powered by Agones.gr (Στοίχημα)

Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2009

Με τις ευλογίες των Αργεντίνων...

Xλευάστηκε όσο λίγοι όταν βρισκόταν στο τιμόνι της εθνικής Αργεντινής. Όχι αδίκως, μιας και οι επιλογές του, την περίοδο 1998-2004, σε τακτικό επίπεδο ήταν πολύ κακές. Τα χρόνια πέρασανε και τα αποτελέσματα έφεραν τον Μαρσέλο Μπιέλσα να καθορίζει εως ενός σημείου το μέλλον της εθνικής Αργεντινής. Αυτή την φορά από τον πάγκο της εθνικής Χιλής.

Στο στάδιο "Μονουμεντάλ" του Σαντιάγο, η Χιλή υποδέχεται το Εκουαδόρ (01:00, BETFAIR), έχοντας εξασφαλίσει την πρόκρισή της στα τελικά του Μουντιάλ 2010. Ο αργεντίνος coach Μαρσέλο Μπιέλσα οδήγησε τους χιλιανούς με μαεστρικό κοουτσάρισμα σε μια άνετη επικράτηση επί της Κολομβίας με 4-2. Παρά τις απουσίες και την μέτρια εμφάνιση του Ματίας Φερνάντεζ, οι γηπεδούχοι έδειξαν χαρακτήρα και εξασφάλισαν την 3η θέση στον όμιλο της Νοτίου Αμερικής. Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε o μέσος Βαλδίβια ο οποίος θα πάρει στο σημερινό ματς φανέλα βασικού καθότι ο Φερνάντεζ είναι τιμωρημένος. Απόντες από την αποψινή φιέστα θα είναι και οι τραυματίες Μ.Γκονζάλες, Καρμόνα και Ορεγιάνα. Πιθανή 11άδα: Μπράβο – Πόνσε, Χάρα, Μεντέλ – Βιδάλ, Ιτούρα, Μιγιάρ, Βαλδίβια – Σάντσες, Σουάσο, Μπουσεχούρ.

Ένα βήμα πριν από τον αποκλεισμό βρίσκεται το Εκουαδόρ έπειτα από την (δίκαιη) εντός έδρας ήττα την περασμένη αγωνιστική με αντίπαλο την Ουρουγουάη. Ένα γκολ του Φορλάν στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων ψαλίδισε τις ελπίδες των φιλοξενούμενων και έγινε η αφορμή να ξεσπάσει έντονη κριτική με αποδέκτη τον προπονητή της ομάδας. Πολλά ήταν τα παράπονα και για την διαιτησία του σαββατιάτικου αγώνα, αν και δεν δόθηκε καθαρότατο πέναλτι και στην Ουρουγουάη. Ενισχυμένο κέντρο με 5 χαφ θα παρατάξει ο Σίστο Βισουέτε επιδιώκοντας να ελένξει τον ρυθμό του αγώνα. Σημαντικές απουσίες μετρά το Εκουαδόρ με τους Βαλένσια Μπενίτεζ και Εσπινόζα να είναι τραυματίες. Ελισάγα – Ρεάσκο, Ουρτάδο, Γκουάγκουα, Αμπρόσι– Καστίγιο, Ιντάλγο, Μέντες, Μοντέρο, Ρόχας – Μπενίτες.

Σε πολύ καλύτερη ψυχολογική και αγωνιστική κατάσταση βρίσκεται η Χιλή. Τα πόδια των παικτών θα είναι ελαφριά σαν το φτερό, εν αντιθέσει με του Εκουαδόρ που προέρχονται από άσχημα αποτελέσματα. Ο Μπιέλσα θέλει να προκριθεί η χώρα του και να ολοκληρώσει τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις με νίκη. Οι Χιλιάνοι διαθέτουν πιο ποιοτικούς παίκτες και φύσει επιθετικό σύνολο. Το Εκουαδόρ δεν φοβίζει και με σύμμαχο τον κόσμο η Χιλή μπορεί να επιτύχει μια άνετη νίκη. Ποντάρω 12 ευρώ στον 1 της Χιλής με απόδοση 2.42.

Δεν υπάρχουν σχόλια: