powered by Agones.gr (Στοίχημα)

Κυριακή 16 Αυγούστου 2009

I am back!

Μετά από τις απαραίτητες ολιγοήμερες διακοπές του, ο ανανεωμένος tameiouxos βρίσκεται και πάλι κοντά σας. Από φέτος υπό νέα στέγη, καθώς θα μας βρίσκεται πιο εύκολα στο betafterreading.gr. Η μελέτη, η ποδοσφαιρική γνώση και η καλή ανάλυση των ομάδων είναι τα στοιχεία στα οποία θα δώσουμε και φέτος βαρύτητα. Σίγουρα και η ρέντα παίζει το ρόλο της αλλά χωρίς τις παραπάνω παραμέτρους θα βρεθείτε πιο κοντά στην αποτυχία. Πάντως, ετοιμάζουμε αρκετές αλλαγές μεταξύ των οποίων θα είναι και τα στοιχήματα μακράς διαρκείας (1ος σκόρερ, νικητής διοργάνωσης κ.α.) που θα ανεβάσουμε τις επόμενες ημέρες.

Ας μην χρονοτριβούμε όμως και ας περάσουμε στο προκείμενο. Η ποδοσφαιρική χρονιά μόλις έχει ξεκινήσει και στα περισσότερα πρωταθλήματα έχει δοθεί το εναρκτήριο λάκτισμα. Χθες, σειρά είχε η Premier League με την 1η αγωνιστική να μην επιφυλάσσει δυσάρεστες εκπλήξεις για όσους εμπιστεύτηκαν τα φαβορί. Αν και καλό θα ήταν να περιμένετε να κυλήσει λίγο νερό στο αυλάκι μέχρι να ξεκινήσετε να ποντάρετε.

Σήμερα, θα ασχοληθούμε με το ισπανικό σούπερ καπ μεταξύ Atletic Bilbao και Barcelona (23:00, Novasports 1). Οι διπλοί τελικοί μεταξύ των δύο περυσινών φιναλιστ του κυπέλλου Ισπανίας δίνουν το έναυσμα για την ισπανική ποδοσφαιρική σεζόν. Η ομάδα του Πέπε Γκουαρντιόλα μπορεί να σήκωσε πέρυσι όλα τα τρόπαια όμως δεν εφησυχάστηκε και ενισχύθηκε σε ικανοποιητικό βαθμό. Άλλωστε η Ρεάλ Μαδρίτης των εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ παραμονεύει... Ο πολύς Ζλάταν Ιμπραίμοβιτς αποκτήθηκε αντί του Σάμουελ Ετό ενώ ο Μάξουελ θα αντικαταστήσει τον Σιλβίνο ως εναλλακτική λύση του αξιόπιστου αριστερού μπακ Ερίκ Αμπιντάλ. Με αρκετές απουσίες θα παραταχθούν οι Kαταλανοί, καθώς οι Μέσι, Ινιέστα και Ιμπραίμοβιτς αποκλείστηκαν από την αποστολή για την σημερινή εκτός έδρας αναμέτρηση. Στην θέση τους θα βρεθούν οι νεαροί Πέδρο, Μπόγιαν και ο συνήθως αναπληρωματικός Κεϊτά. Πιθανή 11άδα: Βαλντές – Αλβες, Πικέ, Πουγιόλ, Αμπιντάλ – Τουρέ, Τσάβι, Κεϊτά – Πέδρο, Ανρί , Μπόγιαν.


Την ρεβάνς για την συντριβή με 4-1 στο περυσινό τελικό ψάχνουν οι Βάσκοι στο 1ο επίσημο ματς της χρονιάς. Ως συνήθως, η Bilbao δεν ενισχύθηκε ιδιαίτερα κατά την μεταγραφική περίοδο ούτε όμως απώλεσε κάποιον από τους καλούς της παίκτες. Οι άγνωστοι στο ευρύ κοινό Ντε Θέριο, Τσάμπι Καστίγιο και Οσκαρ ντε Μάρκος
είναι τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα της ομάδας. Χάρη στην συμμετοχή της στον τελικό του Copa del Rey, η ομάδα των βάσκων εξασφάλισε την συμμετοχή της στα προκριματικά του Europa League. Αντίπαλός της στα πλέι οφ της Πέμπτης θα είναι η αδύναμη Τρόμσο, οπότε η είσοδος στους ομίλους θεωρείται πολύ πιθανή. Στον πάγκο της ομάδας συνεχίζει για 2η χρονιά ο Χοακίν Καπαρός. Πιθανή 11άδα: Ιραϊθόθ – Ιραόλα, Οθιο, Αμορεμπιέτα, Καστίγιο – Σουσαέτα, Ορμπάιθ, Γκουρπέγι, Γέστε – Τοκέρο, Γιορέντε.

Χωρίς ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται ο θεσμός του Σούπερ Καπ με τις δύο ομάδες να τον αντιμετωπίζουν ως μέρος της προετοιμασίας. Με αρκετούς αναπληρωματικούς θα παραταχθεί η κάτοχος του τρεμπλ Barcelona και με γερή δόση πειραματισμών. Υπενθυμίζω πως την άλλη εβδόμαδα υπάρχει επαναληπτικός στο Κάμπ Νου. Πολύ πιθανό φαντάζει το ενδεχόμενο η Μπιλμπάο να κάνει την έκπληξη, εκμεταλλευόμενη τις ελλείψεις των φιλοξενούμενων. Παρόλα αυτά, θα εμπιστευτώ τα λίγα γκολ σε ένα ματς αγγαρεία ενόψει και της ρεβάνς. Ποντάρω 10 ευρώ στο under 2.5 goals του 2.22.

Αντε και καλή αρχή!

Δεν υπάρχουν σχόλια: