powered by Agones.gr (Στοίχημα)

Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009

Ο Ευρωπαίος Ζοζέ!

Άλλη μια κούπα στην τροπαιοθήκη του. Ο Πορτογάλος star των ευρωπαϊκών πάγκων οδηγεί την Ίντερ στην κατάκτηση ενός ακόμη πρωταθλήματος. Η διαφορά 7 βαθμών από την φιλόδοξη Γιουβέντους δίνει την δυνατότητα στον Μουρίνιο να στρέψει αποκλειστικά την προσοχή του στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της ιταλικής ομάδας. Εκεί που δεν τα πηγαίνει και τόσο καλά...

Στον ΣΤ' όμιλο του Champions League, η Δυναμό Κιέβου υποδέχεται την Ίντερ (21:45, Novasports 6). Στο παιχνίδι της πρόκρισης βρίσκονται με αρκετές πιθανότητες οι Ουκρανοί, έπειτα και από το 2-2 στο Μιλάνο την περασμένη αγωνιστική. Το αποτέλεσμα αναγνωρίστηκε ως δίκαιο ακόμη και από τον ίδιο τον Μουρίνιο. Ο έμπειρος Βαλερί Γκαζάεφ με έξυπνη τακτική χτύπησε την πρωταθλήτρια Ιταλίας στις αντεπιθέσεις και πήρε ένα πολύτιμο βαθμό. Οι Σεβτσένκο και Ντομίνγκες κατέδειξαν την αργή και ευάλωτη άμυνα των Ιταλών. Έντονη φημολογία έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες για πιθανή αναβολή του ματς, όπως και της εθνικής μας, λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων της γρίπης των χοίρων. Στην Ουκρανία, η γρίπη έχει πάρει διαστάσεις πανδημίας καθώς έχει οδηγήσει 70 ανθρώπους στον θάνατο ενώ αναβλήθηκε, όπως αναμενόταν η αγωνιστική του ουκρανικού πρωταθλήματος. Πάντως, σύμφωνα με την Ουέφα δεν τίθεται θέμα αναβολής της αποψινής αναμέτρησης. Πιθανή 11άδα (4-2-3-1): Μπόγκους – Ερεμένκο, Αλμέιδα, Κασερίντι, Μαγκράο – Γιουσούφ, Βουκόγιεβιτς – Νίνκοβιτς, Σεφτσένκο, Γιαρμολένκο – Μιλέφσκι.

Τρεις ισοπαλίες μετράει μέχρι στιγμής η Ίντερ στα ευρωπαϊκά της παιχνίδια. Δίχως να έχει γευτεί την χαρά της νίκης, η ομάδα του Μιλάνο φανερώνει για μια ακόμη χρονιά την ευρωπαϊκή της ανυπαρξία. Ο special one προσπαθεί από πέρυσι να αναμορφώσει την εικόνα της αλλά μάταια... Το σημερινό παιχνίδι είναι ίσως το πιο κρίσιμο της σεζόν μιας και σε περίπτωση που δεν κερδίσουν οι Ιταλοί, ο αποκλεισμός θα είναι προ των πυλών. Και η αποτυχία του Ζοζέ πολύ μεγάλη, λαμβάνοντας υπόψιν των υπόλοιπων ομάδων που μετέχουν στον όμιλο. Εξαιρουμένης φυσικά της Μπάρτσα. Οι Σνάιντερ και Τιάγκο Μότα αν και προέρχονται από τραυματισμούς, τέθηκαν στην διάθεση του προπονητή και λογικά θα χρησιμοποιηθούνε. Άλλες σημαντικές απουσίες δεν υπάρχουν, με το παραγωγικό δίδυμο Ετό-Μιλίτο να είναι το βαρόμετρο της ομάδας. Πιθανή 11άδα (4-3-1-2): Ζούλιο Σέζαρ – Μαϊκόν, Λούσιο, Σάμουελ, Κίβου – Ζανέτι, Καμπιάσο, Στάνκοβιτς – Μουντάρι – Ετό, Μιλίτο.

Με την πλάτη στον τοίχο βρίσκεται η ομάδα του Μουρίνιο η οποία καλείται να πάρει το διπλό μέσα στο Κίεβο για να μπει σε τροχιά πρόκρισης. Η Δυναμό Κιέβου δεν διαθέτει αξιόπιστη έδρα και τα τελευταία χρόνια είχε καταντήσει σάκος του μποξ στο Τσάμπιονς Λιγκ για τις υπόλοιπες ομάδες... Αυτή την χρονιά διαθέτει ποιοτικούς και έμπειρους ποδοσφαιριστές που της εξασφαλίζουν μια καλύτερη πορεία. Η Ίντερ μπορεί να θυμηθεί το καλό -εκτός έδρας- πρόσωπό της. Έχει καλή ψυχολογία και ελάχιστες αγωνιστικές απουσίες. Ποντάρω 12 ευρώ στο 2 της Ίντερ με απόδοση 2.46.

Δεν υπάρχουν σχόλια: