powered by Agones.gr (Στοίχημα)

Τρίτη 18 Αυγούστου 2009

Η ευκαιρία των Πορτογάλων!

Μεγάλη ποδοσφαιρική μέρα η σημερινή καθώς ξεκινά με τον πιο επίσημο τρόπο η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, το Τσου - Λου. Ευχή του υπογράφοντος είναι και οι δύο ελληνικές ομάδες να βρεθούν στους ομίλους του Τσου Λου. Για να αποκτήσει λίγη αίγλη το πρωτάθλημά μας. Υπενθυμίζω πως τα σημερινά ματς εντάσσονται στην (νέα) φάση των play off και δεν αποτελούν προκριματικά ματς όπως στο κοντινό παρελθόν.

Στο Ζοσέ Αλβαλάδε, διεξάγεται το σημαντικότερο ματς της ημέρας ανάμεσα σε Sporting Lisbon - Fiorentina (21:45, Novasports 7) για την είσοδο στους χρυσοφόρους ομίλους. Οι δευτεραθλητές Πορτογαλίας έχουν κάνει κακή αρχή στις επίσημες υποχρεώσεις τους, όπως μαρτυρούν και τα αποτελέσματα. Η εντός έδρας ισοπαλία με την Νασιονάλ ήρθε να αναδείξει τα προβλήματα ανάπτυξης της ομάδας. Σε αυτόν τον τομέα περιμένουν πολλά από τον νεαποκτηθέντα αριστεροπόδαρο χαφ Ματίας Φερνάντεζ.
Στον προηγούμενο γύρο του Τσου Λου, χρειάστηκαν αρκετή τύχη ώστε να αποκλείσουν με δύο ισοπαλίες την μαχητική Τβέντε. Πρώτη συμμετοχή στην αποστολή της ομάδας για τον επιθετικό Καϊσέδο, έναν πολύ καλό ποδοσφαιριστή που αποκτήθηκε από την Μάντσεστερ Σίτυ. Μοναδικός απών από την αναμέτρηση για την ομάδα του Πάολο Μπέντο θα είναι ο βασικός εξτρέμ Ισμαϊλοφ. Πιθανή 11άδα: Ρουί Πατρίσιο – Περεϊρίνια, Ντανιέλ Καρίσο, Αντερσον Πόλγκα, Αντρέ Μαρκές – Μιγκέλ Βελόσο, Ζοάο Μουτίνιο, Σιμόν Βούκσεβιτς, Ματίας Φερνάντες – Λίεντσον, Ποστίγκα.

Εν μέσω γκρίνιας και έντονης δυσφορίας ταξίδεψε η Φιορεντίνα στην Λισσαβώνα. Κατά την μεταγραφική περίοδο, η ομάδα του Τσέζαρε Πραντέλι πούλησε ακριβά (Μέλο) και αγόρασε φθηνά (Ζανέτι, Μαρκιόνι). Οι παίκτες που αποκτήθηκαν δεν ικανοποίησαν σε καμμία περίπτωση τους απαιτητικούς οπαδούς των Βιόλα.
Ο Πραντέλι έσπευσε να υπερασπιστεί το ρόστερ της ομάδας του δηλώνοντας πως «το γεγονός ότι δεν έγιναν πολλές μεταγραφές δεν είναι απαραίτητα κακό. Οι παίκτες που ήρθαν είναι πολύ καλοί και ειδικά για τα παιχνίδια με τη Σπόρτινγκ ήταν πιο εύκολο για μένα να δουλέψω με παίκτες που ήδη γνωρίζω και με γνωρίζουν και εκείνοι». Πάντως και στα φιλικά η ομάδα έδειξε πολύ ανέτοιμη και σημείωσε μόνο ήττες. Με τον ανέτοιμο Άντρεαν Μούτου στην βασική της ενδεκάδα θα παραταχθούν οι Ιταλοί και μοναδικό προωθημένο τον Τζιλιαρντίνο. Πιθανή 11άδα: Φρέι – Κομότο, Γκαμπερίνι, Νταϊνέλι, Πασκουάλ (Γκόμπι) – Τζανέτι, Μοντολίβο – Μαρκιόνι, Μούτου, Βάργκας – Τζιλαρντίνο.

Άσχημο το κλίμα στους φιλοξενούμενους που δείχνουν να βρίσκονται πολύ πίσω σε αγωνιστική ετοιμότητα. Ούτε βέβαια η Σπόρτινγκ Λισσαβώνας φείδεται προβλημάτων, όμως έχει πραγματοποιήσει πολύ καλές μεταγραφές που θα την βοηθήσουν άμεσα. Έχετε υπόψιν σας πως για το πορτογαλικό πρωτάθλημα έχουν ήδη πραγματοποιηθεί δύο αγωνιστικές εν αντιθέσει με το ιταλικό το οποίο δεν έχει ξεκινήσει ακόμη. Η Φιορεντίνα είναι άπειρη από τέτοιους αγώνες για τον Αύγουστο μήνα. Καταλήγω στον 1 της Sporting Lisbon με απόδοση 2.64 και ποντάρω 13 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: