powered by Agones.gr (Στοίχημα)

Σάββατο 18 Απριλίου 2009

Άρτον και θεάματα!

To κύπελλο Αγγλίας (FA Cup) κλέβει σήμερα αρκετή από την λάμψη των υπόλοιπων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων. Μετά το πέρας της κατασκευής του νέου Wembley, ο θεσμός του κυπέλλου στο μεγάλο νησί έχει ανακτήσει την παλιά του αίγλη. Το γεγονός αυτό αποδεικνύεται από την σύνθεση των δύο μεγάλων ημιτελικών του θεσμού. Μαν Γιουν, Άρσεναλ και Τσέλσι (μαζί με την Έβερτον) θα διεκδικήσουν εκτός του Τσου Λου και τον τίτλο του κυπελλούχου Αγγλίας.

Στο α' ημιτελικό αγώνα, η Άρσεναλ συναντά, στο 90 χιλιάδων θέσεων Wembley, την Chelsea (19:15, ΝΕΤ). Οι δύο ομάδες εντυπωσίασαν μεσοβδόμαδα ολόκληρη την ποδοσφαιρική Ευρώπη με την απόδοσή τους και την ποιότητα θεάματος που προσέφεραν. Έπειτα από ένα συναρπαστικό ματς, η Chelsea του μάγου Χίντινγκ πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά του θεσμού με συνολικό σκορ 7-5! Κορυφαίοι για τους Λονδρέζους υπήρξαν οι Λάμπαρντ και Ντρογκμπά οι οποίοι πήραν την ομάδα στις πλάτες τους σε δύσκολες στιγμές του αγώνα (0-2, 3-4). Πάντως, μία ακόμη κακή (φετινή) εμφάνιση του Πετρ Τσέχ λίγο έλειψε να στοιχήσει την πρόκριση στην ομάδα. Πολύ μεγάλα ήταν και τα αμυντικά κενά που παρουσιάσε η ομάδα, εν την απουσία του αρχηγού και ηγέτη των μετόπισθεν Τζον Τέρυ. Ο κεντρικός αμυντικός των μπλε θα πάρει φανέλα βασικού και θα αγωνιστεί δίπλα στον. Κανένα άλλο πρόβλημα για τον Χίντιγκ ο οποίος θα έχει στην διάθεσή του και τον δεξιό μπακ Μποσίνγκουα, προσφάτως τραυματία.

Τις καλύτερες εμφανίσεις για το τέλος της χρονιάς φαίνεται πως είχε φυλάξει η Άρσεναλ. Η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση στην κρισιμότερη καμπή της σεζόν και δείχνει ικανή να διεκδικήσει ένα τίτλο από την φετινή σεζόν. Και ενώ η λίστα των τραυματιών, μετά και την επιστροφή των Φάμπρεγκας-Αντεμπαγιόρ- έδειχνε να τελειώνει, οι απανωτοί τραυματισμοί στην άμυνα προβληματίζουν εκ νέου τον Αλσατό coach... Ο καλύτερος κεντρικός αμυντικός της ομάδας, Gallas χάνει το υπόλοιπο της σεζόν εν εκτός παραμένουν οι Κλισί, Τζουρού και Σανιά. Πρόβλημα της τελευταίας στιγμής προέκυψε και με τον νεαρό Ουαλό αμυντικό Γκίμπς ο οποίος όμως λογικά θα σφίξει τα δόντια και θα αγωνιστεί στο δεξί άκρο της άμυνας. Την άμυνα θα προσπαθήσει να κατευθύνει για 3ο συνεχόμενο ματς ο πολωνός τερματοφύλακας Φαμπιάνσκι, μιας και ο Αλμούνια παραμένει τραυματίας από το 1ο προημιτελικό του Τσου Λου. Υπενθυμίζω πως στο σημερινό ματς δικαίωμα συμμετοχής έχει και ο εξαιρετικός επιθετικός Αντρέι Αρσάβιν ο οποίος λογικά θα ξεκινήσει στην βασική ενδεκάδα.

Ιδιαίτερα αμφίρροπα παιχνίδια είναι συνήθως τα λονδρέζικα ντέρμπι μεταξύ Άρσεναλ και Τσέλσι. Θεωρώ πως η Άρσεναλ διατηρεί ένα μικρό προβάδισμα λόγω καλύτερης αγωνιστικής κατάστασης. Όμως, με προβληματίζουν οι πολλές απουσίες της στα μετόπισθεν. Οι Σιλβέστρ, Τουρέ δεν μπορούν να κοντράρουν σε καμμία περίπτωση τον ογκόλιθο Ντιντιέ Ντρογκμπά ενώ και οι ακραίοι μπακ της ομάδας είναι άπειροι για τέτοια ματς. Ούτε η αμυντική λειτουργία της Τσέλσι με πείθει, με τον Τσεχ να πραγματοποιεί μια μετριότατη χρονιά. Ως σύγχρονος Πόντιος Πιλάτος αποφεύγω να επιλέξω σημείο και ποντάρω 12 ευρώ στο over 2.5 goals του 2.26.

Δεν υπάρχουν σχόλια: