powered by Agones.gr (Στοίχημα)

Τετάρτη 19 Αυγούστου 2009

Οι αδυναμίες δεν κρύβονται...

Δίχως να φορτσάρει, ο Ολυμπιακός πήρε εύκολα την νίκη και ουσιαστικά την πρόκριση στην φάση των ομίλων του Τσου Λου. Για να επιτύχει κάτι ανάλογο ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να υπερβάλλει εαυτόν. Να πιάσει πολύ υψηλή απόδοση για την περίοδο. Οι ιθύνοντες του Παναθηναϊκού δεν θεώρησαν να καλύψουν τα θεόρατα κενά στην άμυνα (στοπερ, δεξί μπακ). Πάντως, με αλχημίες όπως αυτές που δοκιμάζει στις τελευταίες προπονήσεις ο Ολλανδός coach, δεν κρύβει τις αδυναμίες σου. Πιο πιθανό είναι να μπερδευτείς και εσύ ο ίδιος.

Στο κατάμεστο ΟΑΚΑ, ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την Ατλέτικο Μαδρίτης (21:45, ΝΕΤ), έπειτα από δύο χρόνια όταν και οι δύο ομάδες συγκρούστηκαν στους ομίλους του τότε κυπέλλου Ουέφα. Ο Χενκ Τεν Κάτε ψάχνει τις τελευταίες ημέρες να βρει λύσεις απέναντι στην πανίσχυρη επιθετική γραμμή των ροχιμπλάνκος. Με δεδομένη την απουσία του Σαριέγκι λόγω καρτών (σιγά την απώλεια), ο Ολλανδός δοκίμασε τρεις παίκτες στην θέση του. Μπίερσμιρ, Κατσουράνης και Ζιλμπέρτο ερίζουν για την θέση δίπλα στον Βύντρα, με τον Βραζιλιάνο να έχει το προβάδισμα, απορίας άξιον για ποιο λόγο. Ίσως επειδή έχει την μεγαλύτερη εμπειρία αλλά η ανύπαρκτη ταχύτητά του κάποια στιγμή θα τον προδώσει. Δύσκολη αποστολή θα έχει σήμερα και ο εικονιζόμενος δεξιός μπακ της ομάδας Μουν. Ο Νοτιοαφρικανός δεν έχει δείξει αμυντικές αρετές και απέναντι στον Σιμάο θα εκτεθεί ακόμη περισσότερο. Με 4-5-1 που θα μετρέπεται σε 5-4-1 όταν θα αμύνεται, θα παραταχθούν οι πράσινοι. Πιθανή 11άδα: Γκαλίνοβιτς – Μουν, Βύντρα, Ζιλμπέρτο, Σπυρόπουλος – Σιμάο, Μάτος, Κατσουράνης – Καραγκούνης, Σαλπιγγίδης -
Σισέ.

Το πρώτο επίσημο παιχνίδι της στην σεζόν θα είναι το αποψινό για την Ατλέτικο Μαδρίτης. Η ομάδα του Αμπέλ Ρεσίνο δεν ενισχύθηκε ιδιαίτερα μεταγραφικά (Χουανίτο, Ασένχο) αλλά ούτε αποδυναμώθηκε. Στα φιλικά προετοιμασίας έδειξε πολύ καλά στοιχεία απέναντι σε δυνατούς αντιπάλους (Λίβερπουλ). Ατού της ομάδας παραμένει η εξαιρετική επιθετική της γραμμή (Αγκουέρο, Φορλάν, Σιμάο, Ροντρίγκεζ) και αδυναμία της η πολύ αργή άμυνά της. Στα θετικά για τον Παναθηναϊκό συγκαταλέγεται η αναστάτωση που έχει προκληθεί από την υποτιθέμενη πρόταση της Τσέλσι για τον αργεντίνο Αγκουέρο. Ο καλύτερος παίκτης της ομάδας λογικά δεν θα φύγει αυτήν την χρονική στιγμή, προς απογοητευση όλων των παναθηναϊκών φιλάθλων... Ένα άκρως επιθετικογενές 4-3-3 είναι το σύστημα που θα εμπιστευτεί ο Ρεσίνο. Πιθανή 11άδα: Ασένχο – Χάιτινχα, Ουιφαλούσι, Χουανίτο, Αντόνιο Λόπεθ – Μάξι, Ασουνσάο, Ραούλ Γκαρσία, Σιμάο – Φορλάν, Αγουέρο.

Τα προβλήματα στην άμυνα θέλει να "κρύψει" ο Τεν Κάτε παρατάσσοντας πολλά αμυντικά χαφ στον χώρο του κέντρου. Με τον Ζιλμπέρτο Σίλβα στο κέντρο της άμυνας και τον Βύντρα παρτενέρ του, ουδείς εγγυάται πως θα υπάρξει εύρυθμη λειτουργία και θα αποφευχθούν τα λάθη. Οι παίκτες της Ατλέτικο είναι καλύτεροι στο ένας με ένας. Δεδομένης της χαμηλής ποιότητας από την οποία χαρακτηρίζεται η άμυνα του Παναθηναϊκού, οι φιλοξενούμενοι δεν θα έχουν πρόβλημα να σκοράρουν. Θεωρώ ουτοπικό σενάριο τα περί 0-0 και ποντάρω 12 ευρώ στο over 2.5 goals του 2.36. Πολλά προβλήματα στην άμυνα αντιμετωπίζει και η Ατλέτικο τα οποία μπορεί να εκμεταλλευτουν Σισέ, Σαλπιγγίδης. Άλλωστε, για τέτοια μεγάλα ματς αποκτήθηκε ο Γάλλος στράικερ. Ποντάρω 10 ευρώ να σκοράρει ο Σισέ με απόδοση 3.40 και αναμένω να κάνει μεγάλη εμφάνιση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: