powered by Agones.gr (Στοίχημα)

Σάββατο 29 Αυγούστου 2009

Μοιρασιά στην Θεσσαλονίκη!

Ταλαίπωρο ελληνικό πρωτάθλημα! Δεν μας φτάνει η χαμηλή ποιότητα θεάματος, οι κάκιστες γηπεδικές εγκαταστάσεις και η έλλειψη αξιοπιστίας. Οι φωστήρες της Superleague έλαβαν την απόφαση για 2η συνεχόμενη χρονιά να ξεκινήσει η μικρή μας σεζόν (μόλις 30 αγωνιστικές, παρακαλώ) στις 22 Αυγούστου. Μαρτύριο δηλαδή, αν σκεφτείτε πως οι περισσότεροι Έλληνες κάνουν ακόμα διακοπές και το αυγουστιάτικο κλίμα δεν για ποδόσφαιρο. Αφήστε που οι μεγάλες πυρκαγιές επισκίασαν σε απόλυτο βαθμό την πρεμιέρα του πρωταθλήματος...

Στην σημερινή 2η αγωνιστική, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην μονομαχία Ηρακλή - Άρη (19:00, Novasports 1). Οι δύο (ενισχυμένες) ομάδες της Θεσσαλονίκης ξεκίνησαν με νίκη τις υποχρεώσεις τους στο πρωτάθλημα. Ο Ηρακλής πέρασε σχετικά άνετα από την έδρα του αποδυναμωμένου Πανθρακικού με δύο όμορφα γκολ του Ρουμάνου μπαλαδόρου Ντίκα. Ο Όλεγκ Προτάσοφ επέστρεψε έπειτα από αρκετά χρόνια στην χώρα μας για χάρη των κυανόλευκων. Η απόκτηση των Ντίκα, Λέκι και Νταλαμπόνα θα κάνει σίγουρα πιο εύκολο το έργο του, καθώς οι συγκεκριμένοι παίκτες προσδίδουν ποιότητα και εμπειρία σε μια νεανική ομάδα. To 4-5-1 και τις αντεπιθέσεις θα εμπιστευτεί όλη την χρονιά ο Ουκρανός coach. Ερωτηματικό αποτελεί η διάρκεια που θα έχουν στην απόδοσή τους, οι νέοι παίκτες. Είναι και κάποιας ηλικίας... Πιθανή 11άδα: Κοβαλέφσκι – Μάρτος, Κατσαμπής, Λέκι, Γιαννούλης – Τούμα, Ντιέ, Παπαστεριανός, Επστάιν, Ντίκα – Γιάκομπ.

Έστω και δύσκολα, ο Άρης έκαμψε την αντίσταση του Ατρομήτου στην πρώτη παράσταση των κιτρίνων μπροστά στο κοινό τους. Η ομάδα δεν έφθασε ικανοποιητικά επίπεδα απόδοσης, καθώς οι Γκρασιάν, Αμπρέου βρέθηκαν σε κακή μέρα και δεν βοήθησαν στον επιθετικό τομέα. Ο δεύτερος θα απουσιάσει από το σημερινό ματς λόγω ένος τραυματισμού που τον ταλαιπώρησε όλη την εβδομάδα. Παρέα στις εξέδρες του Καυτατζογλείου θα του κάνει ο ισπανός χαφ Χαβίτο. Αμφότεροι βασικοί παίκτες θα αντικαστασθούν πιθανότα από τους Κάλβο, Κάμπορα. Πάντως, από το 1ο επίσημο ματς της χρονιάς φάνηκε πόσο μεγάλη θα είναι φέτος η πίεση στην ομάδα. Ο Μαζίνιο έχει να διαχειριστεί ένα εξαιρετικό ρόστερ και οι απαιτήσεις θα είναι πολύ μεγάλες από τον κόσμο του Άρη. Το επιθετικογενές 4-3-3 θα εμπιστευτεί και στο σημερινό παιχνίδι ο βραζιλιάνος coach.
Πιθανή 11άδα: Σηφάκης – Νέτο, Νασούτι, Γκιάρο, Αράνο – Γκαρσία, Ναφτί,Κάλβο, Γκρασιάν, Κόκε – Κάμπορα.

Δύσκολο ματς καθότι δεν έχουμε σχηματίσει πλήρη εικόνα των δύο ομάδων. Σημαντικές οι απουσίες του Άρη οι οποίες αποδυναμώνουν αρκετά την επιθετική του γραμμή. Παρόλα αυτά, οι παίκτες που θα τους αντικαταστήσουν μπορούν εύκολα να κάνουν την διαφορά σε ένα ματς ελληνικού πρωταθλήματος. Οι γηπεδούχοι έδειξαν καλά στοιχεία την περασμένη αγωνιστική, όμως μου φαντάζουν πολλοί ακίνδυνοι επιθετικά. Πλην του Ντίκα, δεν έχει άλλες αξιόπιστες επιθετικές λύσεις. Μην ξεχνάτε πως τα αμυντικά χαφ του Άρη (Γκαρσία, Ναφτί) δαγκώνουνε... Κλειστό ματς στο οποίο το Χ του 3.15 έχει τον πρώτο λόγο και θα το στηρίξω με 10 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: