powered by Agones.gr (Στοίχημα)

Πέμπτη 20 Αυγούστου 2009

Ο ανέτοιμος ΠΑΟΚ!

Τα αμυντικά κενά του Παναθηναϊκού δεν κρύφτηκαν και το σκορ πήγε σε πολύ υψηλά επίπεδα, όπως προβλέπαμε. Το χθεσινό αποτέλεσμα στο ΟΑΚΑ, γεννά το εξής ερώτημα: πόσο καλά προετοιμασμένες είναι οι ελληνικές ομάδες για τις ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις; Πολύ λίγο, κατά την γνώμη μου, έχοντας ως πρόσφατο παράδειγμα την Λάρισα και τον Παναθηναϊκό, με τον Ολυμπιακό μοναδικό διασωθέντα κυρίως λόγω των πολύ αδύναμων αντιπάλων του. Ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ ρίχνονται σήμερα στην μάχη των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων χωρίς να δείχνουν σοβαρή αγωνιστική ετοιμότητα.

Στο 25.000 θέσεων γήπεδο της Τούμπας, ο ΠΑΟΚ υποδέχεται την Χέρενφεεν (21:45, Novasports 1) διεκδικώντας την είσοδο στους ομίλους του Europa League.
Μετά από αρκετά χρόνια, ο ΠΑΟΚ επέστρεψε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ο τεχνικός διευθυντής Ζήσης Βρύζας έκανε αρκετές (φθηνές) μεταγραφές θέλοντας να δώσει βάθος στο ροστερ. Αμφιβάλλω όμως κατά πόσο οι περισσότεροι εξ αυτών είναι καλύτεροι από τους ήδη υπάρχοντες.Το φετινό ρόστερ του ΠΑΟΚ μου θυμίζει κάτι από το περυσινό του Παναθηναϊκού. Πολλοί παίκτες σε όλες τις θέσεις, λίγοι όμως που να κάνουν την διαφορά. Για το σημερινό ματς, ο Φερνάντο Σάντος έχει να αντιμετωπίσει αρκετές απουσίες βασικών παικτών καθώς οι Κοντρέρας, Φωτάκης, Σνάουτσερ, Σορλέν είναι τραυματίες. Λόγω των απουσιών, ο πορτογάλος τεχνικός θα πειραματιστεί βάζοντας τον αριστερό μπακ Σαβίνι δεξιά και τον τραυματία Μουσλίμοβιτς βασικό σε ένα 4-2-3-1. Πιθανή 11άδα: Χαλκιάς - Λίνο, Τσιρίλο, Μαλεζάς, Σαβίνι - Βιτόλο, Γκαρσία - Φιλομένο, Ιβιτς, Κονσεϊσάο - Μουσλίμοβιτς.

Ο γνωστός μας, από την θητεία του στον Ολυμπιακό, Τρόντ Σόλιντ είναι εδώ και ένα χρόνο ο προπονητής της Χέρενφεεν. Η ολλανδική ομάδα έχοντας τον Νορβηγό coach στον πάγκο της, κατέκτησε το κύπελλο Ολλανδίας και τον πρώτο τίτλο στην ιστορία του συλλόγου. Στο πρωτάθλημα πραγματοποίησε αξιόλογη πορεία και τερμάτισε στην 5η θέση. Φέτος δεν ξεκίνησε καλά την χρονιά μετρώντας ήδη δύο βαριές ήττες (5-1 Αλκμάαρ, 4-1 Ναϊμέγκεν). Το Σάββατο σημείωσαν την πρώτη νίκη στην σεζόν κερδίζοντας με 1-0 την Φίτεσε με γκολ του πολύ καλού μέσου Λοσάδα. Πάντως, τα προβλήματα για τον Σόλιντ επικεντρώνονται στον χώρο του κέντρου με τους Ρόορντα, Βαϊρίνεν και Έλμ να είναι τραυματίες. Με το επιθετικογενές 4-3-3 και όπλο την αγωνιστική της ετοιμότητα θα παραταχθεί η ολλανδική ομάδα. Πιθανή 11άδα: Λεϊσάλ - Γιανμάατ (Μπακ Νίλσεν), Μπρέουερ, Ντίνγκσταχ, Ποπόφ - Σβεκ, Λοσάδα, Γκρίντχαϊμ - Μπέιρενς, Σίμπον, Παπαδόπουλος.

Σε μέτρια αγωνιστική κατάσταση βρίσκεται ο ΠΑΟΚ πριν από το πιο κρίσιμο ματς της σεζόν, όπως φάνηκε και στο πρόσφατο φιλικό με τον Εργοτέλη. Τα κενά στην άμυνα παραμένουν ενώ στην επίθεση πλην του Μουσλίμοβιτς δεν υπάρχει άλλη αξιόπιστη λύση. Υπενθυμίζω πως οι Σαβίνι, Βιτόλο που παίρνουν σήμερα φανέλα βασικού εντάχθηκαν μόλις πριν από λίγο καιρό στην ομάδα. Η Χέρενφεεν δεν διαθέτει την ποιοτική ομάδα όμως έχει ένα δουλεμένο σύνολο και βγάζει κάποιους αυτοματισμούς στο παιχνίδι της. Επίσης, τα τελευταία χρόνια έχει συλλέξει αρκετές ευρωπαϊκές εμπειρείες εν αντιθέσει με τον ΠΑΟΚ. Δεν καταλαβαίνω με ποια λογική ο ΠΑΟΚ είναι φαβορί με απόδοση 1.80, 1.90. Θα κοντράρω την ελληνική ομάδα και θα ποντάρω 10 ευρώ στο 2 της Χέερενφεεν του 4.60.

Δεν υπάρχουν σχόλια: