powered by Agones.gr (Στοίχημα)

Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2009

Καλύτεροι οι Ιταλοί!

Όμιλοι ήταν και πέρασαν... Σήμερα και αύριο διεξάγεται η τελευταία αγωνιστική για τους ομίλους του Τσου Λου. Ως είθισται, τα περισσότερα ματς είναι αδιάφορα και λίγες είναι οι ομάδες που έχουν ουσιαστικό κίνητρο. Πολλοί αναπληρωματικοί νέοι παίκτες θα κάνουν την εμφάνισή τους και ως εκ τούτου η πιο σοφή επιλογή είναι να αποφύγουμε αυτά τα ματς. Η μοναδική αναμέτρηση που παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον διεξάγεται στο Τορίνο. Οι πάλαι ποτέ κραταιές ομάδες του παρελθόντος διεκδικούν την πρόκριση για τους 16 της διοργάνωσης.

Στο στάδιο Ντέλε Άλπι, η Juventus του Φερράρα υποδέχεται την Bayern Munich του Λουίς Φάαν Χάαλ (21:45, Novasports 2). Έπειτα από μια μακρά περίοδο αγωνιστικής ύφεσης, η vecchia siniora βρίσκεται σε αγωνιστική άνοδο έχοντας σημειώσει 4 νίκες στους τελευταίους 6 αγώνες της. Μάλιστα, προέρχεται από μια μεγάλη νίκη επί της πρωτοπόρου Ίντερ με 2-1. Το νικητήριο τέρμα σημείωσε με προσωπική ενέργεια ο Μαρκίσιο (βλ. φωτό). Έτσι, η ομάδα του Φερράρα μείωσε την διαφορά που την χωρίζει από την αρμάδα του Μουρίνιο στους 5 βαθμούς και ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία. Στο Τσάμπιονς Λιγκ, στην σημερινή τελευταία αγωνιστική της αρκεί και η ισοπαλία για να προκριθεί στους 16 και να αφήσει εκτός τους μισητούς Βαυαρούς. Το σημερινό ματς θα μπορούσε κάλλιστα να είναι αδιάφορο για αυτούς αν δεν είχαν ηττηθεί με 2-1 εκτός έδρας από την πολύ καλή Μπορντό την περασμένη αγωνιστική. Πάντως, ο coach Ferrara ισχυρίστηκε πως "στόχος της ομάδας είναι η νίκη, θα ήταν έγκλημα να παραταχθούμε για την ισοπαλία". Με επιθετικό δίδυμο τους Αμάουρι-Ντελ Πιέρο και από πίσω τον Ντιέγκο θα παραταχθούν οι Ιταλοί. Πιθανή 11άδα (4-3-1-2): Μπουφόν - Κάσερες, Λεγκροτάλιε, Καναβάρο, Γκρόσο - Σισόκο, Μέλο, Μαρκίζιο - Ντιέγκο - Αμάουρι, Ντελ Πιέρο.

Προβληματική εξακουλουθεί να είναι η εικόνα της Μπάγερν Μονάχου από την αρχή της χρονιάς. Με ισχνές νίκες στο γερμανικό πρωτάθλημα και άσχημα αποτελέσματα στην Ευρώπη, οι Βαυαροί δεν πείθουν πως είναι έτοιμοι να πρωταγωνιστήσουν στο ευρωπαϊκό στερέωμα. Την Παρασκευή νίκησε ασθμαίνοντας με 2-1 την Γκλάντμπαχ και εμφάνισε αδυναμία στην δημιουργία φάσεων. Εκτός των άλλων, ο Ολλανδός τεχνικός της Μπάγερν έχει να αντιμετωπίσει και πολλούς τραυματισμούς βασικών παικτών του από την αρχή της χρονιάς. Σημαντικότερη απουσία όλων είναι σίγουρα αυτή του Φράνκ Ριμπερί
που αποτελεί την ποιοτικοτέρη μονάδα της ομάδας. Καλό νέο για τον Φαν Χάαλ είναι η επιστροφή του Ρομπέν που μπορεί με την κλάση του και την εκρηκτικότητά του να κάνει πιο απρόβλεπτη την γερμανική ομάδα. Εκτός παραμένει ο Λούκα Τόνι που δεν υπολογίζεται από το τεχνικό επιτελείο. Ερωτηματικό για την 11άδα αποτελεί η χρησιμοποίηση ή μη από την αρχή 2 επιθετικών (Όλιτς, Γκόμεζ). Πιθανή 11άδα (4-4-2): Μπουτ - Λαμ, Ντε Μικέλις, Φαν Μπούιτεν, Μπάντστουμπερ - Μιούλερ, Φαν Μπόμελ, Σβάινσταιγκερ, Ρόμπεν - Όλιτς, Γκόμεζ.

Μελετώντας κανείς και τις δύο ομάδες, διακρίνει μια διαφορά ποιότητας στους παίκτες που απαρτίζουν τον βασικό κορμό. Η Γιούβε διαθέτει πιο δεμένη και σκληρή ομάδα και απέναντι στους αδύναμους Όλιτς, Ρομπέν θα έχει το πλεονέκτημα. Οι γηπεδούχοι διαθέτουν μεγαλύτερη ποιότητα και εμπειρία στην επιθετική γραμμή ενώ και η παράδοση είναι συντριπτικά με το μέρος τους. Οι Γερμανοί διαθέτουν μέτρια αμυντική γραμμή ενώ και η επιθετική τους λειτουργία δεν έχει την συνοχή που απαιτούν τέτοιας σημασίας παιχνίδια. Ουσιαστικά εξαρτώνται από την απόδοση του Ρομπέν, ειδικά τώρα που απουσιάζει ο Ριμπερί. Οι γηπεδούχοι διαθέτουν καλύτερη ομάδα και μπορούν να πάρουν μια άνετη νίκη-πρόκριση. Δίχως δεύτερη σκέψη, ποντάρω 12 ευρώ στον 1 της Γιουβέντους με απόδοση 2,36.

1 σχόλιο:

betoclock είπε...

poli kalh douleia. egw eimai kainourios sto xoro kai pernw idees tha ithela ti gnomi sou. to blog mou einai betoclock.blogspot.com