powered by Agones.gr (Στοίχημα)

Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2009

Πάνθραξ ο θησαυρός!

Ντέρμπι παραμονής; Μάλλον όχι. Στην αρχή της σεζόν, οι περισσότεροι φίλαθλοι ήταν πεπεισμένοι πως Πανθρακικός και Θρασύβουλος δεν θα γλιτώσουν τον υποβιβασμό. Η δεύτερη ομάδα της Θράκης μας διέψευσε ενώ το σύνολο του Σάκη Τσιώλη αποδείχθηκε πολύ λίγο για την κατηγορία.

Στην σημερινή αναμέτρηση Θρασύβουλου - Πανθρακικού (16:45, Novasports 1), δεν μπορώ να διακρίνω κάποιο κίνητρο για τους γηπεδούχους. Με μέτριες εμφανίσεις, αρκετές κακές διαιτησίες και τον Σάκη Τσιώλη να διαχειρίζεται το χειρότερο ρόστερ της Superleague, η συγκομιδή μόλις 13 βαθμών φαντάζει ως λογικό επακόλουθο. Πλην του Ουέλιγκτον -και του Ρόκκα που πήρε μεταγραφή στον Αστέρα Τρίπολης τον Γενάρη- οι υπόλοιποι παίκτες είναι β' διαλογής. Επίσης, τον Ιανουάριο δεν έγινε κάποια σοβαρή προσπάθεια ενίσχυσης της ομάδας, ενώ την Πέμπτη η ΠΑΕ ανακοίνωσε τη λύση της συνεργασίας της με τους Ρόκαστλ και Νάιτ. Οι Τσιώλης, Βασιλείου, Τράϊκοβιτς και Μπελεγρίνης έμειναν εκτός λόγω τραυματισμού ενώ οι Πεσάνια, Μπελεγρίνης και Μπαριέντος είναι τιμωρημένοι για το σημερινό ματς.

Φθίνουσα πορεία παρουσιάζει και η απόδοση του Πανθρακικού, στον β' γύρο του πρωταθλήματος. Τα πολύ καλά αποτελέσματα που έφερε η ομάδα και ο Εμίλιο Φερέρα έχουν δημιουργήσει ένα χαλαρό κλίμα. Ο Πανθρακικός έχει συλλέξει 25 βαθμούς αλλά δεν δείχνει να ανησυχεί καθώς οι ομάδες που βρίσκονται στις χαμηλότερες θέσεις εξακολουθούν να μην κερδίζουν (βλ. ΟΦΗ). Οι ποιοτικοί μεσοεπιθετικοί παίκτες της ομάδας (βλ. Ριέρα, Ντιαλό) διανύουν παρατεταμένη περίοδο ντεφορμαρίσματος, γιαυτό και δυσκολεύονται τόσο πολύ στο σκοράρισμα. Χωρίς τους κεντρικούς αμυντικούς Ρομπίνιο και Κανωτίδη και τον αριστερό μπακ Χαραλάμπους καλείται να αγωνιστεί σήμερα η ομάδα της Θράκης.

Ο Θρασύβουλος έχει ήδη αποχαιρετήσει την κατηγορία. Οι πρόσφατες αποδεσμεύσεις παικτών (θα ακολουθήσουν και άλλες...) δείχνουν πως η διοίκηση κάνει ήδη τα σχέδιά της για την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Από την άλλη μεριά, ο Πανθρακικός με τρίποντο, σήμερα, σε μια έδρα που δεν μαζεύει πάνω 50 άτομα -συγγενείς και φίλους- θα εξασφαλίσει σε μεγάλο βαθμό την παραμονή του. Καταλήγω στο 2 του Πανθρακικού στο 3.10 και ποντάρω 10 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: