powered by Agones.gr (Στοίχημα)

Κυριακή 22 Ιουνίου 2008

Φουριόζοι Ρόχας!


Οι Ισπανοί μου θυμίζουν τους -πικραμένους από τον χθεσινό αποκλεισμό- Ολλανδούς σε αρκετά σημεία. Αν και οι δύο εθνικές ομάδες διαθέτουν παίκτες με πολύ ταλέντο και εξαιρετική τεχνική κατάρτιση, δηλώνουν μονίμως απών από τα μεγάλα ποδοσφαιρικά ραντεβού. Όταν το θέαμα πρέπει να μπει σε δεύτερο πλάνο και η ουσία -εννοώντας φυσικά το αποτελέσμα- πρέπει να προηγηθεί, αυτοί θολώνουν, αγχώνονται και τελικά αποδεικνύονται κατώτεροι των περιστάσεων. Πάντως, αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον Γκους Χίντιγκ ο οποίος έχει παρουσιάσει σε αυτό το EURO μακράν την καλύτερη και πιο ολοκληρωμένη ομάδα.

Τελευταίος προημιτελικός, λοπόν, με την Ισπανία των Βίγια και Τόρρες να αντιμετωπίζει την Ιταλία (21:45, ΝΕΤ) του άσφαιρου μέχρι τώρα Τόνι. Οι Ισπανοί, σε σύγκριση με τους Ολλανδούς, έχουν μια σημαντική διαφορά η οποία μπορεί να τους οδηγήσει στον ημιτελικό με την Ρωσία. Παίκτες όπως ο Κασίγιας, ο Τόρρες, ο Πουγιόλ, ο Τσάβι έχουν κάνει περισσότερα χιλιόμετρα στα ευρωπαϊκά γήπεδα, άρα έχουν και περισσότερες παραστάσεις από αγώνες τέτοιας σημασίας. Βαρόμετρο για την απόδοση της ομάδας αποτελεί σίγουρα το επιθετικό δίδυμο Τόρρες-Βίγια. Διαθέτουν όλα τα στοιχεία (ψηλό παιχνίδι ο ένας, ταχύτητα ο άλλος, καλή τεχνική και οι δύο) και φοβερή εκτελεστική δεινότητα. Η ενδεκάδα του Λουίς Αραγονιές δεν πρόκειται να αλλάξει και θα παρατάξει τους ίδιους παίκτες που κέρδισαν τους Ρώσους και τους Σουηδούς. Στην πλευρά των τιφόζι, υπάρχει ικανοποίηση για την πρόκριση στους 8 και την αποφυγή του κάζου του αποκλεισμού από την φάση των ομίλωβ. Ο Ντονατόνι, υπό την εξοντωτική πίεση του Ιταλικού τύπου, προέβη σε πολλές αλλαγές και πήρε εύκολα την νίκη απέναντι σε μια νεκρή Γαλλία. Η σημερινή αναμέτρηση δεν θα είναι το ίδιο εύκολη για τους Ιταλούς, καθώς εκτός της ποιότητας των Ισπανών, θα απουσιάσουν οι Γκατούσο και Πίρλο που είδαν στο προηγούμενο ματς την κίτρινη κάρτα. Ας μην ξεχνάμε πως τα προβλήματα στην αμύνα παραμένουν για την σκουάντρα ατζούρα με τους αναξιόπιστους Κιελίνι και Πανούτσι να αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο.

Είναι γεγονός πως η Ισπανία έχει αποκτήσει δικαίως εδώ και πολλά χρόνια την στάμπα της πιο loser ευρωπαϊκής ομάδας. Το ταλέντο και η ποιότητα που διαθέτουν οι Ίβηρες κατά καιρούς δεν έχει αξιοποιηθεί, πολλές φορές λόγω των εκάστοτε προπονητών. Οι Ιταλοί που έφτυσαν αίμα για να προκριθούν πάνω από τους Ρουμάνους δεν με έχουν πείσει πως μπορούν να φτάσουν μακριά σε αυτό το τουρνουά, ειδικά με τον άπειρο Ντονατόνι στον πάγκο. Στηρίζω Ισπανία στον 1 του 2.60 με 20 ευρώ και περιμένω από τους Βίγια-Τόρρες να κάνουν τα μαγικά τους!

CIAO!

Υ.Γ.: Τελικά όλοι οι Ολλανδοί παίκτες -πλην του Ντε Γιονγκ- είναι σαν τον Ρομπέν. Φτερό στον άνεμο. Πολύ εύθραυστοι, τους ακουμπάς και γίνονται κομματάκια...

Δεν υπάρχουν σχόλια: