powered by Agones.gr (Στοίχημα)

Κυριακή 26 Απριλίου 2009

Επιτέλους... τέλος!

Προς ικανοποίηση του φίλαθλου κοινού της Ελλάδας, το πρωτάθλημα της Superleague ολοκληρώνεται. Βέβαια, θα ακολουθήσει και το μαρτύριο των πλέι οφ για δεύτερη σεζόν. Μπορεί ο κόσμος, οι δημοσιογράφοι, οι προπονητές, οι παίκτες να τα κατακρίνουν ως έναν αχρείαστο και αποτυχημένο θεσμό. Η διοίκηση της Superleague διαλαλά πως "η εγχείρηση πέτυχε". Ο ασθενής όμως έχει πεθάνει προ πολλού...

Στο πλαίσιο της τελευταίας (αδιάφορης) αγωνιστικής του πρωταθλήματος, η Ξάνθη υποδέχεται τον Ηρακλή (19:00). Και οι δύο ομάδες έχουν ξεκινήσει τον σχεδιασμό για την νέα αγωνιστική περίοδο. Οι Ακρίτες προσέλαβαν ήδη στην θέση του προπονητή τον Γερμανό Βόλφ ενώ οι Θεσσαλονικείς παρέδωσαν το τιμόνι της ομάδας στον γνώριμό μας Όλεγκ Προτάσοφ. Αναιμική η παρουσία και των δύο ομάδων στο φετινό πρωτάθλημα. Η Ξάνθη θα τερματίσει εκτός απροόπτου στην 7η θέση της βαθμολογίας. Αν και κάποια στιγμή προσπάθησε να διεκδικήσει την είσοδό της στα πλέιοφ του πρωτάθληματος, φάνηκε πως δεν είχε τις δυνατότητες να τα καταφέρει. Ο Ηρακλής τερματίζει σε πιο χαμηλή θέση -κάπου στην 10η- διαψεύδοντας όσους περίμεναν από τους νεαρής ηλικίας παίκτες του γηραιού να ξεδιπλώσουν φέτος το ταλέντο τους. Η ομάδα δεν κινδύνεψε ποτέ με υποβιβασμό αλλά η γενικότερη παρουσίας της πέρασε απαρατήρητη. Όπως αντιλαμβάνεστε, το σημερινό ματς είναι δίχως βαθμολογικό κίνητρο και για τις δύο ομάδες. Εξου και ο Ηρακλής κατεβάζει ουσιαστικά αποστολής της ομάδας των νέων δίχως τους Μπούρμπο, Μπαντή, Μάρτος, Μάρκεζ, Σαρακατσάνο, Αγρίτη, Βούκοβιτς, Κατσιαμπή. Πολλοί νέοι παίκτες (Βέλλιος, Ζίφκας, Καρλόπουλος, Λιόνης, Τσομπάνογλου, Ψυχογιός)
θα πάρουν το βάπτισμα του πυρός στην μεγάλη κατηγορία. Αντιθέτως, η Ξάνθη θα παραταχθεί με την βασική της ενδεκάδα και δίχως κάποια σημαντική απουσία.

Η Ξάνθη δείχνει μεγαλύτερο ενδιαφέρον για το αποψινό παιχνίδι. Οι Ακρίτες θα παραταχθούν με επαγγελματίες ποδοσφαιριστές με μακρές παραστάσεις στα ευρωπαϊκά γήπεδα και οι φιλοξενούμενοι με παιδαρέλλια. Παίκτες όπως ο Αγκάλι, ο Γκρζέλακ, ο Κιντάνα μπορούν εύκολα να οδηγήσουν την Ξάνθη σε μια τιμιτική νίκη. Βασικοί εναντίων αναπληρωματικών. Πιστεύω πως οι βασικοί θα κερδίσουν και γιαυτό ποντάρω 15 ευρώ στον 1 της Ξάνθης με 2.08.

Λίγο πιο νότια, στηνπόλη της Θεσσαλονίκης, ο Άρης φιλοξενεί τον Πανθρακικό (19:00, ΕΤ3). Οι γηπεδούχοι είναι μία από τις λιγοστές ομάδες που έχουν κίνητρο για να πάρουν την νίκη και τους τρείς βαθμούς από το σημερινό ματς. Η 5η θέση βέβαια βρίσκεται στην αγκαλιά της Λάρισας η οποία με νίκη επί του Λεβαδειακού σφραγίζει την είσοδό της στα πλέι οφ. Μέτρια, αγωνιστικά, χρονιά για τους Αρειανούς των οποίων η ομάδα κυμάνθηκε σε μέτρια επίπεδα απόδοσης. Πολλές γκέλες, ειδικά εντός έδρας στο Κλεάνθης Βικελίδης, και πολύ μικρή βοήθεια από τις φετινές μεταγραφές. Ούτε όμως οι παλαίοτεροι βοήθησαν με τους Γκαρσία και Κόκε να πραγματοποιούν την χειρότερη χρονιά τους στην ομάδα. Στο επίκεντρο της κριτικής έχει μπει ο πρόεδρος της ομάδας κ. Σκόρδας ο οποίος λογικά θα αποτελέσει παρελθόν από την προεδρία της ομάδας. Ο σημερινός τους αντίπαλος, ο Πανθρακικός αγωνίζεται εδώ και αρκετές αγωνιστικές χωρίς άγχος. Η ομάδα, προς έκπληξη πολλών, σώθηκε πολύ εύκολα και αυτό οφείλεται σε δύο λόγους. Στις πολύ καλές μεταγραφικές κινήσεις του καλοκαιριού και στον εξαιρετικό σε συγκομιδή βαθμών α' γύρο της ομάδας. Ο Ντουμιτρέσκου θα είναι ο νέος προπονητής της ομάδας, καθώς ο Φερράρα κατηφόρισε για την Νέα Σμύρνη και τον Πανιώνιο. Χωρίς τους τιμωρημένους Κόκε, Καράμπελα και Γιάχιτς καλείται να παρατάξει την ομάδα του ο Μαζίνιο ενώ ο Φερέρα δεν υπολογίζει τους τιμωρημένους Βελάσκο, Ολίσε, Ρομπίνιο, Κανωτίδη και τον τραυματία Δανίδη.

Μπορεί ο Άρης να έχει το κίνητρο. Δεν έχει όμως την ηρεμία ως ομάδα να διαχειριστεί σωστά το σημερινό αγώνα. Η έκρυθμη κατάσταση στα διοικητικά και η πιθανή αποπομπή του Σκόρδα δεν γίνεται να μην επηρεάσουν την εικόνα της ομάδας. Αφήστε που αν η Λάρισα κερδίζει εύκολα τον Λεβαδειακό, παίκτες, προπονητής, οπαδοί θα παρατήσουν το ματς. Γεγονός το οποίο μπορεί να εκμεταλλευτεί η πολύ καλή ομάδα του Πανθρακικού, σε ένα ματς φιέστα για αυτήν. Ρισκάρω ποντάροντας 5 ευρώ στον Πανθρακικό και το 2 του 15.

Δεν υπάρχουν σχόλια: