powered by Agones.gr (Στοίχημα)

Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2009

Ανασύνταξη!

Προκριματικά ήταν και πέρασαν. Το πάζλ των ομάδων που θα συμμετάσχουν στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής ολοκληρώθηκε. Προς δική μας τέρψη με την μεγάλη νίκη-πρόκριση της εθνικής μας ομάδας. Ως εκτούτου το καλοκαίρι του 2010 θα έχει έντονο ποδοσφαιρικό ενδιαφέρον. Η επανέναρξη των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων επιτάσσει την ανασύνταξη των ομάδων μέχρι τις γιορτές.

Στο γήπεδο της Καβάλας, η ομώνυμη ομάδα υποδέχεται την ΑΕΚ για την 11η αγωνιστική του ελληνικού πρωταθλήματος (16:45, ΣΚΑΪ). Η ομάδα του αγαπούλα Μάκη Ψωμιάδη αποτελεί μέχρι στιγμής την ευχάριστη έκπληξη της φετινής σεζόν. Με πολύ καλές μεταγραφικές προσθήκες (Ορούμα, Ιωάννου) αλλά χωρίς προπονητή μιας και παρελθόν αποτελεί ο Γιάννης Παπακώστας, ο Μάκαρος υποδέχεται την ΑΕΚ από θέση ισχύος. Με 15 βαθμούς ισοβαθμεί στην 4η θέση και όλα δείχνουν πως η παραμονή της στην Superleauge θα είναι εύκολη υπόθεση. Πολλές οι απουσίες από το σημερινό ματς καθώς οι Κάλατς, Ιωάννου είναι τραυματίες ενώ οι Ντιτρόκ, Οικονόμου, Ονουάτσι είναι τιμωρημένοι. Τον πολύπειρο αυστραλό γκολκίπερ θα αντικαταστήσει ο Γάλλος Ιτάνζ που είχε αφήσει καλές εντυπώσεις στις πρώτες του εμφανίσεις. Πιθανή 11άδα (4-5-1): Ιτάνζ – Παβίσεβιτς, Ψωμάς, Ντουγκλάο, Κάλαιτζιτς – Ρινκόν, Ντομπρασίνοβιτς, Σιόντης, Ορούμα, Μεντί – Σουλτανίδης.

Περισσότερο από κάθε άλλη ομάδα, η ΑΕΚ αισθάνεται την ανάγκη ανασυγκρότησης και επιστροφής στις νίκες. Η αρχή έγινε την περασμένη αγωνιστική νικώντας την Λάρισα με άνεση 3-1. Οι Σκόκο και Μπλάνκο που αποτελούν το βαρόμετρο της ομάδας δείχνουν να βρίσκουν τον καλό τους εαυτό και αυτό θα βοηθήσει την ομάδα του Ντούσαν Μπάγιεβιτς να ανακάμψει. Ο Ντούσκο δείχνει να καταλήγει σε πρόσωπα και σύστημα έπειτα από ένα μεγάλο διάστημα αποτυχημένων πειραματισμών. Πάντως το ενδιαφέρον του κόσμου συγκεντρώνεται στις διοικητικές εξελίξεις, με τον ελληνοαμερικανό κτηματομεσίτη Κοζώνη να βρίσκεται κοντά στην απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου. Σε μια περίοδο έξαρσης των κρουσμάτων της γρίπης, ο βασικός τερματοφύλακας Σάχα
υπήρξε ένας από τους άτυχους. Τελικά ξεπέρασε την ίωση που τον ταλιπώρησε και θα αγωνιστεί κανονικά. Νοκ άουτ λόγω τραυματισμού τέθηκαν οι Νέμεθ, Ενσαλίβα και Χουανφράν. Πιθανή 11άδα (4-5-1): Σάχα – Αραούχο, Μαϊστόροβιτς, Γκέντσογλου, Καράμπελας – Σκόκο, Καφές, Λεονάρντο, Γιάχιτς, Μαντούκα – Μπλάνκο.

Το χαμηλό επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος επιβεβαιώνει η πολύ καλή πορεία της Καβάλας του Μάκη Ψωμιάδη. Δύο τρεις βετεράνοι ποδοσφαιριστές από το εξωτερικό αρκούν να ανεβάσουν το επίπεδο μιας μέτριας ομάδας. Η ΑΕΚ βρίσκεται σε ανοδική πορεία και μπορεί να το επιβεβαιώσει απέναντι στην ελλιπέστατη λόγω απουσιών Καβάλα. Προτείνω το 2 της ΑΕΚ με απόδοση 2.12 και ποντάρω 12 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: