powered by Agones.gr (Στοίχημα)

Τετάρτη 29 Απριλίου 2009

Παλιοί γνώριμοι!

Η κόντρα τους χρονολογείται από την σεζόν 1996-97, όταν ο Αλσατός coach αποφάσισε να αναλάβει την Arsenal. Ο Sir Alex Ferguson και ο Arsene Wenger αποτελούν, εδώ και πολλά χρόνια, τους κύριους εκφραστές και βασικούς εκπροσώπους του αγγλικού ποδοσφαίρου. Οι δύο άσπονδοι εχθροί συναντιώνται για πρώτη φορά σε ευρωπαικό αγώνα. Και το διακύβευμα είναι η πρόκριση στον τελικό της Ρώμης.

Στο δεύτερο μέρος των ημιτελικών του Τσου Λου, η Manchester United υποδέχεται την Arsenal (21:45, NET). Η ομάδα του Φέργκιουσον δεν βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή αγωνιστική κατάσταση. Το Σάββατο, έκανε ένα πολύ καλό comeback επικρατώντας με 5-2 επί της Τόττεναμ (έχανε 0-2). Όμως, εμφάνισε σε ένα ακόμη ματς πολλά αμυντικά προβλήματα. Πάντως, η αγωνιστική ανάταση του Cristiano Ronaldo σε συνδυασμό με την επιστροφή του απαραίτητου Άντερσον, έχει βελτιώσει σημαντικά την εικόνα της ομάδας. Χωρίς προβλήματα τραυματισμών να ταλαιπωρούν την ομάδα του, ο Σκωτσέζος τεχνικός φιλοδοξεί να κατακτήσει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Τσου Λου. Mοναχά οι Γκάρι Νέβιλ και Όουεν Χάργκριβς παραμένουν τραυματίες εδώ και πολλούς μήνες. Τον Ο'Σέι αντί του άπειρου Ράφαελ θα εμπιστευτεί ο σερ Άλεξ για το δεξί άκρο της άμυνας. Η πιθανή ενδεκάδα είναι: Φαν ντε Σάαρ - Ο' Σέι, Βίντιτς, Φέρντιναντ, Εβρά - Άντερσον, Κάρικ, Γκίγκς - Ρονάλντο, Ρούνει, Τέβεζ.

Πολύ δύσκολη και προβληματική η φετινή χρονιά για τον Βενγκέρ και το νεανικό του σύνολο. Η ομάδα ταλαιπωρήθηκε όλη την σεζόν από πλειάδα τραυματισμών, κυρίως βασικών παικτών, διαταράσσοντας την συνοχή της ομάδας και περιορίζοντας τις εναλλακτικές λύσεις. Κάποιοι επέστρεψαν (Φάμπρεγκας, Αντεμπαγιόρ), κάποιοι τραυματίστηκαν προσφάτως (Φαν Πέρσι, Γκαλάς, Κλισί) και άλλοι δεν υπολογίζονται από την αρχή της σεζόν (Ροσίτσκι, Εντουάρντο). Ειδικά η απουσία του Γκαλάς έχει στοιχίσει πάρα πολύ στην ομάδα, μιας και δεν υπάρχει άλλος ποιοτικός αμυντικός στο ρόστερ. Με το μπάτζετ της ομάδας να είναι περιορισμένο, ο Αλσατός αναγκάστηκε να στραφεί στους πιτσιρικάδες του. Ταλαντούχοι μεν, πολύ άπειροι δε. Μοναδικός στόχος που έχει απομείνει στην ομάδα είναι το Τσου Λου, μετά και τον αποκλεισμό στον ημιτελικό του κυπέλλου Αγγλίας από την Τσέλσι. Υπενθυμίζουμε πως ο Αντρέι Αρσάβιν δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στο θεσμό. Ο Βενγκέρ, λογικά, θα παρατάξει την ακόλουθη ενδεκάδα: Αλμούνια - Γκίμπς, Σιλβέστρ, Τουρέ, Σανιά - Σονγκ, Έμπουε, Φάμπρεγκας - Γουόλκοτ, Αντεμπαγιόρ, Νασρί.

Δεν θεωρώ ως δεδομένη την επικράτηση της Μαν Γιου. Η αγωνιστική της εικόνα δεν με πείθει. Οι γηπεδούχοι παρουσιάζουν μεγάλα αμυντικά κενά, ειδικά εντός έδρας όπου παίρνουν περισσότερες επιθετικές πρωτοβουλίες. Οι Λονδρέζοι δεν θα έχουν στην διάθεσή τους βασικούς παίκτες που δίνουν ποιότητα στην ομάδα. Και η Άρσεναλ έχει μεγάλο αμυντικό πρόβλημα, όπως φάνηκε στις αναμετρήσεις με την Λίβερπουλ και την Τσέλσι. Περιμένω ένα ανοιχτό παιχνίδι όπου βέβαια το προβάδισμα θα το έχει η Μάντσεστερ λόγω ποιότητας παικτών. Προτείνω over 2.5 goals στο 2.30 και ποντάρω 15 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: