powered by Agones.gr (Στοίχημα)

Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2009

Έκπληξη στο Αλκαζάρ!

Εν αναμονή του ελληνικού el classico, ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις ανοίγουν την αυλαία της 24ης αγωνιστικής του ελληνικού πρωταθλήματος. Οι γηπεδούχοι παλεύουν να κατακτήσουν την 5η θέση και να αγωνιστούν στα μπαράζ. Οι φιλοξενούμενοι θέλουν να εξασφαλίσουν για 3η χρονιά την παραμονή τους στην κατηγορία.

Στο Αλκαζάρ, η Λάρισα υποδέχεται τον Εργοτέλη (16:45, ΑLPHA) και θέλει την νίκη για να παραμείνει σε τροχιά μπαράζ. Ως μοναδικός αντίπαλος της ΑΕΛ για την 5η θέση φαντάζει ο Άρης που βρίσκεται σε απόσταση μόλις 2 βαθμών. Η αναμέτρησή τους την προηγούμενη αγωνιστική δεν ανέδειξε δικαίως νικητή. Κακή απόδοση για τους βυσσινί σε ένα ακόμη εντός έδρας ματς, και ας ήταν ανύπαρκτο το πέναλντι με το οποίο ισοφάρισε ο Άρης. Στα μετ' όπισθεν, ο Μαρίνος Ουζουνίδης έχει μεγάλο πρόβλημα και δεν έχει καταφέρει να το λύσει. Φανταστείτε πως ο αργός και 36 ετών πλέον Νίκος Νταμπίζας είναι με διαφορά ο καλύτερος αμυντικός της ομάδας! Μέχρι να αποκτηθεί ο Γιαννακόπουλος, είχε παρατηρηθεί και σημαντική δυστοκία στο σκοράρισμα καθώς ο Ζουράφσκι φέτος δεν βλέπεται... Όμως ο Stelios θα απουσιάσει από το σημερινό ματς λόγω τραυματισμού, όπως και οι Κώτσιος, Κυριακίδης (τιμωρημένος), Κατσιαρός.

Το περασμένο σαββατοκύριακο, ο φιλοξενούμενος Εργοτέλης έγινε μόλις η δεύτερη ομάδα του πρωταθλήματος που κερδίζει τον Ολυμπιακό. Οι ερυθρόλευκοι παρατάχθηκαν με πολλές απουσίες, όμως οι Κρητικοί με οδηγό τον ταλαντούχο αριστεροπόδαρο Κουτσιανικούλη πήραν μια πολύτιμη νίκη. Όπως έχουμε επισημάνει στο παρελθόν, ο Εργοτέλης διαθέτει μια από τις καλύτερες μικρομεσαίες ομάδες του πρωταθλήματος. Εργατικός προπονητής, καλοί παίκτες -αρκετοί εκ των οποίων Έλληνες- και μια διοίκηση που δεν παίρνει αποφάσεις εν θέρμω συμπληρώνουν το παζλ μιας σοβαρής και καλά οργανωμένης ομάδας. Μοναδικός απών για την σημερινή αναμέτρηση ο πορτογάλος μέσος Μπέτο ο οποίος ούτως ή άλλως δεν έχει δείξει τίποτα το ιδιαίτερο στις πρόσφατες εμφανίσεις του.

Η Λάρισα δεν πείθει με την απόδοσή της στα τελευταία ματς, ειδικά εντός έδρας. Μέχρι και ο Πανσερραϊκός της απέσπασε βαθμό... Πολλές και σημαντικές οι απουσίες για την ΑΕΛ που δεν θα έχει στην διάθεσή της τον καλύτερό της παίκτη στα τελευταία παιχνίδια, τον Γιαννακόπουλο. Χωρίς τον Στέλιο, στον επιθετικό τομέα η Λάρισα γίνεται πολύ προβλέψιμη. Θεωρώ ότι η ταχύτητα των Ογκουνσότο και Κουτσιανικούλη μπορεί να δημιουργήσει πολλά προβλήματα στο αργό κέντρο άμυνας των Λαρισαίων. Ρισκάρω και ποντάρω στο 2 με απόδοση 6.40 (10 ευρώ) του Εργοτέλη που έρχεται με τον αέρα της νίκης επί του Ολυμπιακού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: