powered by Agones.gr (Στοίχημα)

Τρίτη 7 Απριλίου 2009

Φορμαρισμένοι Λονδρέζοι!

Άργησαν αλλά τα κατάφεραν. Τους τελευταίους δύο μήνες, η Άρσεναλ διανύει περίοδο φόρμας και βρίσκεται στην καλύτερή της αγωνιστική κατάσταση από την αρχή της σεζόν. Βεβαίως, ο στόχος του πρωταθλήματος έχει χαθεί προ πολλού. Το Champions League, όμως, αποτελεί για όλες τις ομάδες ένα μεγάλο δέλεαρ. Ιδιαίτερα, όταν η κληρωτίδα έχει κέφια και σου στέλνει ως αντίπαλο στην φάση των 8 την πιο αδύναμη ομάδα...

Με φόντο τα ημιτελικά του θεσμού, η Villareal υποδέχεται την αναγεννημένη τον τελευταίο καιρό Arsenal (21:45, Novasports 2). Στον προηγούμενο γύρο του θεσμού, οι γηπεδούχοι απέκλεισαν δίκαια τον Παναθηναϊκό, καθώς παρουσιάστηκαν ανώτεροι και στις δύο αναμετρήσεις. Τώρα, το έργο τους είναι πολύ πιο δύκολο. Έχουν να αντιμετωπίσουν μια καλύτερη και ποιοτικότερη ομάδα. Αυτή την χρονική στιγμή, η ομάδα του Εμμανουέλ Πελεγκρίνι βρίσκεται σε κακή αγωνιστική κατάσταση. Η ήττα με σκορ 3-0 από την Αλμερία το Σάββατο αποτυπώνει ξεκάθαρα την πραγματικότητα. Σε αυτή την κάκιστη εμφάνιση, ήρθε να προσθεθεί και ο σοβαρός τραυματισμος (κάταγμα περόνης) του Καθόρλα. Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός θα μείνει εκτός δράσης για τουλάχιστον 4 μήνες και αφήνει ένα τεράστιο κενό στην μεσαία γραμμή της Villareal. Κανένα άλλο πρόβλημα για τον Πελεγκρίνι ο οποίος θα παρατάξει την ομάδα με 4-4-2 και τους Νιχάτ-Ρόσι επιθετικό δίδυμο.

Στον αντίποδα, η Arsenal βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Η ομάδα "πετάει"από νίκη σε νίκη και φαίνεται να έχει εξασφαλίσει ήδη την 4η θέση (+6 από Aston Villa) που θα της δώσει την δυνάτοτητα να συμμετάσχει και του χρόνου στο Τσου Λου. Όλη την αγωνιστική περίοδο, η ομάδα ταλαιπωρήθηκε από πολλούς τραυματισμούς βασικών παικτών (Φάμπρεγκας, Ροσίτσκι, Εντουάρντο, Αντεμπαγιόρ). Ως εκτούτου, ο Βενγκέρ στράφηκε στους άπειρους πιτσιρικάδες του και αυτό στοίχησε στην ομάδα. Πλέον, οι Φάμπρεγκας-Αντεμπαγιόρ έχουν επιστρέψει στην αγωνιστική δράση και σε συνδυασμό με την απόκτηση του Αρσάβιν η ομάδα έχει βελτιωθεί σημαντικά στον επιθετικό τομέα. Ο Γουόλκοτ λογικά θα πλαισιώσει τον Αντεμπαγιόρ στην επίθεση ο οποίος σκόραρε δις το Σάββατο στην άνετη επικράτηση επί της Manchester City. Στο πλευρό του Φάμπρεγκας θα βρεθούν οι Σόνγκ, Ντενίλσον και Έμπουε. Εξακολουθούν να είναι τραυματίες οι Φαν Πέρσι, Εντουάρντο, Ντιαμπί, Ροσίτσκι, Σιλβέστρ.

Πολύ καλό το τάιμινγκ των δύο αναμετρήσεων για την Arsenal η οποία βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση. Σε αυτό βοηθούν και οι επιστροφές βασικών της παικτών. Εν αντιθέσει με την Villareal η οποία δείχνει αγωνιστικά ασταθής. Οι πολλές αμυντικές αρρυθμίες που εμφανίζει στο παιχνίδι της, θα της στοιχίσουν σε αυτό το επίπεδο. Οι ικανότατοι Γουόλκοτ και Αντεμπαγιόρ μπορούν να εκμεταλλευτούν τα αμυντικά κενά των Ισπανών και να φύγουν με το διπλό. Επιλέγω την φορμαρισμένη Arsenal και ποντάρω 10 ευρώ στο 2 του 2.72.

Δεν υπάρχουν σχόλια: