powered by Agones.gr (Στοίχημα)

Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2009

Αποδεκατισμένος...

Πολύ σωστά μίλησε σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Κώστας Κατσουράνης. Φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος παραμένουν οι ερυθρόλευκοι. Όταν τα τελευταία 13 χρόνια, έχεις ανακηρυχθεί 12 φόρες πρωταθλητής, είναι λογικό να έχεις τις περισσότερες πιθανότητες να το κατακτήσεις. Εγώ θα συμπλήρωνα πως φέτος είναι η μεγαλύτερη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό να κατακτήσει το πρωτάθλημα, αναλογιζόμενοι και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Ολυμπιακός. Χαρακτηριστική περίπτωση είναι η σημερινή δοκιμασία του στο Περιστέρι όπου - κυρίως λόγω τραυματισμών- θα αγωνιστεί χωρίς 8 παίκτες εκ των οποίων οι περισσότεροι βασικοί. Που οφείλονται οι συνεχείς τραυματισμοί; Έργο Κετσπάγια...

Στο γήπεδο του Περιστερίου, ο Ατρόμητος του Γιώργου Δώνη υποδέχεται τον Ολυμπιακό (19:00, Novasports 1). O coach του αναθάρρησε μετά από τα τελευταία αποτελέσματα της ομάδας του. Οι δύο σερί νίκες που σημείωσαν οι Περιστεριώτες, μετουσιώνουν πλέον και σε βαθμούς τις καλές εμφανίσεις της ομάδας. Ο Δώνης, θέλοντας να επανακτήσει με την θητεία του στον Ατρόμητο την έξοθεν καλή μαρτυρία, έχει δημιουργήσει ένα ιδιαιτέρως ανταγωνιστικό σύνολο με συμπαγής αμυντική λειτουργία. Όσο οι Αναστασάκος, Περόνε θα δίνουν λύσεις στο σκοράρισμα, ο Ατρόμητος θα παίρνει θετικά αποτελέσματα.
Πάντως πολύ κακή ήταν η εικόνα που παρουσίασε η ομάδα στον μεσοβδόμαδο αγώνα κυπέλλου απέναντι στον Βισαλταϊκό, αν και δεν αγωνίστηκαν αρκετοί βασικοί παίκτες. Λιγοστά τα πρόβλημα για το τεχνικό επιτελείο που δεν έχε στην διάθεσή του τους τραυματίες Μπλένχιο και Μασσάρα. Πιθανή 11άδα (4-5-1): Μιχαηλίδης – Μπαζίνσκι, Νάστος, Ολιβέιρα, Κουτσόπουλος – Φαβάλι, Νεμπεγλέρας, Σαρμιέντο, Τάτος, Περόνε – Αναστασάκος.


Ήττα με 3-1 και αποκλεισμός περιελάμβανε η επίσκεψη του Ολυμπιακού στις Σέρρες την Τρίτη. Παρότι ο Ζίκο παρέταξε την ομάδα του με αρκετούς βασικούς (Στολτίδης, Λεντέσμα, Ζαϊρί, Γκαλέτι, Αβραάμ), η αγωνιστική κατάσταση που επέδειξαν οι παίκτες ήταν τραγική. Ουδείς διασώθηκε από το ναυάγιο και μοναδικό θετικό της ήττας είναι πως ήρθε στον τρίτο τη τάξει θεσμό που κυνηγούσε ο Ολυμπιακός. Οπότε, μικρό το κακό. Στο ματς του κυπέλλου αποβλήθηκε ο Αβραάμ και εως εκτούτου χάνει το σημερινό ματς. Τα προβλήματα δεν τελειώνουν εκεί, καθώς τραυματίστηκαν οι Μαρέσκα, Λεντέσμα και Ζαϊρί. Και οι τρεις έμειναν εκτός 18άδας και θα κάνουν παρέα στους μακροχρόνια τραυματίες Τοροσίδη, Ντέρμπισάιρ, Λεονάρντο, Ντιόγκο και τον τιμωρημένο Ντουντού. Ο βραζιλιάνος coach για να συμπληρώσει την αποστολή πήρε μαζί του 4 πιτσιρικάδες κάτω των 21 ετών(Σοϊλέδης, Νικλητσιώτης, Κ. Παπαδόπουλος, Φετφαζίδης). Πιθανή 11άδα (4-5-1): Νικοπολίδης – Πάντος, Μέλμπεργκ, Ζεβλάκοφ, Μπράβο – Λεντέσμα, Στολτίδης, Γκαλέτι, Γ. Παπαδόπουλος, Οσκαρ – Μήτρογλου.

Βουνό τα προβλήματα για τον Ολυμπιακό που πληρώνει με πολλούς τραυματισμούς την κακή προετοιμασία του Κετσπάγια και των γυμναστών του. Σε τέτοια ματς ο Ολυμπιακός συνήθως δείχνει χαρακτήρα πρωταθλητή. Οι απουσίες όμως είναι πάρα πολλές και οι παίκτες που καλούνται να βγάλουν το φίδι από την τρύπα εμφανίζονται πολύ κουρασμένοι. Ο Ζίκο δεν ξέρει τους παίκτες του και ακόμη πειραματίζεται με ατυχείς επιλογές. Απεναντί του θα βρεθεί μια δουλεμένη ομάδα με καλή ψυχολογία που μπορεί να του κάνει την ζημιά. Ο βρεγμένος κακός αγωνιστικός χώρος του Περιστερίου λειτουργεί προς όφελος των γηπεδούχων. Ρισκάρω ποντάροντας 10 ευρώ στον 1 του Ατρομήτου με απόδοση 5.50.

Δεν υπάρχουν σχόλια: