powered by Agones.gr (Στοίχημα)

Σάββατο 25 Απριλίου 2009

Xωρίς πυξίδα!

Τα λεφτά δεν φέρνουν την ευτυχία. Ούτε την επιτυχία. Όπως έχει διαμορφωθεί το ποδόσφαιρο, την τελευταία δεκαετία, οι μεγάλες επενδύσεις αυξάνουν τις πιθανότητες να γευτεί η ομάδα χαρές και νίκες. Αλλά από μόνο του, δεν αρκεί. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η Manchester City, ιδιοκτησίας (από το περασμένο καλοκαίρι) ζάμπλουτων σεϊχηδων. Τα πολλά χρήματα έφεραν τον Robihno στην πόλη του Μάντσεστερ, όμως η ομάδα εξακολουθεί να κινείται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, χωρίς προσανατολισμό. Η ομάδα κυνηγάει πλέον την έξοδο στο κύπελλο Ουέφα μέσω της 7ης θέσης. Ώστε να μην χαρακτηριστεί η φετινή σεζόν για τους "πολίτες" ως πλήρως αποτυχημένη.

Η Everton, λοιπόν, υποδέχεται την Manchester City (17:00) στο Γκούντισον Πάρκ. Έπειτα από ένα μέτριο ξεκίνημα, οι γηπεδούχοι βρέθηκαν τελικά να πραγματοποιούν μια από τις καλύτερες χρονιές τους στην Πρέμιερ Λιγκ. Η πρόκριση στο τελικό του FA Cup απέναντι στην Μanchester United ήταν ένα, αν μη τι άλλο, μεγάλο επίτευγμα. Αν και βοήθησε λίγο και ο Ferguson παρατάσοοντας την ομάδα με αρκετούς αναπληρωματικούς. Όπως αντιλαμβάνεστε, η Everton έχει ήδη εξασφαλίσει την έξοδο της στην Ευρώπη για την επόμενη σεζόν, μιας και αντίπαλός της στον τελικό θα είναι η Chelsea. Ο David Moyes δήλωσε, ενόψει του σημερινού αγώνα, πως η ομάδα του δεν θα παρατήσει κάνεναν από τους εναπομείναντες αγώνες για το πρωτάθλημα και θα παλέψει για να κατακτήσει την 5η θέση από την Άστον Βίλα. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός Τζο είναι δανεικός από την Manchester City και ως εκ τούτου δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στο σημερινό ματς ενώ εκτός λόγω τραυματισμού είναι και ο ενίοτε βασικός μεσοεπιθετικός Φελαϊνί.

H Manchester City βαδίζει προς το τέλος της χρονιάς και ακόμη ψάχνεται... Μεγάλε ευθύνη για την κακή πορεία της ομάδας έχει ο μέτριος προπονητής Mark Hughes. Πολλά τα λάθη του στο κοουτσάρισμα της ομάδας, την επιλογή των παικτών και το στήσιμο της ενδεκάδας. Δίχως υπερβολή, ο "τύπος" παρατάσσει στα περισσότερα παιχνίδια την City με ένα σύστημα 4-2-4. Και τα γκολ έρχονται βροχή... Σίγουρα, οι citizens δεν διαθέτουν ποιότητα στην αμυντική τους γραμμή, καθώς απαρτίζεται από παίκτες β' διαλογής. Το ατού της είναι σίγουρα η επιθετική της γραμμή με τους Ρομπίνιο-Μπέλαμι. Η ομάδα χρειάζεται μεγαλύτερη ισορροπία στις γραμμές και ο Άγγλος coach δεν δείχνει ικανός να την προσφέρει. Ο στόχος της εξόδου στο κύπελλο Ουέφα μοιάζει εφικτός καθώς βρίσκονται μόλις 5 βαθμούς πίσω από την 7η West Ham. Από την οποία παρεμπιπτόντως ηττήθηκαν την περασμένη αγωνιστική με 1-0. Μπέλαμι, Ράιτ Φίλιπς και Ζαμπαγιέτα θα απουσιάσουν λόγω προβλημάτων τραυματισμού από την σημερινή αναμέτρηση.

Άκρως επιθετικός ο προσανατολισός της Manchester City στα περισσότερα παιχνίδια που έχω τύχει να την παρακολουθήσω. Έτσι εξηγείται και η κακή αγωνιστική της πορεία. Στο άλλο άκρο βρίσκεται η Everton, μια άκρως πειθαρχημένη και μεστή αμυντικά ομάδα. Ο David Moyes συνεχίζει την πολύ καλή δουλειά, βασιζόμενος στην σφιχτή αμυντική λειτουργία της ομάδας του που καταδεικνύουν τα δύο 0-0 με Manchester και Chelsea. Το σημερινό ματς δεν έχει ουσιαστικό κίνητρο για τους γηπεδούχους και τους περιμένω πιο χαλαρούς (αμυντικά). Πιστεύω πως θα κερδίσουν άνετα την City, εκμεταλλευόμενοι τα μεγάλα αμυντικά της προβλήματα. Ευκαιρία για την Everton να ξεσπάσει... Προτιμώ όμως να ποντάρω 15 ευρώ στο over 2.5 goals με απόδοση 2.14.

Δεν υπάρχουν σχόλια: