powered by Agones.gr (Στοίχημα)

Παρασκευή 6 Ιουνίου 2008

Euroλόγοι!
Η γιορτή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου ξεκινά. Ένας από τους τυχερούς που θα παρευρεθεί στην Αυστρία και θα δει από κοντά τους αγώνες της εθνικής μας, θα είναι και ο tameiouxos! Από τις 8 μέχρι τις 15 Ιουνίου, θα κινούμαι κάπου μεταξύ Ζάλτσμπουργκ, Βιέννης και Μονάχου, απολαμβάνοντας τις ομορφιές της κεντρικής Ευρώπης. Ας ελπίσουμε η βροχή και ο άστατος καιρός να μην σταθούν εμπόδιο...

Το στοίχημα δεν είναι δυνατόν να απουσιάζει από ένα τέτοιο ποδοσφαιρικό γεγονός. Πολλά εκατομμύρια ευρώ θα παιχτούν σε αυτήν την διοργάνωση, ρίχνοντας ουσιαστικά την αυλαία σε μια γεμάτη ποδοσφαιρική σεζόν. Πάντα σε τέτοιες διοργανώσεις, με προσελκύουν τα μακρας διαρκείας στοιχήματα όπως πρώτος σκόρερ, νικητής ομίλου κ.α.. Για την εθνική μας ομάδα μην περιμένετε να σας δώσω προγνωστικά, με την πρόκρισή της, πάντως, στους 8 της διοργάνωσης να είναι εφικτή.


Ξεκινάω από τον Α΄όμιλο στον οποίο συμμετέχει και η οικοδέσποινα Ελβετία. Αύριο διεξάγονται οι αγώνες Ελβετία - Τσεχία και Τουρκία - Πορτογαλία. Οι διοργανωτές Ελβετοί ξεκινούν με πολλά όνειρα αυτήν την διοργάνωση και έχοντας ως παρακαταθήκη τις καλές και σταθερές τους πορείες στις τελευταίες μεγάλες διοργανώσεις. Διαθέτουν μια καλή ομάδα με παίκτες που παίζουν πολλά χρόνια μαζί. Η ομοιογένεια και η ταχύτητα στο παιχνίδι τους είναι τα δύο βασικά χαρακτηριστικά τους και μαζί με την υποστήριξη των φιλάθλων τους θέτουν ως στόχο την είσοδο στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Παίκτες βαρόμετρο μπορούν να χαρακτηριστούν οι Σεντέρος και Φρέι. Αντίπαλοί τους σε αυτόν τον όμιλο θα είναι οι Τσέχοι που πήραν εύκολα την πρόκριση για την διοργάνωση, ξεπαιρνώντας στο φίνις και τους Γερμανούς. Οι μεγάλοι παίκτες του παρελθόντος όπως ο Νέντβεντ δεν υπάρχουν και η τωρίνη ομάδα φαντάζει υποδεέστερη των προηγούμενων ετών. Η γέρικη αλεπού Κάρελ Μρούγκνερ δεν θα έχει στην διάθεσή του τον καλύτερό του παίκτη Ροσίτσκι -λόγω τραυματισμού- και ελπίζει ο Τσέχ να κατεβάσει τα ρολά... Οι Τούρκοι, από την άλλη, είναι μαχητές αλλά κατεβαίνουν χωρίς να έχουν παρουσιάσει ένα καλό σύνολο τα τελευταία χρόνια. Οι έριδες εντός των αποδυτηρίων δίνουν και παίρνουν, ενώ το ροστερ της ομάδας είναιο γερασμένο. Τέλος, οι Πορτογάλοι με παραγωγή παικτών όπως ο Ρονάλντο, ο Κουαρέσμα και ο Νάνι που διαθέτουν πλούσιο ταλέντο, δείχνουν ικανοί να πρωταγωνιστήσουν. Η αδυναμία τους εστιάζεται στην επίθεση όπου ακόμη βασίζεται στους ξεπερασμένους Παουλέτα, Νούνο Γκόμεζ και Πόστιγκα. Ο Σκολάρι στον πάγκο των Ιβήρων φαντάζει ως σταθερή αξία.

Με αυτά τα δεδομένα, καταλήγω στην πρόκριση της Πορτογαλίας και της Ελβετίας - ανεξαρτήτως θέσης- με απόδοση 3.80 και ποντάρισμα 20 ευρώ. Στηριζόμενος σε αυτή την λογική, θα στηρίξω και τον 1 της Ελβετίας απέναντι στους Τσέχους (19:00, ΝΕΤ) με απόδοση 2.94 στο εναρκτήριο αγώνα του Euro.

Προσπερνάω τον ομιχλώδη Β' όμιλο και μεταβαίνω στον Γ΄όμιλο ο οποίος φαντάζει ως ο πιο συναρπαστικός και συνάμα δύσκολος της διοργάνωσης. Οι Γάλλοι, κατά την γνώμη μου, διαθέτουν το πληρέστερο ρόστερ του ομίλου συνδυάζοντας νιάτα (Μπενζεμά) και εμπειρία (Μακελελέ). Ωστόσο, δεν είμαι σίγουρος κατά πόσο ο Ντομενέκ θα το διαχειριστεί σωστά, εμπιστευόμενος και τους νέους ταλαντούχους παίκτες που διαθέτει. Οι ντεφορμέ Ανρί και Ανελκά δεν έχουν θέση στην ενδεκάδα... Οι Ιταλοί αποτελούν πάντα μια υπολογίσιμη δύναμη, αν και στον πάγκο κάθεται ένας άπειρος και περιορισμένων δυνατοτήτων προπονητής ονόματι Ντονατόνι. Αν ο Λούκα Τόνι συνεχίσει να σκοράρει με κεκτημένη ταχύτητα και στο Euro, τότε οι ιταλοί θα προχωρήσουν. Τα προβλήματά τους εντοπίζονται στο κέντρο της άμυνας όπου ο Καναβάρο τραυματίστηκε σοβαρά και δεν υπάρχει επάξιος αντικαταστάτης του. Με τον ΦανΜπάστεν στο τιμόνι τους για δεύτερη φορά μετά το Μουντιάλ του 2006, οι Ολλανδοί θέλουν να πετύχουν μια διάκριση μετά από αρκετό καιρό. Το ταλέντο στον επιθετικό τομέα δεν τους λείπει, με τους Φαν Νίστελροι, Ρομπέν, Φαν Πέρσι, Φαν ντερ φάαρτ να διαθέτουν και πολύ καλή τεχνική και αποτελεσματικότητα. Αν, όμως, επικεντρωθούμε στην αμυντική τους γραμμή, θα απελπιστούμε... Μέτριοι παίκτες που θα αντιμετωπίσουν πολλά προβλήματα σε έναν τόσο δύσκολο όμιλο. Ολοκληρώντας, η Ρουμανία φαντάζει ως το αουντσάιντερ του ομίλου με τους Μαρικά και Μούτου να ξεχωρίζουν από το ρόστερ της. Το να ξεπεράσεις δύο εκ των Γαλλία, Ιταλία και Ολλανδία για να βρεθείς στα προημιτελικά μοιάζει πολύ δύσκολο.

Εν κατακλείδι, θεωρώ πως η Γαλλία και η Ιταλία που ευνοούνται από το πρόγραμμα αγωνιζόμενες μεεταξύ τους την τελευταία αγωνιστική, θα περάσουν στην επόμενη φάση. Πρόκριση, λοιπόν για τους δύο άσπονδους εχθρούς με 20 ευρώ στο 3.05.

Όπως σε κάθε μεγάλο ποδοσφαιρικό ραντεβού έτσι και σε αυτό θα ασχοληθώ με τον πρώτο σκόρερ της διοργάνωσης.

Θεωρώ πολύ καλή επιλογή την περίπτωση του Ελβετού Αλεξάντερ Φρέι. Οι Ελβετοί σκοράρουν με το σταγονόμετρο όμως κανείς άλλος δεν έχει την αποτελεσματικότητα του επιθετικού της Ντόρτμουντ. Πέραν αυτού, φρονώ πως οι διοργανωτές μπορούν να φτάσουν μέχρι και τα ημιτελικά της διοργάνωσης, με τις ευλογίες της Ουέφα και του Πλατινί. 10 ευρώ λοιπόν, στον Ελβετό που βρίσκω σην απόδοση του 90!

Update (7/06, 18:45):
Θα ήθελα να προσθέσω μία ακόμη πρόβλεψη ώστε να σας επιμηκύνω τις δυνατότητες επιλογής! Στον 4ο όμιλο, θεωρώ πως η Σουηδία είναι η πιο αδύναμη ομάδα. Στην τελική επιλογή αναγκάστηκε να επιστρατεύσει τον 40ρη Λάρσον που έχει φάει τα γήπεδα με το κουτάλι αλλά βαρεθήκαμε να τον βλέπουμε! Πλην του Κάλστρομ και του Ιμπραίμοβιτς που δίνεται αμφίλοβος, δεν έχει να παρουσιάσει κάτι καινούριο έχοντας στον πάγκο τον Λάκερμπακ για πολλοστή φορά. Η Ισπανία θεωρώ πως θα προκριθεί εύκολα, διαθέτοντας το καλύτερο ρόστερ της διοργάνωσης. Οι Ρώσοι και η εθνική μας θα διεκδικήσουν την δεύτερη θέση. Το ρωσικό ποδόσφαιρο έχει πάρει τα πάνω του τα τελευταία χρόνια κυρίως σε συλλογικό επίπεδο. Η ομάδα του Ότο Ρεχάγκελ έχει περισσότερες εναλλακτικές λύσεις από το 2004, όχι όμως και σύνολο δεμένο όπως τότε.

Βάσει των παραπάνω, θα ποντάρω 20 ευρώ στο να τερματίσει ουραγός στον όμιλό μας η Σουηδία με απόδοση 3.15, που κατεβαίνει με κορεσμένους παίκτες και προπονητικό τιμ.

Goed geluk!

Δεν υπάρχουν σχόλια: