powered by Agones.gr (Στοίχημα)

Κυριακή 24 Μαΐου 2009

Ο σώζων εαυτόν...

Τελευταία αγωνιστική του αγγλικού πρωταθλήματος και το ενδιαφέρον συγκεντρώνεται στην ουρά της βαθμολογίας. Πέντε ομάδες παλεύουν για την σωτηρία τους. Άλλες ευρισκόμενες σε ευνοϊκή θέση, άλλες στο χείλος του γκρεμού...

Στο KC Stadium, η Hull υποδέχεται την αδιάφορη Manchester United (18:00, Novasports 2). Οι γηπεδούχοι, αν και πραγματοποίησαν έναν εκπληκτικό πρώτο γύρο τερματίζοντας στην πρώτη δεκάδα, κινδυνεύουν με υποβιβασμό. Οι μέτριες εμφανίσεις του β' γύρου οδήγησαν την ομάδα στην 17η θέση. Πάντως, η ομάδα εξακολουθεί να διαθέτει το πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών της (Μίντλεσμπρο, Νιούκαστλ). Πρώτα απόλα, περισσότερους βαθμούς και από τους δύο (2 και 1 αντίστοιχα). Δεύτερον, η Χαλ αναμετράται ουσιαστικά με την δεύτερη ομάδα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Αναμενόμενο καθώς έπεται και ένας τελικός Τσου-Λου. Για τους τίγρεις του Φίλ Μπράουν, λιγοστές είναι οι απουσίες για το σημερινό παιχνίδι. Οι μακροχρόνιοι τραυματίες Μπούλαρντ και Γκάρντνερ και ο Μανούτσο που δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής, δεν θα αγωνιστούν.

Διαδικαστικού χαρακτήρα το σημερινό ματς για τον σερ Άλεξ Φέργκιουσον και την ομάδα του. Ο Σκωτσέζος τεχνικός σκέφτεται μόνο τον τελικό της Τετάρτης απέναντι στην Μπάρτσα για τον τίτλο του κορυφαίου συλλόγου στην Ευρώπη. Ενδεικτικό της κατάστασης είναι πως οι Φαν Ντε Σάαρ, Βίντιτς, Εβρά, Ο Σέι, Άντερσον, Σκόουλς, Κάρικ, Πάρκ , Ρούνεϊ, Μπερμπάτοφ , Γκίγκς Ρονάλντο, Τέβες έμειναν εκτός αποστολής. Την θέση τους και συνάμα το βάπτισμα του πυρός θα πάρουν οι Τσέστερ, Γουέλμπεκ, Τόσιτς, Σίμπσον, Γκίμπσον. Μάρτιν, Γουέλμπεκ. Για να αποφευχθεί η χρησιμοποίηση τόσων πολλών αναπληρωματικών η Νιούκαστλ, Μίντλεσμπρο, Σαντερλαντ ζητώντας να οριστεί αριθμός βασικών παικτών που υποχρεούταν να βρίσκονται στην βασική ενδεκάδα. Το αίτημα απορρίφθηκε και ο σερ Άλεξ θα μπορέσει να ξεκουράσει όλο του το οπλοστάσιο με την άνεσή του.

Η Χάλ χρειάζεται μόνο την νίκη για να παραμείνει στην κατηγορία δίχως να την ενδιαφέρει τι θα κάνουν οι υπόλοιπες ομάδες. Κατά την γνώμη μου, έχει το πιο εύκολο έργο καθώς θα κληθεί να αντιμετωπίσει ταλαντούχους νέους μεν ερασιτέχνες και άπειρους δε παίκτες που προέρχονται από τις ακαδημίες της Μάν Γιουν. Οι κόκκινοι διάβολοι βρίσκονται ήδη, έστω και νοητά, στην Ρώμη. Μεγάλη η ευκαιρία, σήμερα, για την Χαλ η οποία δεν πιστεύω πως θα την χαραμίσει. 1 της Χάλ στο υψηλό 2.84 και 12 ευρώ ποντάρισμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: