powered by Agones.gr (Στοίχημα)

Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2009

Πιο ώριμοι από ποτέ...

Τις τελευταίες αγωνιστικές, η ομάδα του Ράφα Μπείτεθ βρίσκει ξανά τον ρυθμό της. Η αγωνιστική κάμψη που εμφάνισε κυρίως στις εντός έδρας αναμετρήσεις σιγά σιγά ξεπερνιέται. Χωρίς να της έχει στοιχήσει ιδιαίτερα. Η νίκη στο σημερινό ντέρμπι του Λίβερπουλ κρίνεται επιτακτική, αν θέλει να παραμείνει σε τροχιά πρωταθλήματος. Εξάλλου, η πρωταθλήτρια Μαν Γιου έρχεται με φόρα...

Το βράδυ της Δευτέρας (22:00, Novasports 2), η Λίβερπουλ υποδέχεται την Έβερτον στα πλαίσια της 22ης αγωνιστικής. Χαράς ευαγγέλια για τον Μπενίτεζ καθώς οι Τόρρες, Αρμπελόα και Τσάβι Αλόνσο ξεπέρασαν τους τραυματισμούς τους και τέθηκαν στην διάθεση του ισπανού προπονητή. Ειδικά χωρίς τον Τόρρες, η Λίβερπουλ χάνει σημαντικό μέρος της επικινδυνότητάς της στην γραμμή κρούσης. Αν και, φέτος, οι συμπαίκτες του έχουν αποδείξει πως μπορούν να πορευτούν χωρίς αυτόν. Ο Ρόμπι Κιν έχει πλέον προσαρμοστεί και στα τελευταία ματς έχει πάρει την σκυτάλη στο σκοράρισμα. Με την Μάντσεστερ να έχει βρεθεί για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα, η ανάγκη και η πίεση για τους τρεις βαθμούς αυξάνεται.

Όχι όμως και για τους μισητούς φιλοξενούμενους. Η Έβερτον έχοντας να επιδείξει ένα πολύ καλό ντεμαράζ επιτυχών αποτελεσμάτων τον τελευταίο μήνα, βρίσκεται πλέον στην 6η θέση της βαθμολογίας. Η έξοδος στην Ευρώπη μέσω του κυπέλλου Ουέφα θα αποτελέσει για μια ακόμη χρονιά εφικτό στόχο για τους εφοπλιστές. Πάντως, τώρα ξεκινούν τα πολύ δύσκολα για την ομάδα του Ντέιβιντ Μόγιες που μετά το ντέρμπι με την Λίβερπουλ, θα κληθεί να αντιμετωπίσει κατά σειρά τις Άρσεναλ και Μαν Γιου. Αν λάβετε υπόψιν και τις απουσίες των βασικών Φελαινί, Αγιεκμπένι, Σαχά και Βόγκαν, η συνέχεια προβλέπεται εξαιρετικά δύσκολη.

Πολλές οι απουσίες για την Έβερτον που καλείται να παραταχθεί χωρίς τους βασικούς επιθετικούς της (Σαχά, Αγιεκμπένι) και τον καλύτερο μέσο της (Φελαινί) λόγω τιμωρίας. Η Λίβερπουλ κατεβαίνει πλήρης με την πρόσφατη προϊστορία στα ντέρμπι του μεγάλου λιμανιού να την ευνοεί. Το κυνήγι του τίτλου δεν αφήνει περιθώριο στους κόκκινους για άλλο αποτέλεσμα πλην της νίκης. Ακίνδυνη η Έβερτον επιθετικά χωρίς Σαχά, Αγιεκμπένι. Προβλέπω ένα σκορ 2-0, 3-0 και άνετη νίκη των γηπεδούχων. 1 της Λίβερπουλ, λοιπόν, με 1 & 1.5 goal handicap στην απόδοση του 2.50 (10 ευρώ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: