powered by Agones.gr (Στοίχημα)

Τετάρτη 15 Απριλίου 2009

Πόρτο από τα παλιά!

Χάρμα ειδέσθαι. Η φετινή Πόρτο φέρνει στο νού μου την εξαιρετικό σύνολο του Μουρίνιο που σάρωσε τους τίτλους σε Πορτογαλία και Ευρώπη την διετία 2002-2004. Ομάδα, με όλη την σημασία της λέξης και παίκτες εργάτες που βάζουν το συμφέρον της ομάδας πάνω από το εγώ τους. Φρέσκοι, σύγχρονοι παίκτες με πολλά τρεξίματα (άγνωστοι στο ευρύ κοινό), απαρτίζουν το καλοδουλεμένη ομάδα του Ζεσουάλδο Φερέιρα. Αν μη τι άλλο, μια δύσκολη ευρωπαϊκή βραδιά ξεπροβάλλει για την πρωταθλήτρια Ευρώπης Μάν Γιουν.

Η Porto θα υποδεχθεί στο κατάμεστο Ντραγκάο την Manchester United (21:45, ΝΕΤ), ευρισκόμενη σε αρκούντος ευνοϊκή θέση στην υπόθεση-πρόκριση. Οι Πορτογάλοι, πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση απέσπασαν δικαιότατα την ισοπαλία μέσα στο Θέατρο των Ονείρων. Και μάλιστα με το ιδιαίτερως ευνοϊκό σκορ 2-2. Όπως αντιλαμβάνεστε μια ισοπαλία αρκεί (0-0 ή 1-1) για να πάρουν οι δράκοι την πρόκριση στα ημιτελικά. Η πολύ καλή αμυντική λειτουργία που παρουσίασε η Πόρτο στο πρώτο παιχνίδι, δεν επέτρεψε στα ατού της Μάντσεστερ (Ρούνει, Ρονάλντο, Τέβεζ) να ξεδιπλώσουν το πληθωρικό ταλέντο τους. Έτσι, με σωστές και οργανωμένες αντεπιθέσεις κατάφεραν να ταλαιπωρήσουν ουκ ολίγες φορές την αδύναμη άμυνα των Άγγλων. Κανένα σημαντικό γρανάζι της μηχανής της Πόρτο δεν θα χάσει το σημαντικότερο ματς της χρονιάς, πλην του μακροχρόνιου τραυματία (αμυντικού) Φουτσίλε. Το 4-3-3 δεν αλλάζει για τον Φερέιρα ο οποίος θα περιμένει στο μισό γήπεδο την Μάντσεστερ. Το ακατάπαυστο πρέσιγνκ και οι αντεπιθέσεις θα είναι τα κύρια όπλα που θα βγάλει από την φαρέτρα του.

Σε κατιούσα πορεία βρίσκεται η φιλοξενούμενη Μάν Γιουν. Στα τελευταία ματς, η ομάδα του γερόλυκου σερ Άλεξ κερδίζει με την ψυχή στο στόμα έναντι βατών (κατώτερων) αντιπάλων, όπως η Σάντερλαντ. Πολλοί βασικοί και κομβικής σημασίας παίκτες πραγματοποιούν από το ξεκίνημα της σεζόν μέτρια χρονιά. Η μέτρια απόδοσή τους είναι δύσκολο να καλυφθεί, πόσο μάλλον στον εξόχως ανταγωνιστικό θεσμό του Τσου Λου. Η Μάντσεστερ, για να πάρει σήμερα την πρόκριση, θα πρέπει να υπερβάλλει εαυτόν και να μας θυμίσει κάτι από την περυσινή χρονιά. Εκεί όπου η αμυντική της γραμμή δεν έκανε νερά και το γκολ αποτελούσε εύκολη υπόθεση, ακόμη και για τον Κάρικ... Πράγμα εξαιρετικά δύσκολο, αν θέλετε την γνώμη μου. Τα καλά νέα για τον αειθαλλή Φέργκιουσον είναι οι επιστροφές των Φέρντιναντ, Μπερμπάτοφ και Άντερσον στην αποστολή, έπειτα από τραυματισμούς. Αν και παραμένει ερωτηματικό η αγωνιστική κατάσταση στην οποία βρίσκονται για ένα τόσο δύσκολο ματς.

Η Μαν Γιουν δείχνει ανήμπορη να συνέλθει και να αφήσει πίσω της τις κακές εμφανίσεις. Κάλλιστα, θα μπορούσε να είχε ηττηθεί από την Σάντερλαντ που μάχεται για τον υποβιβασμό. Παράλληλα, όλα αυτά τα χρόνια δεν μας έχει δείξει πως έχει τον χαρακτήρα σαν ομάδα να πάρει την νίκη σε τόσο δύσκολες έδρες, όπως το Ντραγκάο. Θεωρώ πως η Πόρτο έχει την ποιότητα, το στυλ παιχνιδιού και το momentum για να προκριθεί στα ημιτελικά του θεσμού. Ένα γκολ στις θανατηφόρες αντεπιθέσεις της, θα βάλει πρόωρο τέλος στα όνειρα των μπέμπηδων. Εμπιστεύομαι την Πόρτο η οποία βρίσκεται σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση και ποντάρω 10 ευρώ στον υψηλό 1 του 3.90.

Δεν υπάρχουν σχόλια: