powered by Agones.gr (Στοίχημα)

Σάββατο 23 Αυγούστου 2008

Η βαρετή αλλά προσδοφόρα Γερμανία!


Μετά την ήττα και τον αποκλεισμό από τον τελικό των Λιθουανών - αν και το πάλεψαν μέχρι το τέλος- στο τουρνουά μπάσκετ των Ολυμπιακών Αγώνων, ήρθε ο καιρός να στραφώ στο προσφιλές μου ποδοσφαιράκι.

Θα αποφύγω την 2η αγωνιστική του αγαπημένου μου αγγλικού πρωταθλήματος. Τα παιχνίδια είναι αρκετά δύσκολα, οι ομάδες ακόμη ανέτοιμες και οι παίκτες που επιλέγουν την Πρέμιερ Λίγκ χρειάζονται παραπάνω χρόνο προσαρμογής από τον συνηθισμένο. Ενα αντιθέσει, το γερμανικό πρωτάθλημα μπορεί να είναι αρκετά βαρετό και το θέαμα που προσφέρει να είναι χαμηλού επιπέδου αλλά στοιχηματικά αξίζει την προσοχή μας.

Από την σημερινή 2η αγωνιστική της Μπουντεσλίγκα ξεχωρίζει το Ντόρτμουντ- Μπαγερν (16:30, Novasports 1). Η Μπάγερν χωρίς να διαθέτει καμιά ιδιαίτερη ποιότητα ως ομάδα, με τις περσινές τις μεταγραφικές κινήσεις ( Ριμπερί, Τόνι, Kλόσε) ξέφυγε από τους ανταγωνιστές της. Φέτος, δεδομένου των επενδύσεων και των χρημάτων που δόθηκαν το προηγούμενο καλοκαίρι, κινήθηκε σε χαμηλά επίπεδα και απέκτησε κυρίως παίκτες ρολίστες που θα συμπληρώνουν τον πάγκο της ομάδας. Η μοναδική σημαντική αλλαγή επήλθε στη θέση του προπονητή, όπου ο φιλόδοξος Γιούργκεν Κλίνσμαν πήρε τη θέση του Ότμαρ Χιτσφελντ. Ο νεαρός coach που στραβοπάτησε στο ντεμπούτο του (2-2 με Αμβούργο) προβληματίζεται από τους τραυματισμούς των Ριμπερί, Τόνι και Ντεμικέλις με τον Ιταλό λογικά να επιστρέφει στην ενδεκάδα.

Η άλλοτε κρατεά ομάδα της Ευρώπης, Ντόρτμουντ δεν υφίσταται. Πέρυσι, τερμάτισαν στην 13η θέση και φέτος με μέτριες μεταγραφικές κινήσεις δεν μπορούν να ελπίζουν σε κάτι πολύ καλύτερο. Σε όλα αυτά προσθέστε και την πώληση του Πέτριτς στο Αμβούργο ( 5 εκ. ευρώ + Ζιντάν) που ήταν μακραν ο κορυφαίος της ομάδας, και έχετε συμπληρώσει το παζλ μιας ακόμη ανυπόληπτης σεζόν για τους κάτοικους της Βεστφαλίας. Όσο για το 2 της πρεμιέρας στην έδρα της Λεβερκούζεν (2-3), οφείλεται κυρίως στην τύχη με τα αμυντικά κενά της ομάδας να είναι τεράστια. Μοναδικό θετικό στοιχείο αποτελεί η πρόσληψη του Γιούργκεν Κλόπ ενός καλού, νέου και εργατικού προπονητή.

Με τους Τόνι και Ντεμικέλις να επιστρέφουν, η ισόβια πρωταθλήτρια Γερμανίας ισχυριοποιείται και θεωρώ πως εύκολα ή δύσκολα θα επικρατήσει της αδύναμης Ντόρτμουντ. 2 της Μπάγερν Μονάχου στο 2.24 και ποντάρισμα 20 ευρώ.

------------------------------------------------------------------------------------------------

Update 24/08: Από το κυριακάτικο κουπόνι, θα ρισκάρω επιλέγοντας το 2 της Βαλένθια μέσα στο Μπερναμπέου επί της Ρεάλ (23:00, Νοvasports 1) στον δεύτερο τελικό του σούπερ καπ (σ.σ. α' ματς 3-2). Θεωρώ πως μια απόδοση της τάξεως του 6.20 αξίζει το ρίσκο, ειδικά σε ένα τόσο πρώιμο στάδιο της ποδοσφαιρικής σεζόν. Η Ρεαλ θα έχει αρκετές απουσίες με σημαντικότερες αυτές των Σνάιντερ και Καναβάρο ενώ και ο Ρομπίνιο δεν θα χρησιμοποιηθεί καθώς θέλει να πάει Τσέλσι... Ο νέος προπονητής της Βαλένθια, Ουνάι Έμερι πραγματοποίησε πολύ καλή χρονιά με μια μικρή ομάδα όπως η Αλμερία και πιστεύω πως αποτελεί καλή επιλογή. Στα μεταγραφικά, και οι δύο ομάδες κινήθηκαν σε ρηχά νερά... Α, το ποντάρισμα θα είναι μόλις 9 ευρώ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: