powered by Agones.gr (Στοίχημα)

Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2009

Τρύπιες άμυνες...

Λέτε ο ΟΦΗ να σωθεί; Ή μήπως θεωρείτε πως η Λάρισα θα τερματίσει στην πέμπτη θέση; Επίκαιρα ερωτήματα στα οποία η όποια πρόβλεψη, αυτή την στιγμή, φαντάζει παρακινδυνευμένη. Το βέβαιον είναι πως το βαθμολογικό κίνητρο είναι πολύ μεγάλο και για τις δύο ομάδες. Και έτσι η σημερινή τους αναμέτρηση αποκτά μεγαλύτερο (στοιχηματικό) ενδιαφέρον.

Ο ΟΦΗ υποδέχεται στο "κρύο" Παγκρήτιο Στάδιο την Λάρισα (16:45, Novasports 1). Μια ακόμη μάχη για τους Κρητικούς στην προσπάθεια που καταβάλουν για να παραμείνουν στην κατηγορία. Στα πλεονεκτήματα της ομάδας του Ηρακλείου συγκαταλέγεται το ευνοϊκό πρόγραμμα που έχει στον β' γύρο. Τα περισσότερα ματς θα τα δώσει εντός έδρας και με βατούς αντιπάλους. Στα μειονεκτήματα το μέτριο ρόστερ και οι παίκτες χαμηλής ποιότητας που διαθέτει. Εξαιρώντας τους Σίμιτς, Πόποβιτς, Μάλαρζ... Ο ιδιοκτήτης της ομάδας ονόματι Βατσινάς ενίσχυσε την ομάδα με δύο ακόμη παίκτες, τον Σέρβο επιθετικό Στόλιτσα και τον Βόσνιο χαφ Λάμεσιτς. Εννοείται πως και οι δύο βρίσκονται στην αποστολή και θα αγωνιστούν, καθώς δεν υπάρχουν άλλοι! Σταυρακάκης, Ισά, Πέσιτς και Πίτσος δεν ήταν διαθέσιμοι και αποκλείστηκαν από την αποστολή.

Στην 5η θέση βρίσκει την φιλοξενούμενη Λάρισα η νέα χρόνια και ο β' γύρος προς ικανοποίηση όλων στον κάμπο. Εκμεταλλευόμενη την αγωνιστική αστάθεια Πανιωνίου και Άρη, η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη δείχνει ικανή να βρεθεί, προς έκπληξη πολλών, στα μπαράζ. Πάντως, μεγάλη απογοήτευση επικρατεί για το ατυχές αποτέλεσμα της προηγούμενης αγωνιστικής (1-1 με Πανσερραϊκό) που διαμορφώθηκε στα τελευταία λεπτά του αγώνα. Καλές μεταγραφικές κινήσεις από τον ιδιοκτήτη της ομάδας Κώστα Πηλαδάκη. Μετά την απόκτηση του Στέλιου Γιαννακόπουλου, το δρόμο της επιστροφής στην Ελλάδα επιλέγει και ο Ουμέρ Μετίν. Σημαντικές απουσίες για τους φιλοξενούμενους, καθώς οι Νταμπίζας -βαρόμετρο στην απόδοση της άμυνας-και Γκουέλα είναι τραυματίες ενώ ο χαφ Σαρμιέντο συμπλήρωσε κάρτες.

Ο Ουζουνίδης προσανατολίζεται σε ένα καθαρό 4-4-2 με τους Ζουράφσκι, Γιαννακόπουλο στην γραμμή κρούσης. Αρκετά ριψοκίνδυνο το εγχείρημα, κατά την γνώμη μου, καθώς η αμυντική γραμμή της ΑΕΛ είναι πολύ αδύναμη, ειδικά χωρίς τον Νταμπίζα. Το ίδιο ισχύει και για τον ΟΦΗ που παρατάσσεται με τον Μπαρκαουάν στην σύνθεσή του... Ο ΟΦΗ σκοράρει αλλά και δέχεται πολύ εύκολα γκολ στο Ηράκλειο. Υπενθυμίζω πως το ματς του α' γύρου είχε λήξει 4-3! Θεωρώ πως το προβάδισμα για την νίκη το έχει ο ΟΦΗ αλλά οι τρύπιες άμυνες των ομάδων με οδηγούν στο over 2.5 goals του -υψηλότατου- 2.70 (10 ευρώ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: