powered by Agones.gr (Στοίχημα)

Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2009

Έρποντας!

Για την φετινή σεζόν, πρόκειται για το 4ο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης το οποίο είναι το πλέον καθοριστικό, καθώς θα κρίνει ποιος εκ των ΠΑΟΚ, Άρη θα βρεθεί αντιμέτωπος του Ολυμπιακού στους 8 του Κυπέλλου Ελλάδος. Και ίσως να μην είναι η τελευταία τους αναμέτρηση. Μην ξεχνάτε πως υπάρχουν τα μπαράζ του πρωταθλήματος με τα οποία μπορεί να φτάσουμε τις 6 αναμετρήσεις για φέτος!

Ο Άρης, λοιπόν, υποδέχεται τον ΠΑΟΚ (21:00, ALPHA) στον επαναληπτικό ενός άχρωμου 0-0 στην Τούμπα και μόλις 3 ημέρες μετά την ισοπαλία (πάλι 0-0!) για το πρωτάθλημα σε ένα ματς που χαρακτηρίστηκε από τα πολλά επεισόδια που προκάλεσαν οι οπαδοί του Άρη για αρκετή ώρα. Τα σκουλήκια, όπως αρέσκονται να τους χαρακτηρίζουν οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ, παραφέρθηκαν και αυτό το πλήρωσε και θα το πληρώσει η ομάδα τους. Σε αγωνιστικό επίπεδο, ο Άρης δεν έχει καταφέρει να φτάσει σε υψηλά επίπεδα απόδοσης και κινείται στην μετριότητα. Η εμμονή σε παίκτες που δεν μπορούν να προσφέρουν (Μπατιόν, Βλόνταρτσικ), η αλλαγες στην τεχνική ηγεσία και το ντεφορμάρισμα βασικών παικτών της ομάδας (Κόκε, Γκαρσία) είναι οι βασικοί λόγοι που έχουν οδηγήσει τον Άρη σε αυτήν την κατάσταση. Παρόλα αυτά, παραμένει μέσα στους στόχους του. Θέση βασικού αναμένεται να πάρει ο Λαμπριάκος δίνοντας βοήθειες στον Κόκε. Εκτός παραμένουν οι Σιστόν και Ρονάλντο Γκιάρο.

Ο ΠΑΟΚ διανύει περίοδο κάμψης κάτι που φαντάζει απολύτως λογικό. Οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος έχουν ξεπεράσει τον εαυτό τους και δεν είναι έτοιμοι να αντεπεξέλθουν σε συνεχόμενα παιχνίδια. Παθητικός ο ρόλος του ΠΑΟΚ στο τελευταίο ματς με τον Άρη χωρίς να επιδείξει ούτε μια αξιόλογη φάση. Αμυντικός θα είναι ο προσανατολισμός της ομάδας του Σάντος στο σημερινό μάτς, στοχεύοντας στην παράταση και στα πέναλντι. Και μέσα σε όλα, έχασε και τον αρχηγό του, Σέρτζιο Κονσεϊσάο, με μια ανόητη αποβολή. Τραυματίες και εκτός αποστολής είναι οι Βιερίνια, Λάκης και Κοντρέρας.

Το ματς θα είναι πολύ κλειστό για μια ακόμη φορά. Σε τέτοια ματς το θέαμα πάει... περίπατο και παίρνει την θέση του, το ξύλο εντός και εκτός γηπέδου. Θεωρώ πως ο Άρης θα έχει την πρωτοβούλια των κινήσεων και το προβάδιμα για την νίκη. Τα ¨σκουλήκια¨ μπορούν έστω και...έρποντας να πάρουν την νίκη-πρόκριση, δηλαδή με 1-0, 2-0. Μια φάση και ένα τελείωμα του Κόκε αρκούν. Στηρίζω τους γηπεδούχους κόντρα στον κουρασμένο και πληγωμένο ΠΑΟΚ. 1 ο Άρης στο 2.52 και 10 ευρώ ποντάρισμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: