powered by Agones.gr (Στοίχημα)

Σάββατο 2 Μαΐου 2009

Ώρα τίτλων!

Ο Μάιος, εκτός από τελευταίος μήνας της άνοιξης, αποτελεί και μήνα απονομών στον αθλητισμό. Στα ομαδικά αθλήματα και κυρίως στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, ανακηρύσσονται οι νικητές, πρωταθλητές και κυπελλούχοι. Επί παραδείγματι, το βράδυ του Σαββάτου (20:30) θα μάθουμε αν ο ΟΣΦΠ θα κατακτήσει ένα ακόμη ντάμπλ ή η ΑΕΚ θα πανηγυρίσει τον 1ο τίτλο της μετά από 8 ολόκληρα χρόνια. Την ίδια ώρα, η ποδοσφαιρική ευρώπη θα παρακολουθεί το ισπανικό ελ κλάσικο το οποίο θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την τύχη του φετινού πρωταθλήματος.

Για την 34η αγωνιστική της Primera Division, η Real υποδέχεται την Barcelona (21:00, Novasports 1). Έπειτα και από την επιβλητική νίκη με 4-2 επί της Σεβίλλης, οι Μαδριλένοι βρίσκονται σε απόσταση 4 βαθμών από τους πρωτοπόρους Καταλανούς. Οι παίκτες του Χουάντε Ράμος έχουν πραγματοποιήσει ένα εντυπωσιακό σερί έχοντας στις τελευταίες 18 αγωνιστικές, 17 νίκες και 1 ισοπαλία! Με μπροστάρηδες τους εξαιρετικούς Χιγκουαίν και Ραούλ και εκμεταλλευόμενη τις πολλές αγωνιστικές υποχρεώσεις των καταλανών, η Ρεάλ κατάφερε να εξανεμίσει την διαφορά των 12 βαθμών που χώριζε τις δύο ομάδες. Πλέον, το ζητούμενο είναι η κατάκτηση του τίτλου η οποία θα είναι εφικτή, αν κερδίσουν σήμερα μπροστά στο κοινό τους την μισητή αντίπαλο. O coach Ράμος δεν μπορεί να υπολογίζει για το σημερινό μεγάλο ντέρμπι στις υπηρεσίες των Πέπε, Γκούτι, Σνάιντερ.
Η πιθανή ενδεκάδα: Κασίγιας - Ράμος, Καναβάρο, Μετζέντλερ, Χάιντσε - Μαρτσέλο, Ντιαρά, Γκάγκο - Χιγκουαίν, Ραούλ, Ρομπέν.

"Νίκη και τέλος το πρωτάθλημα" είναι το σύνθημα που επικρατεί στην πλευρά της Barcelona, όπως ανέφερε σε πρόσφατες δηλώσεις του ο αμυντικός χαφ της ομάδας Κεϊτά. Πιθανή νίκη των Καταλανών θα βάλει τέλος στα όνειρα της Ρεάλ με τον πιο εμφατικό τρόπο. Το εξαιρετικό σύνολο του Πέπε Γκουαρντιόλα έχει να αντιμετωπίσει και την κούραση των συνεχόμενων αγώνων. Η Μπάρτσα προέρχεται από τον μεσοβδόμαδο ημιτελικό του Τσου Λου απέναντι στην Τσέλσι. Σε ένα ματς όπου ήταν καλύτερη, έχασε ευκαιρίες αλλά έμεινε στο 0-0, εν μέσω γκρίνιας για το πολύ αμυντικό παιχνίδι των Λονδρέζων. Εκτός αυτού, τραυματίστηκε (ρήξη χιαστού) ο Ράφαελ Μάρκεζ και ο Ανρί πιο ελαφρά αλλά θα χάσει την σημερινή αναμέτρηση. Στο πρωτάθλημα, η διαφορά έχει εξανεμιστεί και πλέον θα παραταχθεί με μικρό βαθμολογικό πλεονέκτημα. Και δίχως να έχει ο Γκουαρντιόλα την δυνατότητα να ξεκουράσει βασικούς παίκτες ενόψει του επαναληπτικού με την Τσέλσι. Η πιθανότερη ενδεκάδα που θα σχηματίσει είναι: Βαλντέζ - Άλβες, Πουγιόλ, Πικέ, Αμπιντάλ - Τσάβι, Τουρέ, Κειτά - Μέσι, Ετό, Ινιέστα.

Μπορεί τα συνεχόμενα παιχνίδια να έχουν καταπονήσει την Μπαρτσελόνα, όμως διαθέτει καλύτερη και ποιοτικότερη ομάδα από την Ρεάλ. Κατά την γνώμη μου, υπερτερούν σε ποιότητα κατά πολύ στον χώρο του κέντρου όπου και θα κριθεί το ματς. Οι Μαδριλένοι έχουν κάνει ένα μεγάλο σερί νικών με αρκετή δόση τύχης και πολλές νίκες κυριολεκτικά στις καθυστερήσεις των αναμετρήσεων. Αφήστε που η αργή άμυνά της δεν εμπνέει σιγουριά (Καναβάρο, Μετζέντλερ). Εαν βρεθούν οι Μέσι, Ετό και Ινιέστα σε καλή μέρα, το πρωτάθλημα θα τελειώσει σήμερα. Εμπιστεύομαι τον Γκουαρντιόλα και τους παίκτες του και ποντάρω 10 ευρώ στο 2 της Μπαρτσελόνα στο 2.78.

Δεν υπάρχουν σχόλια: