powered by Agones.gr (Στοίχημα)

Τρίτη 5 Μαΐου 2009

Το πρώτο εισιτήριο!

Για μια θέση στον τελικό, οι δύο σύλλογοι από το μεγάλο νησί θα μονομαχήσουν σήμερα το βράδυ στο Λονδίνο. Η ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί. Όχι λόγω του αποτελέσματος του πρώτου αγώνα (1-0), αλλά κυρίως λόγω της εικόνας που παρουσίασαν οι δύο ομάδες.

Η Arsenal υποδέχεται την Manchester United (21:45, Novasports 1), φιλοδοξώντας να φτάσει για 2η φορά στην ιστορία της στο τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Η όμαδα του Αρσέν Βενγκέρ έχει πολύ δύσκολο έργο, καθώς χρειάζεται νίκη με καθαρό σκορ. Η πολύ καλή αμυντική διάταξη που παρουσιάζει η Μαν Γιου στις εκτός έδρας αναμετρήσεις της, δεν επιτρέπει ιδιαίτερη αισιοδοξία για τον Αλσατό τεχνικό. Πόσο μάλλον, μετά την προβληματική επιθετική λειτουργία που εμφάνισαν οι κανονιέρηδες στο Ολντ Τράφορντ. Χωρίς τους Αρσάβιν, Φαν Πέρσι η επιθετική γραμμή των γηπεδούχων καθίσταται εξαιρετικά προβλέψιμη. Γιαυτό το λόγο, ο Βενγκέρ σκέπτεται να παρατάξει με 4-4-2 την ομάδα του, ώστε να γίνει πιο επικίνδυνη επιθετικά. Ο Ολλανδός επιθετικός θα βρίσκεται στην αρχική ενδεκάδα καθώς έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του. Εκτός αγωνιστικής δράσης παραμένουν οι Εντουάρντο, Γκαλάς, Κλισί, Ροσίτσκι. Η ενδεκάδα της Άρσεναλ: Αλμούνια - Σανιά, Τουρέ, Τζουρού, Γκίμπς - Γουόλκοτ, Σόνγκ, Φάμπρεγκας, Νασρί - Φαν Πέρσι, Αντεμπαγιόρ.

Σε τροχιά δεύτερου (συνεχόμενου) τελικού βρίσκεται η Μαν Γιου, κάτι το εξαιρετικά σπάνιο για την διοργάνωση του Τσου Λου. Η ομάδα του σερ Άλεξ έχει αποκομίσει ένα εξαιρετικό προβάδισμα (1-0) από τον πρώτο αγώνα και θα πρέπει να ηττηθεί με 2 γκολ διαφορά για να μην δώσει το παρόν στον τελικό της Ρώμης. Οι πρόσφατοι τραυματισμοί αμυντικών παικτών (Εβρά, Φέρντιναντ) καρδιοχτύπησαν τον Σκωτσέζο τεχνικό. Και οι δύο δείχνουν να τους ξεπερνάνε και δεν θα χάσουν ένα τόσο σημαντικό ματς. Η ομάδα βρίσκεται ένα βήμα και από την κατάκτηση της Πρέμιερ Λιγκ, με 4 αγωνιστικές να απομένουν για την ολοκλήρωσή της. Μοναδική αλλαγή που προτίθεται να κάνει ο Φέργκιουσον στην ενδεκάδα είναι η χρησιμοποίηση του Μπερμπάτοφ (προτιμάται στα εκτός έδρας ματς) αντί του Τέβεζ. Η πιθανή ενδεκάδα είναι:
Φαν ντε Σααρ - Οσέι, Φέρντιναντ, Βίντιτς, Εβρά - Άντερσον, Φλέτσερ, Κάρικ - Μπερμπάτοφ, Ρούνει, Ρονάλντο.

Με το ένα πόδι στον τελικό της 27ης Μαϊου βρίσκεται η Μάντσεστερ η οποία πρέπει να αυτοκτονήσει για να ηττηθεί με 2 γκολ από την Άρσεναλ. Το σφιχτό αμυντικό πρόσωπο που παρουσιάζει εκτός του Ολντ Τράφορντ θα της δώσει την πρόκριση. Η Άρσεναλ δεν έχει εκείνες τις επιθετικές λύσεις που θα προβληματίσουν τους πρωταθλητές Αγγλίας και Ευρώπης. Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα σε τόσο σημαντικούς αγώνες και ο Φέργκιουσον θα κατέβει να πάρει μια ξεκούραστη ισοπαλία=πρόκριση. Ποντάρω 10 ευρώ στο Χ του 3.40.

Δεν υπάρχουν σχόλια: