powered by Agones.gr (Στοίχημα)

Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009

Περασμένα μεγαλεία...

...και διηγώντας τα να κλαις! Είναι λογικό. Οι περισσότεροι φίλοι της ΑΕΚ αναπολούν το παρελθόν. Το ένδοξο παρελθόν μιας ομάδας που μαγνήτιζε τα πλήθη με το ελκυστικό της ποδόσφαιρο. Μιας ομάδας που οι παλιές αυτές θελκτικές παραστάσεις αποτελούν μια μακρινή ανάμνηση. Τότε που η ΑΕΚ είχε και σημαντικές ευρωπαϊκές επιτυχίες. Αλήθεια, πόσοι γνωρίζουν πως πριν από τρεις δεκαετίες η ΑΕΚ είχε φτάσει στα ημιτελικά του κυπέλλου Ουέφα; Ή πόσο γρήγορα ξεχάστηκε από την μνήμη μας η (πρόσφατη) ισοπαλία στο Μπερναμπέου απέναντι στην Ρεάλ; Όσοι θυμούνται αυτές τις στιγμές, σίγουρα θα θέλουν να ξεχάσουν τις σημερινές ευρωπαϊκές παραστάσεις της ΑΕΚ. Της ανυπόλυπτης ΑΕΚ...

Με τα διοικητικά ζητήματα και το σίριαλ "Κοζώνη" να απασχολεί αποκλειστικά τους φίλους της ομάδας, η ΑΕΚ υποδέχεται, σε δεύτερο πλάνο, την αγγλική Έβερτον (20:00, ΑΝΤ1). Ο Ντούσαν Μπάγιεβιτς και οι παίκτες του παίζουν το τελευταίο τους χαρτί για την πρόκριση στους 32 της διοργάνωσης. Πρόκειται για τον τελευταίο στόχο που έχει απομείνει στην δύσμοιρη ΑΕΚ. Λόγω του ένδοξου και επιτυχημένου παρελθόντος του, ο Ντούσαν Μπάγιεβιτς χαίρει μιας ανευ προηγουμένου ασυλίας από τον ελληνικό αθλητικό τύπο. Πάρολα αυτά, οι μεταγραφικές επιλογές του καλοκαιριού που έκανε προσωπικά ο Ντούσκο και σε συνδυασμό με τα τραγικά αποτελέσματα της ομάδας σκιαγραφούν την τραγική κατάσταση που επικρατεί στην ομάδα. Νούμερο 1 υπαίτιοι; Οι (α)μέτοχοι-διοικούντες που σύντομα θα εγκαταλείψουν το καράβι σαν κακοί καπετάνιοι που απεδείχθεισαν. Νούμερο 2; Ο κ. Μπάγιεβιτς ο οποίος κλήθηκε να παίξει ένα ρόλο προέδρου-προπονητή-τεχνικού διευθυντή αποτυγχάνοντας στα περισσότερα θέματα παταγωδώς. Και οι επιλογές του σε τακτικό επίπεδο επιβεβαιώνουν την τρικυμία του ανθρώπου. Π.χ. για το σημερινό ματς προτίθεται να αφήσει εκτός ενδεκάδας τους Σκόκο, Μπλάνκο, Μαντούκα, κοντολογίς τους καλύτερους παίκτες της ομάδας. Άλλα σημαντικές απουσίες δεν υπάρχουν. Πιθανή 11άδα (4-5-1): Σάχα - Γεωργέας , Χουανφράν, Ζεράλντο, Μαϊστόροβιτς - Καφές, Μάκος - Ταχτσίδης, Χέρσι, Λεονάρντο - Παυλής.

Σε κακή αγωνιστική κατάσταση βρίσκεται και η φιλοξενούμενη Έβερτον. Τα αγωνιστικά προβλήματα δεν λείπουν, με την ομάδα του Ντέιβιντ Μόγιες να προέρχεται από την εντός έδρας ήττα με 2-0 στο τοπικό ντέρμπι με την Λίβερπουλ. Αναμενόμενο το αποτέλεσμα όχι μόνο λόγω της διαφοράς στην ποιότητα αλλά και της κακής παράδοσης που έχουν οι εφοπλιστές τα τελευταία χρόνια σε τέτοιες αναμετρήσεις. Η 16η θέση στην οποία βρίσκεται στο αγγλικό πρωτάθλημα αποτελεί για την Έβερτον σίγουρα μια από τις χειρότερες επιδόσεις των τελευταίων ετών. H ομάδα του Λίβερπουλ πληρώνει τα πολλά αμυντικά της κενά και την δυσκολία της στο να διασπάσει κλειστές άμυνες.
Στην Αγγλία έμεινε ο Γιόμπο, ο οποίος χτύπησε στο ματς με τη Λίβερπουλ ενώ αμφίβολος για τον ίδιο λόγο είναι και ο έτερος στόπερ της ομάδας Ντιστέν. Εκτός παραμένουν και οι βασικοί Νέβιλ, Οσμαν. Δεδομένων των απουσιών ο Μόγιες θα παρατάξει τον επιθετικογενή Φελαϊνί σε ρόλο αμυντικού χαφ δίπλα στον Κάχιλ.Πάντως λόγω ταχύτητας και δύναμης ο έγχρωμος μέσος μπορεί να την παίξει την θέση. Πιθανή 11άδα (4-4-2): Χάουαρντ – Γκόσλινγκ, Χίμπερτ, Ρόντγουελ, Μπέινς – Μπιλιαλεντίνοφ, Κέιχιλ, Φελαϊνί, Πίενααρ – Σαχά, Γιακούμπου.

Δεν βλέπεται η ΑΕΚ. Όχι τώρα. Εδώ και ένα χρόνο. Όπως εύστοχα δήλωσε ο αντιπαθής κατα τα λοιπά Βασίλης Τσιάρτας, οι συγκεκριμένοι παίκτες αυτά μπορούν να προσφέρουν. Τίποτε παραπάνω. Αφήστε που γκρινιάζουν επείδη δεν έχουν πληρωθεί εδώ και 3 μήνες. Γιατί; Μήπως είχαν χρήματα, θα κερδίζανε σήμερα; Ή στην Καβάλα; Άσχημο το κλίμα και στην Έβερτον, έπειτα από αρκετά χρόνια ευφορίας. Εν αντιθέσει με την ΑΕΚ, η Εβερτον διαθέτει παίκτες υψηλής ποιότητας και θα βρει τον δρόμο της. Και έναν ευφυέστατο προπονητη. Βλέπω νίκη της Έβερτον και θα ποντάρω 12 ευρώ στο 2 του 2.60.

Δεν υπάρχουν σχόλια: