powered by Agones.gr (Στοίχημα)

Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2009

Για τα μάτια του κόσμου...

Η πρώτη αναμέτρηση στο γήπεδο Καραϊσκάκη ουσιαστικά έκρινε ποια ομάδα θα πάρει την πρόκριση στον επόμενο γύρο. Τα μεγάλα αμυντικά κενά του Ολυμπιακού και οι χτυπητές αδυναμίες σε βασικές θέσεις (βλ. αμυντικό χαφ) κόστισαν στους ερυθρόλευκους την ευρωπαΐκή διάκριση. Ας μην γελιόμαστε και ας μην εθελοτυφλούμε. Το τελικό σκορ (1-3) του α' αγώνα αντικατοπτρίζει απόλυτα την εικόνα του ματς.

Η Saint Etienne υποδέχεται τον Ολυμπιακό (21:55, ΣΚΑΪ) σε μια αναμέτρηση επί της ουσίας διαδικαστικού χαρακτήρα. Οι Γάλλοι εξέπληξαν τον αλλαζόνα Ολυμπιακό και πήραν μια δίκαιη νίκη με 1-3. Μεγάλοι πρωταγωνιστές υπήρξαν οι Μιραλάς, Γκομίς οι οποίοι με την ταχύτητα και την εκρηκτικότητά τους δημιούργησαν πολλά προβλήματα στην αργή άμυνα των ερυθρολεύκων. Μετά από το συγκεκριμένο αποτέλεσμα, το νεανικό σύνολο του Αλέν Περέν μοιάζει αναγεννημένο, καθώς από καθαρή ατυχία δεν επέστρεψε στις νίκες στο Γαλλικό πρωτάθλημα μένοντας στο 1-1 με την Bordeaux. Κανένας σοβαρός τραυματισμός για την Saint Etienne που θα παραταχθεί με την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα.

Η εικόνα που παρουσιάζει τον τελευταίο καιρό ο Ολυμπιακός δεν αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας. Εναλλακτικές λύσεις στον πάγκο δεν υπάρχουν και αυτό έγινε ιδιαιτέρως εμφανές τώρα που οι ερυθρόλευκοι αγωνίζονται δύο ματς την εβδομάδα. Και τα συνεχόμενα παιχνίδια φέρνουν τραυματισμούς βασικών παικτών. Οι Γκαλέτι, Μπελούτσι, Ντομί και ο Αβραάμ λόγω ίωσης δεν θα βρίσκονται στην διάθεση του Βαλβέρδε. Όπερ, ο Ισπανός θα αναγκαστεί να χρησιμοποιήσει τους Όσκαρ, Γκαλίτσιο για να καλύψει τις απουσίες. Τέλος, ας μην ξεχνάμε πως ακολουθεί το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, ματς τα οποία ανέκαθεν στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο δίνουν έμφαση, καθώς και ο 2ος προημιτελικός με τον ΠΑΟΚ.

Σήμερα το βράδυ, ο Ολυμπιακός καλείται να παλέψει το ματς και να δείξει στοιχεία αγωνιστικότητας για τα μάτια του κόσμου... Δεν νομίζω πως υπάρχει καμία διάθεση από τους παίκτες του Ολυμπιακού να κυνηγήσουν έστω την τιμητική νίκη απέναντι στην Saint Etienne. Λάβετε υπόψιν και τα κρίσιμα ματς που ακολουθούν. Από την άλλη πλευρά, οι γηπεδούχοι μπροστά στο θερμό κοινό τους και με αρωγό την νεανική τους ταυτότητα θα θελήσουν να πάρουν την νίκη, παίζοντας καλό ποδόσφαιρο. Βλέπω 1 της Saint Etienne (με ένα σκορ 1-0, 2-0) στο 2.26 και 15 ευρώ ποντάρισμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: