powered by Agones.gr (Στοίχημα)

Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2009

Ομάδες χωρίς απτούς στόχους!

Στην έναρξη κάθε αγωνιστικής περιόδου, κάθε ομάδα βάσει της δυναμικότητάς της και της ιστορίας που κουβαλάει θέτει τους στόχους της για την χρονιά. Στην Ελλάδα, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός έχουν ως στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ο Άρης και ο ΠΑΟΚ την έξοδο στην Ευρώπη, η Καβάλα και ο ΠΑΣ την σωτηρία. Υπάρχουν όμως και ομάδες οι οποίες δεν έχουν υλοποιήσιμους στόχους για το φετινό πρωτάθλημα. Οι σημερινοί αντίπαλοι (Ηρακλής, Πανιώνιος) εντάσσονται σε αυτήν την κατηγορία. Δεν πρόκειται να κινδυνεύσουν με υποβιβασμό αλλά δεν έχουν και τα φόντα να διεκδικήσουν κάτι παραπάνω...

Για την 7η αγωνιστική της Superleague, ο Ηρακλής υποδέχεται στο Καυτατζόγλειο στάδιο τον Πανιώνιο (19:00, Novasports 2). Συμπαθητική εικόνα έχει παρουσιάσει η ομάδα του Όλεγκ Προτάσοφ στα πρώτα παιχνίδια της σεζόν. Ο Ηρακλής διαθέτει μια από τις πιο νεανικές ομάδες του πρωταθλήματος. Σε μια εποχή όπου οι ξένοι παίκτες έχουν κατακλύσει την ελληνική αγορά, είναι ευχάριστο να βλέπεις μια ομάδα της Θεσσαλονίκης να προωθεί νέους Έλληνες παίκτες. Παράλληλα, ο Προτάσοφ φρόντισε να τους πλαισιώσει με έμπειρους ξένους παίκτες (Ντίκα, Λέκι) που μπορούν να κάνουν την διαφορά στο ελληνικό πρωτάθλημα. Άδικη χαρακτήρισε την ήττα από τον ΠΑΟΚ με 1-0 την περασμένη αγωνιστική, ο coach της ομάδας. Ένα γκολ του Ίβιτς στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης έκρινε το παιχνίδι. Δικαίως φωνάζουν στον γηραιό για την διαιτησία του Παμπορίδη ο οποίος έπρεπε να έχει αφήσει με 10 παίκτες των ΠΑΟΚ (βλ. Κονσεϊσάο, Σορλέν). Ευχάριστα τα νέα από το ιατρικό τιμ καθώς αποθεραπεύτηκαν και επιστρέφουν στην αποστολή οι Λέκι, Κονέ και Τουμά. Εκτός παραμένουν οι Μιλάνο, Πιλότο, Μπόσνιακ. Πιθανή 11άδα (4-2-3-1): Κοβαλέφσκι – Μάρτος, Κατσαμπής, Λέκι, Γιαννούλης – Ντιέ, Παπαστεργιανός – Βουτσιάς, Ντίκα, Επστάιν – Γιάκομπ.

Πολύ κακή η εκκίνηση στο πρωτάθλημα για τον Πανιώνιο ο οποίος μετά από 6 αγωνιστικές μετρά μόλις 1 νίκη. Και αυτή ήρθε μετά βίας και αρκετή δόση τύχης πριν από 2 εβδομάδες απέναντι στον Ατρόμητο. Το γκολ του Κουμουρτζί στις καθυστερήσεις του αγώνα έσωσε την παρτίδα για τον βέλγο προπονητή Φερέρα o οποίος βρίσκεται σε δεινή θέση. Τα αμυντικά προβλήματα των κυανέρυθρων είναι τεράστια και το δίδυμο στο κέντρο της άμυνας Όμο, Κοντοές πηγή κινδύνων με οποιονδήποτε αντίπαλο. Πέραν των αγωνιστικών ασθενειών της ομάδας, ο επιρρεπής στους τραυματισμούς Φαμπιάν Εστογιανόφ τραυματίστηκε για μια ακόμη φορά και έμεινε εκτός αποστολής. Νοκ-άουτ παραμένουν και οι Ρεκόμπα, Λάτκα. Με μοναδικη αλλαγή τον Γουνδουλάκη αντί του Καστεγιόνε θα παραταχθεί η ομάδα της Νέας Σμύρνης. Πιθανή 11άδα (4-2-3-1): Μπέλιτς- Μανιάτης, Ομο, Κοντοές, Τζαβέλλας – Νικολάου, Κουμορτζί - Σκούφαλης, Γουνδουλάκης, Ριέρα - Μπάλαμπαν.

Αναμένω ένα παιχνίδι κέντρου με τις δύο ομάδες να έχουν ως προτεραιότητα την διασφάλιση των μετόπισθεν. Οι μονομαχίες στον άξονα και στην μεσαία γραμμή θα κρίνουν τον νικητή της αναμέτρησης. Ο Ηρακλής έχει το προβάδισμα λόγω των απουσιών που έχει να αντιμετωπίσει ο Πανιώνιος. Αν και πιστεύω ακράδαντα πως η απουσία του Ρεκόμπα κάνει τον Πανιώνιο πιο γρήγορο και ευέλικτο. Οι γρήγοροι Ριέρα, Σκούφαλης θα ταλαιπωρήσουν τον γηραιό και τους άπειρους ακραίους αμυντικούς του. Στο ίδιο καζάνι βράζουν Ηρακλής και Πανιώνιος. Η ισοπαλία δεν αφήσει κανέναν δυσαρεστημένο. Ποντάρω 10 ευρώ στο Χ του 3.30.

Δεν υπάρχουν σχόλια: