powered by Agones.gr (Στοίχημα)

Κυριακή 19 Απριλίου 2009

Στη μάχη της (ισπανικής) 4ης θέσης!

Για μια ακόμη χρονιά, το ισπανικό πρωτάθλημα συγκεντρώνει μεγάλο ενδιαφέρον σε όλα τα επίπεδα. Η κατάσταση φαντάζει ιδιαιτέρως ρευστή για το ποιος θα υποβιβαστεί, ποιος θα κατακτήσει το φετινό πρωτάθλημα και ποιος θα επικυρώσει τα ευρωπαϊκά εισιτήρια της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Στην μονομαχία για την έξοδο στο Τσου Λου, η εσχάτως 4η Valencia υποδέχεται την Sevilla η οποία φιγουράρει εδώ και πολλές αγωνιστικές στην 3η θέση (20:00, Novasports 2). Όπως γνωρίζετε, οι γηπεδούχοι αντιμετωπίζουν μεγάλα διοικητικά και οικονομικά προβλήματα τα οποία έχουν επισκιάσει την αγωνιστική προσπάθεια της ομάδας. Για μεταγραφές ούτε λόγος να γίνεται, πόσο μάλλον όταν το καλοκαίρι πλήθος βασικών παικτών, όπως ο εικονιζόμενος Βίγια, θα αποχωρήσουν από την ομάδα. Σε μια μάλλον μεταβατική περίοδο για την Βαλένθια, η κατάληψη της 4η θέσης θα αποτελέσει μια μεγάλη επιτυχία και μια σημαντική ένεση για την δύσκολη συνέχεια. Εκμεταλλευόμενοι τα στραβοπατήματα της Ατλέτικο και της Βιγιαρεάλ, και την τρομερή αγωνιστική κατάσταση του Βίγια (22 γκολ) οι γηπεδούχοι κατάφεραν να σκαρφαλώσουν στην 4η θέση. Αρκετά τα προβλήματα για τον coach Ουνάι Έμερι καθώς δεν υπολογίζονται οι τραυματίες Μορέτι, Ντελ Όρνο, Αλέξις και Μάνουελ Φερνάντεζ.

Την καλύτερη πορεία της στο ισπανικό πρωτάθλημα, τα τελευταία χρόνια, πραγματοποιεί φέτος η Sevilla. Η 3η θέση δεν φαίνεται να κινδυνεύει, καθώς έχει διαφορά 9 πόντων από την Βαλένθια. Από τους πρωτοπόρους Ρεάλ και Μπαρτσελόνα απέχει πολύ (15 και 21 βαθμούς αντίστοιχα), όμως αυτό δεν μειώνει την επιτυχία της. Στην συγκομιδή τόσων πολλών βαθμών συνέβαλε και το λιγότερο επιθετικό και σε αρκετούς αγώνες αμυντικό στύλ παιχνιδιού που παρουσιάζουν φέτος οι Ανδαλουσιανοί. Αν και οι φίλαθλοι γκρινιάζουν, το αποτέλεσμα είναι αυτό που μετράει στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Στο τελευταίο της ματς ηττήθηκε 1-0 εντός έδρας από την Χετάφε προκαλώντας δυσαρέσκεια στο κοινό της. Πάντως η συνέχεια προμηνύεται δύσκολη για την ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ η οποία θα κληθεί να αντιμετωπίσει κατά σειρά τις Μπαρτσελόνα (εκτός), Ρεάλ (εντός) και Βιγιαρεάλ (εκτός). Οι Κονκό, Ντουσέρ, Ακόστα, Σεβαντόν θα απουσιάσουν από τον αποψινό αγώνα.

Σε αγωνιστική άνοδο βρίσκεται η Βαλένθια, κυρίως λόγω του δαίμονα Νταβίντ Βίγια. Πάντως, οι τελευταίες νίκες της Βαλένθια έγιναν επί αδύναμων αντιπάλων και στα τελευταία λεπτά των αναμετρήσεων. Όπερ σημαίνει με αρκετή δόση τύχης. Οι γηπεδούχοι έχουν δείξει πως δεν τα καταφέρνουν με ομάδες που βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο με αυτούς. Η Σεβίλλη διαθέτει καλύτερη ομάδα με πιο σοβαρή και αξιόπιστη αμυντική λειτουργία. Εκτός έδρας έχει ηττηθεί μόλις 2 φορές. Οι φιλοξενούμενοι βολεύονται με την ισοπαλία, ένα αποτέλεσμα απαραίτητο δεδομένου του δύσκολου προγράμματος που ακολουθεί. Η Βαλένθια δεν με πείθει πως θα συνεχίσει το σερί νικών της (3) και θα πάρει την 4η θέση. Ποντάρω 10 ευρώ στην ισοπαλία (Χ) του υψηλότατου 3.70.

Δεν υπάρχουν σχόλια: