powered by Agones.gr (Στοίχημα)

Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2009

Χωρίς ελληνικό στοιχείο...



Ντροπή. Μπορεί οι Έλληνες παίκτες να μην φημίζονται για την τεχνική τους κατάρτιση ή για την καλή κάθετη μπαλιά τους. Μπορεί να μην διακρίνονται ούτε καν για τα τρεξίματά τους. Να είναι κατά το κοινώς λεγόμενο "άμπαλοι". Όμως είναι αδιανόητο δύο από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ελλάδας να παρατάσσουν στις ενδεκάδες τους μόλις 4 Έλληνες ποδοσφαιριστές. Και αυτοί πολύ χαμηλών δυνατοτήτων...

Στο γεματό Χαριλάου, ο Άρης υποδέχεται την παραπαίουσα ΑΕΚ του Ντούσαν Μπάγιεβιτς (16:45, Novasports 1). Η ομάδα του Ομάρ Μαζίνιο ξεκίνησε με πολλές προσδοκίες την φετινή σεζόν, κυρίως λόγω των καλών μεταγραφών που έγιναν. Οι νεαποκτηθέντες παίκτες, όπως ο Γκρασιάν και ο Αμπρέου, δεν έχουν προσαρμοστεί και η απόδοσή τους κυμαίνεται σε χαμηλά επίπεδα. Γιαυτό και ο Άρης παρουσιάζεται μέχρι στιγμής αρκετά δυσκοίλιος στο γκολ και στην τελική προσπάθεια. Πολύ καλή είναι η αμυντική του λειτουργία η οποία έχει βελτιωθεί με την απόκτηση του εξαιρετικού Νασούτι ενώ ο Σηφάκης συνεχίζει τις περυσινές υψηλές πτήσεις του. Σημαντικές απουσίες για τον Ομάρ Μαζίνιο που δεν θα έχει στην διάθεσή του τους Ρονάλντο Γιάρο, Γκαρσία, Γκρασιάν, Βανγκελί και Ρομπέρζ. Με το 4-2-3-1 που ταιριάζει περισσότερο στο ρόστερ της ομάδας, θα παρατάξει τους παίκτες του ο Μαζίνιο. Πιθανή 11άδα (4-2-3-1): Σηφάκης - Νέτο, Νασούτι, Κουλουχέρης, Αράνο – Ναφτί, Φερναντές – Κάλβο, Κόκε, Πίτου Γκαρσία – Αμπρέου.

Σε αγωνιστικό κατήφορο βρίσκεται εδώ και καιρό η ΑΕΚ. Οι λανθασμένες και βιαστικές επιλογές του καλοκαιριού έχουν οδηγήσει την ομάδα για μια ακόμη χρονιά εκτός κούρσας πρωταθλήματος. Την ίδια κακή αγωνιστική εικόνα παρουσιάζουν οι παίκτες του Ντούσκο και στα ευρωπαϊκά παιχνίδια - εξαιρουμένης της νίκης επί της Μπενφίκα. Ενώ προηγήθηκαν επί της αδύναμης Μπάτε Μπορίσοφ τελικά δεν μπόρεσαν να πάρουν ούτε το βαθμό της ισοπαλίας. Και μέσα σε όλα αυτά τα αγωνιστικά προβλήματα, επίκεινται αλλαγές στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της ομάδας με τον Αμερικανό επιχειρηματία Χαράλαμπο Κοζώνη να είναι πρόθυμος να αγοράσει το πληψειοφικό πακέτο των μετόχων. Στο αγωνιστικό σκέλος της ΑΕΚ, εκτός αποστολής έμειναν οι τραυματίες Άλβες, Χουανφράν και Αλεξόπουλος. Πιθανή 11άδα (4-3-3): Σάχα – Αραούχο, Αρτσε, Μαϊστόροβιτς, Καράμπελας – Ενσαλίβα, Γιάχιτς, Καφές - Σκόκο, Νέμεθ, Μπλάνκο.

Κλειστό ματς με λίγα γκολ και ροπή προς την ισοπαλία, ως συνήθως για εντός έδρας αγώνα των Αρειανών, βλέπω στο σημερινό ματς. Η ΑΕΚ διαφυλάσσοντας τον βαθμό της ισοπαλίας, ουσιαστικά διαφυλλάσει το τσαλακωμένο πρεστίζ της. Ας μην ξεχνάμε πως και οι γηπεδούχοι προέρχονται από μέτριες εμφανίσεις. Πέρυσι οι δύο ομάδες είχαν έρθει ισόπαλες 1-1 (βλ. video). Το αίσθημα της αυτοσυντήρησης των δύο ομάδων θα λειτουργήσει ευεργετικά για την ισοπαλία. Ποντάρω 10 ευρώ στο Χ του 3.15.

Δεν υπάρχουν σχόλια: