powered by Agones.gr (Στοίχημα)

Τετάρτη 25 Ιουνίου 2008

Σφιχτό ματς!


Έφτασε η ώρα του πρώτου ημιτελικού (21:45, ΝΕΤ) με την Γερμανία και την Τουρκία να συνθέτουν δικαίως το ζευγάρι που θα αναδείξει έναν εκ των φιναλίστ του EURO. Βέβαια, οι πολλές απουσίες των Τούρκων και η κρισιμότητα ενός τέτοιου αγώνα δεν προδιαθέτουν για καλό θέαμα. Ας ελπίσουμε τουλάχιστον να έχει αρκετό σασπένς.

Οι Γερμανοί, λοιπόν, φτάνουν σε ημιτελικό ευρωπαϊκού πρωταθλήματος μετά από 12 ολόκληρα χρόνια όταν και το είχαν κατακτήσει. Κάτι τέτοιο φαντάζει πολύ πιθανό ως ενδεχόμενο, με τους παίκτες του Λεβ να προέρχονται από καλή εμφάνιση κόντρα στους Πορτογάλους. Ο Μπάλακ (όπως λένε οι κακές γλώσσες) κατέβασε την ομάδα με πολύ έξυπνη τακτική, παίζοντας πιο αμυντικά και εκμεταλλευόμενη στο έπακρο τους κενούς χώρους που εύρισκε στις αντεπιθέσεις. Η συμμετοχή του Φρίνγκς είναι το μοναδικό ερωτηματικό των πάντσερ για την σημερινή αναμέτρηση, ο οποίος λογικά θα χρησιμοποιηθεί ως αλλαγη. Η ενδεκάδα θα είναι απαράλλαχτη με αυτήν που κέρδισε 3-2 τους Πορτογάλους. Από την πλευρά τους, οι Τούρκοι έχουν κάνει ήδη την υπέρβαση. Γύρισαν δύο ματς που κυριολέκτικα έμοιζαν πέρα για πέρα χαμένα και ήδη στην πατρίδα τους λατρεύονται ως ήρωες. Παρόλα αυτά, η κακοδαιμονία των απουσιών δεν λέει να τους εγκαταλείψει. Οι Τουντσάι Σανλί, Αρντά Τουράν και Εμρέ Ασίκ συμπλήρωσαν κάρτες στο προηγούμενο ματς και δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής ενώ ο καλύτερος επιθετικός τους ο Νιχάτ τραυματίστηκε και δεν θα δώσει το παρόν ούτε σε περίπτωση πρόκρισης στον τελικό. Στην λίστα των τραυματιών εξακολουθούν να βρίσκονται και οι Εμρέ Γκιουνγκέρ, Εμρέ Μπελόζογλου, Σερβέτ Τσετίν.

Όπως καταλαβαίνετε, το έργο των Τούρκων σήμερα αναμένεται αρκετά δύσκολο. Είναι βέβαιο, πως ελλείψει επιθετικών λύσεων θα παραταχθούν με σαφέστατο αμυντικό προσανατολισμό ώστε να οδηγήσουν το ματς στο 0-0. Απ' την άλλη, η Γερμανία δεν θα ανοιχτεί αλλά θα ψάξει μέχρι το τέλος του αγώνα το γκολ (πολύ πιθανό από στημένη φάση) που θα της δώσει το εισιτήριο του τελικού. Χώροι για αντεπιθέσεις δεν θα υπάρχουν όπως με τους αφελείς Πορτογάλους. Με αυτά τα δεδομένα, ποντάρω 10 ευρώ στο ακριβές σκορ 1-0 με απόδοση 6.8 που αποτελεί κλασικό γερμανικό σκορ. Θεωρώ πως οι Τούρκοι θα πέσουν ηρωϊκά και θα αργήσουν να λυγίσουν, γιαυτό ποντάρω πως το 1ο γκολ του αγώνα θα επιτευχθεί από το 61-70 λεπτό με απόδοση 19 (5 ευρώ) και από το 71-80 με απόδοση 22 (5 ευρώ).

ΒΥΕ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: