powered by Agones.gr (Στοίχημα)

Κυριακή 17 Μαΐου 2009

Γκολ δίχως... θέαμα!

Έχουμε επισημάνει κατ' επανάληψη πως η Ελλάδα είναι η βασίλισσα του under. Ίσως σε όλο το ποδοσφαιρικό στερέωμα. Κάποιες φορές, όμως, οι εξαιρέσεις εμφανίζονται για να επιβεβαιώσουν τον κανόνα. Κύριως λόγω των αμυντικών αδυναμιών που παρουσιάζουν οι περισσότερες ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος, έρχονται και κάποια λιγοστά overάκια. Με το θέαμα πάντα να απουσιάζει...

Για την 3η αγωνιστική των play off, ο ΠΑΟΚ υποδέχεται στην κατάμεστη Τούμπα την λαβωμένη ΑΕΚ (21:15, Novasports 1). Οι Θεσσαλονικείς εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο την ισοπαλία στο αθηναϊκό ντέρμπι και σκαρφάλωσαν εν νέου στην πρώτη θέση της ειδικής βαθμολογίας με συγκάτοικο τον ΠΑΟ. Η εύκολη επικράτηση επί της Λάρισας διέλυσε τα όποια σύννεφα είχαν εμφανιστεί πάνω από τον Φερνάντο Σάντος, για το πολλοστό χαμένο ντέρμπι. Ο Φερνάντο Σάντος σκέφτεται να ρισκάρει, παρατάσσοντας τον ΠΑΟΚ με 4-4-2, όπως και στο Αλκαζάαρ. Πρόθεση όλων είναι η κατάκτηση των 3 βαθμών, χτυπώντας την ΑΕΚ στην αδύναμη άμυνά της. Στην σημερινή σύνθεση του ΠΑΟΚ, θέση δεν θα έχουν οι τραυματίες Μάρκος Αντόνιο, Λάμπρος Χούτος οι εκτός πλάνων Βαγγελής, Δάρλας, Ηλιάδης και ο τιμωρημένος Πάμπλο Γκαρσία. Η πιθανή ενδεκάδα: Χαλκιάς - Σνάουτσερ, Κοντρέρας, Μαλεζάς, Λίνο - Κονσεισάο, Βερόν, Ίβιτς, Σορλέν - Μπακαγιόκο, Μουσλίμοβιτς.

Η ΑΕΚ του Ντούσαν Μπάγιεβιτς και των χιλίων προβλημάτων (αγωνιστικών και μη...), θα πρέπει να αισθάνεται ευχαριστημένη με την ισοπαλία απέναντι στον Παναθηναϊκό. Η ομάδα του Ντούσκο εμφάνισε για πολλοστή φορά φέτος κάκιστο αγωνιστικό πρόσωπο, όμως βρήκε απέναντί της ένα επίσης κακό (γηπεδούχο) Παναθηναϊκό. Παρόλα αυτά, τα αμυντικά προβλήματα της ομάδας είναι τεράστια. Ο Κουτρουμάνος είναι παίκτης β' εθνικής, ο Αλεξόπουλος θυμίζει παλαίμαχο που κολλάει τα τελευταία του ένσημα, ο Σάχα δεν ξέρει αν θα μείνει και ο Μαϊστόροβιτς δεν εμπνέει καμμία εμπιστοσύνη. Προσθέστε την απουσία του Κυργιάκου και έχει σχηματίσει την εικόνα μιας τρύπιας άμυνας. Από την μέση και μπροστά, οι δύο Αργεντίνοι σώζουν όσο μπορούν τα προσχήματα. Με τον Τζιμπούρ να θέλει δύο μπάλες μόνος του, η αρμονική συνεργασία των Μπλάνκο-Σκόκο φαντάζει ως φωτεινή εξαίρεση. Σε αυτούς θα βασιστεί και σήμερα ο Σερβοέλληνας, περιμένοντας να πετύχουν γκολ σε κάποια αντεπίθεση. Η πιθανή ενδεκάδα: Σάχα - Κουτρουμάνος, Μαϊστόροβιτς, Αλεξόπουλος, Γεωργέας - Ενσαλίβα, Πελετιέρι, Καφές - Σκόκο, Μπλάνκο, Εντίνιο.

Οι τραγικές εμφανίσεις της ΑΕΚ σε όλη την σεζόν και η προβληματική εικόνα του ΠΑΟΚ στα μεγάλα ντέρμπι που κλήθηκε να δώσει, θολώνουν πολύ το τοπίο. Η μέτρια αμυντική λειτουργία που παρουσιάζουν και οι δύο ομάδες μπροούν να οδηγήσουν σε υψηλό σκορ. Σε αυτό θα βοηθήσει το σύστημα (4-4-2) που έχει επιλέξει για το σημερινό ματς ο Σάντος. Απίθανο να μην σκοράρουν οι γηπεδούχοι απέναντι στον Κουτρουμάνο και τον Αλεξόπουλο. Από την άλλη, οι γρήγοροι Μπλάνκο, Σκόκο, Εντίνιο θα δυσκολέψουν πολύ την αργή άμυνα του ΠΑΟΚ. Ρισκάρω και ποντάρω 10 ευρώ στο over 2.5 goals του 2.76.

Δεν υπάρχουν σχόλια: