powered by Agones.gr (Στοίχημα)

Τρίτη 28 Απριλίου 2009

Η αναμέτρηση της χρονιάς!

Ολόκληρη η ποδοσφαιρική Ευρώπη, περιμένει με αδημονία τον (πρώτο) σημερινό ημιτελικό του Τσου Λου. Εκεί όπου η τεχνική συναντά την δύναμη και η όμορφη κλειστή ντρίπλα του Μέσι το δυνατό τάκλιν του Λάμπαρντ. Δύο διαφορετικοί κόσμοι συγκρούονται και αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον ποιο θα είναι το τελικό αποτέλεσμα.

Στο Καμπ Νου, η Barcelona υποδέχεται την Chelsea (21:45, Novasports 1). Όπως έχει εξελιχθεί η χρονιά, οι Καταλανοί φιλοδοξούν να κατακτήσουν το πρώτο τρέμπλ της ιστορίας τους. Ήδη, έχουν εξασφαλίσει την συμμετοχή τους στον τελικό του κυπέλλου ισπανίας. Στο πρωτάθλημα, παραμένουν πρώτοι αλλά πλέον με βραχεία κεφαλή καθώς η διαφορά από την 2η Ρεάλ μειώθηκε στους 4 βαθμούς. Η Barca και ο Guardiola, εφαρμόζοντας ένα ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας με εξόχως επιθετικά στοιχεία, καλούνται να ξεπεράσουν το πολύ δύσκολο εμπόδιο της Chelsea για να διεκδικήσουν το Τσου Λου. Οι παίκτες του Pepe Guardiola θα αντιμετωπίσουν δυσκολίες στην ανάπτυξη του παιχνιδιού τους απέναντι στην σφιχτή άμυνα και την πολύ καλή τακτική γνώση των Λονδρέζων. Απουσίες για τον coach δεν υπάρχουν, καθώς ο τιμωρημένος Μάρκεζ εξέτισε την τιμωρία του και θα είναι στην διάθεσή του. Το 4-3-3 δεν αλλάζει και στην βασική ενδεκάδα (χωρίς εκπλήξεις) αναμένεται να είναι: Βαλντές - Αλβες, Πουγιόλ, Πικέ, Αμπιντάλ - Τουρέ, Τσάβι, Ινιέστα - Μέσι, Ετό, Ανρί.

Αν η Chelsea καταφέρει να κατακτήσει το Champions League, το μεγαλύτερο μερίδιο θα ανήκει στον Guus Hiding. Ο Ολλανδός τεχνικός πήρε την θέση του ανεκδιήγητου Scolari και έχει μεταμορφώσει την εικόνα της ομάδας. Ή μάλλον τριών συγκεκριμένων παικτών. Ο
Τέρυ, ο Λάμπαρντ και ο Ντρογκμπά. Ο άξονας της Τσέλσι. Από την απόδοσή τους θα κριθεί και η τύχη της ομάδας στους δύο αγώνες των ημιτελικών. Πάντως, στα τελευταία ματς δείχνουν σε εξαιρετική κατάσταση (βλ. ημιτελικός με Άρσεναλ). Πονοκέφαλος για τον Χίντιγκ, η απουσία λόγω τιμωρίας του Ashley Cole. Σε αυτήν την πλευρά αγωνίζεται ο Μέσι, οπότε αντιλαμβάνεστε το μέγεθος του προβλήματος. Μη έχοντας άλλη λύση, ο Ολλανδός θα επιστρατεύσει τον ανέτοιμο αλλά γρήγορο Μπονσίγκουα για την θέση του αριστερού μπακ. Στο Λονδίνο έμειναν λόγω τραυματισμών οι Καρβάλιο, Ντέκο, Τζό Κόουλ και Πάουλο Φερέιρα. Με μοναδική (επιπλέον) αλλαγή τον πιο ομαδικό Καλού στην θέση του Ανελκά, οι βασικοί έντεκα θα είναι: Τσεχ - Ιβάνοβιτς, Τέρυ, Άλεξ, Μποσίνγκουα - Εσσιέν, Μπάλακ, Λάμπαρντ - Καλού, Ντρογκμπά, Μαλουντά.

Θεωρώ πως θα παρακολουθήσουμε ένα κλειστό ματς, κυρίως λόγω της παρουσίας της Τσέλσι. Οι Λονδρέζοι μπορούν να παγώσουν τον ρυθμό του αγώνα και να βραχυκυκλώσουν την Μπαρτσελόνα. Η Τσέλσι είναι μια από τις λίγες ομάδες στον κόσμο που μπορούν να μπλοκάρουν το επιθετικό παιχνίδι των Καταλανών. Ο Μέσι δεν θα βρει ελεύθερους χώρους και θα έχει να αντιμετωπίσει 2 και 3 παίκτες. Δεν αποκλείω ισχνή νίκη της Μπάρτσα. Λόγω της κρισιμότητας του αγώνα, περιμένω και τις δύο ομάδες να εμφανιστούν επιφυλακτικές. Θα προτιμήσω το Χ στο ημίχρονο που πληρώνει 2.40 (10 ευρώ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: