powered by Agones.gr (Στοίχημα)

Κυριακή 10 Μαΐου 2009

Η μπίλια στο Χ!

To πρωτάθλημα ολοκληρώθηκε, ο Ολυμπιακός γιόρτασε την κατάκτησή του και τέσσερις ομάδες είναι αναγκασμένες να μπουν στην ταλαιπωρία των πλέι οφ. Από σήμερα και για 20 ημέρες, ο ΠΑΟΚ, ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ και η Λάρισα θα παλέψουν για τις θέσεις που οδηγούν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Στο πρώτο και σημαντικότερο ματς της ημέρας, ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Παναθηναϊκό (19:00, Novasports 1), με αβαντάζ ενός πόντου (4 έναντι 3). Οι Θεσσαλονικείς φιλοδοξούν να παρουσιάσουν το σοβαρό αγωνιστικό πρόσωπο που επέδειξαν κατά την διάρκεια της σεζόν. Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος παραμένει η μοναδική αήττητη του πρωτάθληματος, εντός έδρας, έχοντας 11 νίκες και 4 ισοπαλίες. Αρνητικό στοιχείο του φετινού ΠΑΟΚ αποτελεί η μέτρια εικόνα που εμφάνισε στα ντέρμπι, στα δύσκολα ματς. Δεν κατάφερε να κερδίσει κανέναν εκ των ΠΑΟ, ΑΕΚ, ΟΣΦΠ, γεγονός το οποίο οφείλεται στην μέτρια επιθετική του γραμμή. Ο Σάντος έχει φτιάξει μια πολύ καλή αμυντική ομάδα με περιορισμένες επιθετικά δυνατότητες. Εκτός αποστολής για το σημερινό ματς έμειναν οι τραυματίες Χούτος, Αναστασάκος και οι Αραμπατζής, Δάρλας, Βαγγελής και Αθανασιάδης. Η πιθανή ενδεκάδα (4-3-3) είναι: Χαλκιάς - Σνάουτσνερ, Κοντρέρας, Μαλεζά, Λίνο - Γκαρσία, Ίβιτς, Βερόν - Βεϊρίνια, Μουσλίμοβιτς, Κονσεϊσάο.

Στον Παναθηναϊκό, ασχολούνται με οποιοδήποτε άλλο ζήτημα (μεταγραφές, διοίκηση) -πλην των πλέι οφ. Πολλά τα προβλήματα που έχουν εξυφανεί εδώ και καιρό στην πολυμετοχικότητα. Τα μεταγραφικά σενάρια δίνουν και παίρνουν, με τους μετόχους να διαφωνούν ξεκάθαρα ως προς το ύψος του μπάτζετ. Πάντως, η πρωτιά στα πλέι οφ και η προοπτική του Τσου Λου έχει μεγαλύτερη σημασία για τους πράσινους, δεδομένων και της καλής προϊστορίας στο θεσμό. Πολλές η απουσίες για τον Ολλανδό Χενκ Τεν Κάτε ο οποίος πήρε συγχωροχάρτι από την διοίκηση για την φετινή κακή χρονιά. Οι τραυματίες Γκάμπριελ, Μελίσσης, Μάτος, ο άρρωστος Βαβρζίνιακ και οι τιμωρημένοι Σπυρόπουλος, Χριστοδουλόπουλος συνθέτουν το απουσιολόγιο της ομάδας. Η πιθανή ενδεκάδα είναι (4-3-3): Γκαλίνοβιτς - Νίλσον, Σαριέγκι, Βύντρα, Μουν - Ζιλμπέρτο, Σιμαό, Καραγκούνης -
Σαλπιγγίδης, Μάντζιος, Ρουκάβινα.

Ο ΠΑΟΚ έχει το αγωνιστικό προβάδισμα απέναντι στο ΠΑΟ όμως σε ματς μεγάλης δυσκολίας παρουσιάζεται κατώτερος των περιστάσεων. Ο Παναθηναϊκός δεν πατάει καλά αγωνιστικά όμως έχει την εμπειρία και την ικανότητα να φύγει με τον βαθμό της ισοπαλίας. Ο ένας βαθμός θα αφήσει και τους δύο βασικούς μονομάχους της 2ης θέσης ικανοποιημένους. Ποντάρω 10 ευρώ στο Χ του 3.

Στο έτερο ματς των πλέι οφ, η ΑΕΚ υποδέχεται την Λάρισα (21:15, Novasports 1), με φόντο τον χαμένο τελικό του κυπέλλου Ελλάδος. Οι κιτρινόμαυροι είχαν αναγάγει τον τελικό απέναντι στον Ολυμπιακό σε νυν υπερ πάντων αγώνα. Τώρα που χάθηκε αυτός ο στόχος, το αγωνιστικό κόστος αναμένεται να φανεί στους 6 αγώνες για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια. Ο Τζιμπούρ συνεχίζει να δημιουργεί αναστάτωση και εκνευρισμό στις προπονήσεις και ο Μπάγιεβιτς δείχνει πιο μαλ(θ)ακός από ποτέ. Η ΑΕΚ φαντάζει η ομάδα που έχει την λιγότερη όρεξη να συμμετάσχει στα πλέι οφ. Ο Αλγερινός φορ μετά το φραστικό επεισόδιο με το προπονητικό τιμ, κόπηκε από την αποστολή και θα κάνει παρέα στους τραυματίες Κυργιάκο, Χουανφράν και Πλιάτσικα. Γρίφος η ενδεκάδα της ΑΕΚ (4-3-3): Σάχα - Ενσιαμπαφούμου (Γεωργέας), Μαιστόροβιτς, Αλεξόπουλος, Ζεράλντο - Ενσαλίβα, Καφές, Μαντούκα - Εντίνιο(Παυλής), Μπλάνκο, Σκόκο.

Η Λάρισα ξεπέρασε τις προσδοκίες πολλών φιλάθλων και δίνει το παρόν στα πλέιοφ έχοντας εξασφαλίσει την συμμετοχή της στο αναβαθμισμένο κύπελλο Ουέφα της επόμενης περιόδου. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης στηρίχθηκε στο στυλ παιχνιδιού του προκατόχου του και δικαιώθηκε από τα αποτελέσματα. Παράλληλα, η μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας με έμπειρους παίκτες (Γιαννακόπουλος, Μετίν) βοήθησε πάρα πολύ την ομάδα. Η ΑΕΛ ξεκινά με το μεγαλύτερο βαθμολογικό ντεσαβαντάζ (ο βαθμοί) στα μπαράζ αλλά δεν έχει τίποτα να χάσει. Ο βασικός χαφ Φωτάκης και ο Κυριακίδης δεν θα είναι στην διάθεση του Ουζουνίδη για σήμερα λόγω τραυματισμών. Κατά τα άλλα, η βασική ενδεκάδα (4-3-3) θα είναι: Κοτσόλης - Βέμπερ, Κώτσιος, Νταμπίζας, Βενετίδης - Ιγκλέσιας, Σαρμιέντο, Ίλιτς - Γιαννακόπουλος, Ζουράφσκι, Μετίν.

Όσο οξύμωρο και αν σας ακούγεται, η ποιοτική διαφορά Λάρισας και ΑΕΚ θεωρώ πως είναι μικρή. Πλην ορισμένων παικτών, η ομάδα του κάμπου δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από το ρόστερ των κιτρινόμαυρων. Η ΑΕΚ έχει πολλά αμυντικά κενά και είναι πληγωμένη από τον χαμένο τελικό. Η ΑΕΛ μπορεί να εκμεταλλευτεί την κατάσταση και να πάρει μια τιμητική ισοπαλία, όπως και στο πρωτάθλημα. Ποντάρω 10 ευρώ στο Χ του 4.10.

Δεν υπάρχουν σχόλια: