεδο (Ανόρθωση, ΑΠΟΕΛ) δεν δείχνουν ικανές να συμπαρασύρουν και την εθνική ομάδα.

Στο στάδιο ΓΣΠ, η Κύπρος αντιμετωπίζει για 9η φορά την σταθερή δύναμη της Βόρειας Ευρώπης, Ιρλανδία (21:30). Οι Κύπριοι έχουν απωλέσει εδώ και πολύ καιρό τις όποιες ελπίδες πρόκρισης στο Μουντιάλ του 2010. Με μόλις 5 βαθμούς σε 6 αγώνες, η ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη δεν μπορεί να ελπίζει σε τίποτα παραπάνω από μια αξιοπρεπή παρουσία. Το κλίμα στην ομάδα δεν είναι καθόλου καλό έπειτα και από την συντριβή -σε φιλική αναμέτρηση- με 6-1 από την Αλβανία. Την ευθύνη για την έως τώρα πορεία της Κύπρου ανέλαβε μεσοβδόμαδα ο κ. Αναστασιάδης τονίζοντας χαρακτηριστικά «ήμουν για κλωτσιές»
. Η αχίλλειος πτέρνα των Κυπρίων ανέκαθεν υπήρξε η χαμηλής ποιότητας άμυνά της. Απόντες από την σημερινη αναμέτρηση θα είναι οι Μιχάλης Κωνσταντίνου και Κωνσταντίνος Μακρίδης λόγω τιμωρίας. Πιθανή 11άδα: Αυγουστή – Γαρπόζης, Κωνσταντίνου, Χαραλάμπους, Νικολάου – Σατσιάς, Μιχαήλ, Χαραλαμπίδης, Αλωνεύτης – Οκκάς, Γιασεμάκης.

Στην 2η θέση του 8ου ομίλου βρίσκεται η μαχητική Ιρλανδία. Μεγάλος στόχος της ομάδας του Τζιοβάνι Τραπατόνι είναι η κατάληψη της πρώτης θέσης την οποία κατέχει προς το παρόν η Ιταλία. Οι Ιρλανδοί βρίσκονται μόλις 2 πόντους πίσω και θέλουν να εκμεταλλευτούν πιθανό στραβοπάτημα των πρωτοπόρων. Πάντως, στην τελευταία τους επίσκεψη στην μεγαλόνησο έφυγαν με σκυμμένο το κεφάλι (5-2). Οι κλήσεις του ιδιόρυθμου ιταλού τεχνικού δεν επεφύλασσαν εκπλήξεις με τα αστέρια της ομάδας να βρίσκονται στην αποστολή (Κιν, Ο'Σέι, Νταν, Νταφ). Υπενθυμίζουμε πως οι Ιρλανδοί τρέχουν ένα σερί δίχως ήττα 9 αγώνων, με την τελευταία τους ήττα να έχει σημειωθεί τον Σεπτέμβριο του 2005 (0-1 Γαλλία). Εκτός αποστολής έμεινε ο τραυματίας Κέβιν Φόλει. Πιθανή 11άδα: Γκίβεν – Ο’ Σέι, Σεντ Λέτζερ, Νταν, Κιλμπέιν – ΜακΓκίντι, Αντριους, Γκίμπσον, Νταφ – Ντόιλ, Κιν.

Σαφέστατα ποιοτικότερη ομάδα η Ιρλανδία και έχει το προβάδισμα για την νίκη. Οι Κύπριοι χτυπάνε όλα τα ματς στην έδρα τους. Όμως συνήθως παρασύρονται από το κοινό και προδίδονται από τις (χτυπητές) αμυντικές τους αδυναμίες. Ο Τραπατόνι έχει παρουσιάσει μια πολύ συμπαγής ομάδα και μπορεί έστω και μέσω των μπαράζ να πάρει την πρόκριση. Θα εμπιστευτώ το κίνητρο όπως και την ποιότητα που διαθέτουν οι Ιρλανδοί. Ποντάρω 15 ευρώ στο 2 της Ιρλανδίας του 2.02.

Δεν υπάρχουν σχόλια: