powered by Agones.gr (Στοίχημα)

Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2009

Το κίνητρο στους Ουκρανούς!

Η χθεσινή βραδιά έδωσε το έναυσμα για την επανέναρξη των ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Μπαίνουμε στην τελική ευθεία της φετινής σεζόν. Εκεί όπου θα κριθούν οι πρωταθλητές, οι νικήτες. Σε μια πολύ άσχημη βραδιά, ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 1-3 και ουσιαστικά απώλεσε τις όποιες ελπίδες πρόκρισης στους 16 του κυπέλλου Ουέφα. Μια βραδιά που αποτελεί συνέχεια των μετριότατων εμφανίσεών του τους τελευταίους 2 μήνες.


Στο σημερινό πρόγραμμα, ξεχωρίζω την αναμέτρηση Shakhtar - Tottenham (20:45, Betfair Live). Oι Ουκρανοί βρίσκονται εδώ και 2 μήνες σε αγωνιστική απραξία, καθώς λόγω του βαρύ χειμώνα έχει διακοπεί το πρωτάθλημα. Κακή η -μέχρι τώρα- πορεία της ομάδας στο εγχώριο πρωτάθλημα καθώς βρίσκεται στην 5η θέση, 12 βαθμούς μακριά από την κορυφή. Σημαντική κρίνεται η αποχώρηση του βραζιλιάνου φορ Μπραντάο από την ομάδα, ο οποίος, πλέον, αγωνίζεται στο γαλλικό πρωτάθλημα και την Marseille. Παρ' όλα αυτά, η ομάδα εξακολουθεί να στηρίζεται σε νέους ταλαντούχους βραζιλιάνους ποδοσφαιριστές. Ενδεικτά, αναφέρω 23χρονο μέσο Φερναντίνιο, τον 23χρονο δεξιό μπακ Ιλσίνιο, τον 20χρονο χαφ Γουίλαμ και τον 20χρονο επιθετικό Λουίς Αντριάνο. Πολλοί καλοί παίκτες με εξαιρετική τεχνική και αξία μεταπώλησης. Εκτός αποστολής και ο γνωστός σε όλους μας από το πέρασμά του στον Ολυμπιακό, Καστίγιο λόγω τραυματισμού.

Περιορισμένο είναι το ενδιαφέρον της Tottenham για το σημερινό ματς. Με την ομάδα του Λονδίνου να παλεύει ακόμη για την παραμονή της στην κατηγορία, ο Ρέντναπ άφησε εκτός αποστολής πλήθος βασικών παικτών. Οι Woodgate, Lennon, Cudicini, Palacios, Modric, Hutton έμειναν στο Λονδίνο για να ξεκουραστούν, καθώς ακολουθεί και ο τελικός του League Cup με αντίπαλο την Manchester United (1/03). Εκτός έμειναν και οι επιθετικοί Keane, Defoe, Pavlutchenko οι οποίοι δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην διοργάνωση. Οπότε στην αποστολή βρίσκονται οι Zokora, Dos Santos, Bentley, Bent και πλήθος πιτσιρικάδων που θα πάρουν σήμερα το βάπτισμα του πυρός!

Είναι φανερό πως οι Spurs δεν ενδιαφέρονται για το θεσμό του κυπέλλου Ουέφα. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα το παλέψουν το ματς και θα χάσουν αμαχητί. Οι Ουκρανοί διαθέτουν περισσότερο ταλέντο ενώ αναμένονται και πιο φρέσκοι μιας και βρίσκονται στο τέλος προετοιμασίας. Η αγωνιστική απραξία ίσως τους στοιχίσει αλλά εν τέλει θα μπορέσουν να καταβάλουν τα "παιδαρέλλια" του Ρέντναπ. Έστω και δύσκολα, βλέπω 1 της Shakhtar στο 1.95 και 15 ευρώ ποντάρισμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: