powered by Agones.gr (Στοίχημα)

Πέμπτη 21 Αυγούστου 2008

Back to action!
Επέστρεψα...Και μπορώ να πω παρά την θέλησή μου. Εγκατέλειψα με βαριά καρδιά το όμορφο νησάκι όνοματι Αντίπαρος -στο οποίο παραθέρισα φέτος- με τις όμορφες παραλίες του, τα πεντανόστιμα φαγάδικα και τα καλοκαιρινά μπαράκια του, για να επιστρέψω στο αθηναϊκό ασχημόπαπο... Τουλάχιστον η πρωτεύουσα παραμένει ακόμη άδεια, με την μεγάλη μάζα κόσμου να μην έχει γυρίσει ενώ και κάποιες αξιοπρεπείς παραλίες της Αττικής μπορούν να μας προσφέρουν τις τελευταίες δροσιστικές βουτιές.

Η αλήθεια είναι πως σκόπευα να επανέλθω στοιχηματικά λίγο νωρίτερα (την προηγούμενη εβδομάδα) αλλά οι πολλές εργασιακές υποχρεώσεις δεν μου το επέτρεψαν. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες, αν δεν κάνω λάθος, οδεύουν προς την ολοκλήρωσή τους και χαίρομαι που δεν ασχολήθηκα ιδιαίτερα μαζί τους. Αυτό το χαζοχαρούμενο πανηγυράκι των χορηγών και των ντοποβιομηχανιών πάντα μου την έδινε στα νεύρα... Οι "αθληταράδες", όπως χαρακτηριστικά έλεγαν οι ειδήμονες της ΕΡΤ, τύπου Μπόλτ και Φέλπς δεν με εντυπωσιάζουν ούτε στο ελάχιστο... Προτιμώ να βλέπω στο discovery channel γαζέλες και δελφίνια!

Αντιθέτως, παρακολούθησα αρκετούς αγώνες μπάσκετ και μπορώ να πω πως το επίπεδο του τουρνουά να είναι πολύ υψήλο. Όπως θα διαπιστώσατε και εσείς, οι Αμερικάνοι αυτήν την φορά εμφανίζονται πολύ καλά προετοιμασμένοι και πολύ δύσκολα θα απωλέσουν την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο. Όσο για την εθνική μας, πήρε αυτό που άξιζε. Ο επιτυχημένος κύκλος του Παναγιώτη Γιαννάκη στην εθνική, κατά την γνώμη μου, ολοκληρώθηκε και πρέπει να δούμε την επόμενη μέρα.

Θεωρώντας λοιπόν πως στο ΗΠΑ-Αργεντινή, οι Αμερικανοί θα έχουν εύκολο έργο κόντρα σε μια ομάδα που παίζει ατομιστικά και βασίζεται στις προσωπικές ενέργειες του κάθε σταρ της, θα ασχοληθώ με τον αμφίρροπο ημιτελικό μεταξύ Λιθουανίας-Ισπανίας (15:00, ΕΤ1). Οι Λιθουανοί παραδοσιακά κάνουν καλές εμφανίσεις στους Ολυμπιακούς Αγώνες, έχοντας να επιδείξουν τρία χάλκινα μετάλλια και μια 4η θέση. Στο τουρνουά του Πεκίνο, με τον Γιασκεβίτσιους σε ηγετικό ρόλο και σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση, έχει αποδώσει μαθήματα ομαδικού μπάσκετ. Τα τρίποντα εξακολουθούν να είναι το μεγάλο της όπλο, όχι τόσο όμως που να την καθιστά μονοδιάστατη ως ομάδα. Το ροστερ είναι γεμάτο με αρκετούς παίκτες του πάγκου να είναι έτοιμοι να προσφέρουν άμεσα λύσεις. Στα προημιτελικά νίκησαν δια περιπάτου τους οικοδεσπότες Κινέζους.

Από την άλλη πλευρά, οι Ίβηρες μετά την πρωτιά στο Μουντομπάσκετ του 2006 και την δεύτερη θέση στο περσινό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, θέλουν να προσθέσουν άλλη μια επιτυχία στο παλμαρέ τους. Έχοντας δει αρκετά ματς των Ιβήρων, πιστεύω πως δεν βρίσκονται στην ίδια καλή κατάσταση με τα προηγούμενα χρονια. Οι δύο καλύτεροί της παίκτες, ο Γκασόλ και ο Ναβάρο, φαίνονται αρκετά κουρασμένοι από τις υποχρεώσεις τους στο NBA. Ως αποτέλεσμα, παίζουν πολύ περισσότερο με το περιφερειακό σουτ απότι τους θυμόσαστε. Και αυτό μπορεί να τους στοιχήσει...

Εν κατακλείδει, η Λιθουανία του Σισκάουσκας έχει παρουσιάσει πιο φρέσκια ομάδα από τους παγκόσμιους πρωταθλητές. Θα τους στηρίξω λοιπόν ποντάροντας 20 ευρώ στον 1 του 3.30.

Αυτή είναι και η πρώτη μου επίλογη για την νέα αγωνιστική περίοδο 2008/09. Εφοδιαστείτε με περίσσεια δύναμη και υπομονή. Θα τα λέμε αρκετά συχνά!

(Αν και λίγο πρόωρα) καλό φθινόπωρο!

ΒΥΕ!!!!!!!

2 σχόλια:

apneagr είπε...

όχι νησάκι η ΝΗΣΑΡΑ μας φίλε...

Ανώνυμος είπε...

Προτιμώ το +6.5 στο 1.85 παρά νίκη στο 3+.. Καλή μας τύχη :)