powered by Agones.gr (Στοίχημα)

Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2009

Και άλλο διπλό στην Κρήτη...

Ιδιαίτερα φιλόξενη αποδεκνύεται η Κρήτη και η πόλη του Ηρακλείου στο φετινό πρωτάθλημα. Δίχως νίκη ακόμη στο Παγκρήτιο Στάδιο και έχοντας σημειώσει με 2 ισοπαλίες και 6 ήττες, ο ΟΦΗ βρίσκεται ένα βήμα πριν από τον οριστικό υποβιβασμό. Ο Εντόι αναχώρησε για άλλες... σκανδιναβικές πολιτείες και η ομάδα έχει μείνει τον γέρο Ματζουράκη στον πάγκο και ένα ρόστερ που δεν κάνει ούτε για Β' εθνική.

Μέσα σε αυτό κλίμα αναταραχής και αμφισβήτησης του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της ομάδας,
ο ΟΦΗ καλείται να αντιμετωπίσει τον ποιοτικό Πανιώνιο (16:45, Novasports 1). Ο καλύτερος παίκτης της ομάδας της Κρήτης, ο Ντάμ Εντόι πωλήθηκε στην Κοπεγχάγη και οι Κρητικοί έχουν απομείνει χωρίς σοβαρή επιθετική λύση. Γιατί, μήπως έχουν αξιόπιστες αμυντικές λύσεις; Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο Μπαρκαουάν-Ισσά είναι η χαρά των αντίπαλων ομάδων. Ίσως για καλή τύχη των οπαδών του ΟΦΗ, οι προαναφερθέντες παίκτες θα απουσιάσουν από το σημερινό ματς μαζί με τους Σφακιανάκη, Μονιάκη, Αρβανίτη. Ντεμπούτο θα κάνουν οι νεαποκτηθείς αλλά αμφιβόλου ποσοσφαιρικής αξίας Κορνέα και Σουλεάπ.

Στον Πανιώνιο, μετά και τις τελευταίες νίκες το κλίμα στην ομάδα έχει αναστραφεί και η είσοδος στα μπαράζ φαντάζει πλέον ως ένας ορατός στόχος. Την περασμένη αγωνιστική επικράτησαν εύκολα του αδύναμου Πανσεραϊκού με 2-0, ξεπέρασε τον Άρη και βρέθηκε μαζί με την Λάρισα με 25 βαθμούς στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Ο Γιώτης Σταματόπουλος έχει δουλέψει πολύ με τους παίκτες του και αυτό φαίνεται μέσα στο γήπεδο. Ευχάριστα νέα για τους κυανέρυθρους καθώς οι Χούτος και Ρεκόμπα επιστρέφουν στην αποστολή έπειτα από πολύμηνη απουσία και σε κάποια στιγμή του αγώνα θα χρησιμοποιηθούν. Απόντες από την αποστολή οι Μανιάτης, Άντερσον.

Κατά την γνώμη μου, η μάχη του υποβιβασμού, αν και νωρίς, έχει ξεκαθαρίσει. Πανσεραϊκός, Θρασύβουλος και ΟΦΗ θα αγωνίζονται του χρόνου στην Β' εθνική. Ειδικά, ο ΟΦΗ που δεν έχει ούτε τους παίκτες ούτε την αγωνιστική ηρεμία λόγω των διοικητικών αναταράξεων να συγκεντρωθεί στον στόχο της παραμονής. Ο Πανιώνιος διαθέτει πολύ ποιοτική ομάδα και μπορεί με άνεση να πάρει την νίκη. Εδώ κέρδισε στο Παγκρήτιο ο Θρασύβουλος... 2 του Πανιωνίου στο 2.64 και 15 ευρώ ποντάρισμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: