powered by Agones.gr (Στοίχημα)

Τρίτη 14 Απριλίου 2009

Ασυναγώνιστη!

Η φετινή Barcelona προέρχεται από άλλο... πλανήτη! O Guardiola έχει κάνει, κατά γενική ομολογία, εξαιρετική δουλειά. Η ομάδα αποδίδει από την αρχή της σεζόν πανέμορφο ποδόσφαιρο το οποίο συνοδεύεται και από τα ανάλογα αποτελέσματα. Ευρείας έκτασης νίκες όπως την περασμένη Τετάρτη επί της Μπάγερν. Το τελικό 4-0 δίνει διαδικαστικό χαρακτήρα στην σημερινή αναμέτρηση. Όχι για την Barca. Η συγκεκριμένη ομάδα πρώτα προσφέρει θέαμα και μετά αγωνίζεται για το αποτέλεσμα.

Η ταπεινωμένη Bayern Munich υποδέχεται την Barcelona, (21:45, Novasports 3). Όπως αναμενόταν, οι Βαυαροί αποδείχθηκαν κατώτεροι της πρόκλησης που ονομάζεται προημιτελικά του Τσου Λου. Η διαφορά ποιότητας ήταν εμφανής σε όλο το 90λεπτο με τους Γερμανούς να καταφέρνουν να απειλήσουν 1-2 φορές τους άνετους και χαλαρούς Ισπανούς. Μοναδική όαση στο αγωνιστικό ναυάγιο του ανεπαρκέστατου Klinsmann ήταν ο Ribery. Με τέτοιας πάστας παίκτες η Μπάγερν μπορεί να ελπίζει σε καλύτερες (ευρωπαϊκές) ημέρες. Οι Βαυβαροί ξέσπασαν το Σάββατο στην Φρανκφούρτη την οποία και φιλοδώρησαν με 4-0. Αποτέλεσμα στο οποίο δεν δίνω ιδιαίτερη σημασία. Το ποδοσφαιρικό επίπεδο της Bundesliga παραμένει (τα τελευταία χρόνια) πολύ χαμηλό. Ο υπ'ατμόν Γιούργκεν Κλίνσμαν μπορεί να υπολογίζει εκ νέου τους βασικούς Φαν Μπούιτεν, Λούσιο και Λαμ.

Πρόκριση=περίπατος, λοιπόν, αποδείχθηκε η μονομαχία της Μπάρτσα με την Μπάγερν, αν και θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε και το αποψινό ματς. Οι παίκτες του Πέπε Γκουαρντιόλα κατέβασαν ταχύτητα στο β' ημίχρονο και αρκέστηκαν στο εμφατικό 4-0. Παρόλα αυτά, το σκόρ θα μπορούσε, κάλλιστα, να είναι μεγαλύτερο. Η παρέα του Μέσι προέρχεται από μια εύκολη νίκη με 2-0 επί της Ουέλβα. Ο Γκουαρντιόλα είχε την ευκαιρία να ξεκουράσει όλα τα αστέρια της ομάδας, ενόψει της δύσκολης συνέχειας. Υπενθυμίζουμε πως οι Καταλανοί συνεχίζουν και στους τρεις θεσμούς (Κύπελλο, πρωτάθλημα, Τσου Λου). Με δεδομένο το σκορ του πρώτου αγώνα, κάποιοι βασικοί παίκτες ενδεχομένως θα βρεθούν στον πάγκο. Οι ανπληρωματικοί δεν είναι αμελητέα ποσότητα, καθώς παίκτες όπως ο Μπουσκέτς, Κρκίτς, Κεϊτά έχουν δείξει κατά καιρούς ψήγματα του ταλέντου τους. Ο Μάρκεζ συμπλήρωσε κάρτες στο προηγούμενο ματς (επίτηδες) και έμεινε στην Βαρκελώνη, ο Μιλίτο είναι τραυματίας και ο Ανρί που έχει πυρετό λογικά θα προφυλαχθεί.

Κατά την γνώμη μου, προβάδισμα στο σημερινό αγώνα έχει πάλι η Μπαρτσελόνα. Οι πιτσιρικάδες που κοσμούν τον πάγκο των Καταλανών άνετα θα έπερναν φανέλα βασικού στην Μπάγερν. Οι επιστροφές των Λαμ, Λούσιο και Φαν Μπούιτεν δεν με προβληματίζουν. Ουδείς εκ των τριών λογίζεται ως καλός και αξιόπιστος αμυντικός. Οι Λαμ, Λούσιο ξεχνάνε να ...γυρίσουν στην άμυνα ενώ ο Βέλγος δεν μπορεί να στρίψει με τίποτα... Η διαφορά ποιότητας των δύο ομάδων είναι πολύ μεγάλη. Το ταλέντο και η τεχνική μπορεί να νίκησει για δεύτερη φορά. Στηρίζω το 2 της Barcelona στο 2.80 με 10 ευρώ ποντάρισμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: