powered by Agones.gr (Στοίχημα)

Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2009

Διπλές...νίκες!

Πολύ δύσκολο για τις καινούριες ομάδες, αυτές που χτίζονται από τα θεμέλια να βρούνε ρυθμό αυτή την περίοδο. Η διακοπή 10 ημερών για τα παιχνίδια των εθνικών ομάδων σίγουρα δεν ευνοεί ομάδες όπως η Μάντσεστερ Σίτυ και η Λάρισα που πραγματοποίησαν πολλές αλλαγές το καλοκαίρι στο ρόστερ τους. Άλλωστε, εξ'ορισμού στην εκκίνηση των πρωταθλημάτων οι φιλοξενούμενες ομάδες έχουν ένα μικρό προβάδισμα.

Στο γήπεδο Αλκαζάρ, η Λάρισα υποδέχεται τον Ατρόμητο (16:45, ΣΚΑΙ) για την 3η αγωνιστική της Superleague. Πέραν ότι ουδεμία εκ των δύο ομάδων δεν έχει πετύχει νίκη, αξιωσημείωτο είναι πως ακόμη δεν έχουν σκοράρει! Η Λάρισα έχει επιδείξει ένα μέτριο αγωνιστικό πρόσωπο το οποίο δεν μας παραξενεύει καθώς το ρόστερ της έχει αποδυναμωθεί αισθητά. Όπως φάνηκε και στο ματς με τον Ολυμπιακό, αν ο τούρκος Μετίν δεν βρεθεί σε καλή μέρα τότε η ΑΕΛ δεν έχει λύσεις για την ανάπτυξη του παιχνιδιού. Ο τούρκος χαφ μαζί με τον Γιαννακόπουλο αποτελούν το βαρόμετρο της ομάδας. Ο κ. Πηλαδάκης θέλησε να τονώσει την τελευταία στιγμή την επιθετική γραμμή της ομάδας του με την απόκτηση του μεξικανού επιθετικού Ντε Νίγκρις. Καλός παίκτης ο οποίος όμως έχει να αγωνιστεί σε επίσημο παιχνίδι αρκετούς μήνες. Πλήρης η αποστολή των βυσσινί με τους Γιαννακόπουλο και Ιγκλέσιας να αντιμετωπίζουν κάποια μικροπροβλήματα τραυματισμού. Πιθανή 11άδα (4-3-3): Μάλαρζ - Μπουκουβάλας, Τριποτσέρης, Νταμπίζας, Βενετίδης - Ιγκλέσιας,Μετίν, Τουάμα, Ρομέου, Γιαννακόπουλος - Ντε Νίγκρις.

Πολύ καλές εμφανίσεις πραγματοποίησε τις δύο πρώτες αγωνιστικές ο Ατρόμητος. Συνοδεύτηκαν όμως από ήττες και το ζητούμενο είναι να αρχίσει να συλλέγει και βαθμούς. Η ομάδα του Περιστερίου είναι το μεγάλο στοίχημα του Γιώργου Δώνη ώστε να αμβλύνει τις άσχημες εντυπώσεις από το (τραγικό) πέρασμά του στην ΑΕΚ. Ο Δώνης στελέχωσε την ομάδα με καλούς παίκτες που γνωρίζουν το ελληνικό πρωτάθλημα και θα βοηθήσουν άμεσα την ομάδα. Την τελευταία ημέρα των μεταγραφών έχασαν τον Μαρίνο ο οποίος πήγε στον Παναθηναϊκό αλλά απέκτησαν ως δανεικό για ένα χρόνο τον Αναστασάκο προσθέτοντας άλλη μια επιθετική λύση στο ρόστερ. Η ομάδα έχει δείξει δυστοκία στο γκολ όμως δύσκολα δέχεται και στην άμυνα γεγονός πολύ σημαντικό. Οι Μελισσάς, Μπαζίνσκι, Κάμπας, Καραγκιολίδης, Κόρμπος είναι τραυματίες και έμειναν εκτός αποστολής ενώ ο
πιτσιρικάς Καραγκούνης έμεινε εκτός λόγω των υποχρεώσεων του με την εθνική ομάδα. Πάντως με ενδιαφέρον αναμένεται και το ντεμπούτο αργεντίνου αμυντικού Μπλένχιο. Πιθανή 11άδα (4-5-1): Μιχαηλίδης - Νάστος, Ολιβέιρα, Μπλένχιο, Κουτσόπουλος - Σαρμιέντο, Τάτος, Νεμπεγλέρας, Μπρίτο, Πόποβιτς - Εμάνουελ Περόνε.

Χαμηλής ποιότητας η φετινή Λάρισα, μπορεί να κινδυνέψει ακόμη και με υποβιβασμό αν δεν προσέξει. Μέτριες οι μεταγραφικές της προσθήκες. Ο Ατρόμητος έκανε καλύτερες επιλογές και διαθέτει ένα ανταγωνιστικό σύνολο το οποίο μπορεί να σταθεί αξιοπρεπώς στην Superleague. Θυμηθείτε πόσο πολύ δυσκόλεψε την ΑΕΚ. H ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη δεν με πείθει. Έχει καταντήσει νεκροταφείο ελαφάντων (Μετίν, Νίγκρις, Νταμπίζας, Γιαννακόπουλος). Η ομάδα του Δώνη είναι πιο φρέσκια και σύγχρονη. Πάω για την έκπληξη του φιλοξενούμενου Ατρόμητου και ποντάρω 10 ευρώ στο 2 του 5.20.

Μεταφερόμαστε στο μεγάλο νησί και στην πόλη του Μάντσεστερ όπου διεξάγεται το σημαντικότερο ματς για την Premier League ανάμεσα σε Manchester City και Arsenal (17:00). Με τα ζεστά χρήματα των Αράβων, οι γηπεδούχοι ενισχύθηκαν και φέτος με παίκτες υψηλής ποιότητας. Όλοι τους προέρχονται από το αγγλικό πρωτάθλημα γεγονός το οποίο υποδεικνύει πως κινήθηκαν σε πιο σίγουρες μεταγραφικές λύσεις. Σίγουρα, ξεχωρίζουν οι δύο παίκτες (Αντεμπαγιόρ, Τουρέ) οι οποίοι αποκτήθηκαν από την σημερινή αντίπαλο Άρσεναλ έναντι πολλών εκατομμυρίων ευρώ. Οι μέχρι πέρυσι βασικοί παίκτες του Λονδίνου δόθηκαν με τις ευλογίες του Βενγκέρ σε ένα πολύ καλό deal για την ομάδα του Λονδίνου. Από τις υπόλοιπες μεταγραφές, ξεχωρίζει η απόκτηση του Τέβεζ (ελεύθερος) ο οποίος όμως θα απουσιάσει από το σημερινό ματς λόγω τραυματισμού που υπέστη αγωνιζόμενος μεσοβδόμαδα με την Αργεντινή. Πάντως στους μέχρι στιγμής αγώνες που κλήθηκε να δώσει η ομάδα του Μάρκ Χιούζ, εμφανίστηκε πολύ μέτρια αν και διαθέτει πολύ ποιοτικό ρόστερ. Πιθανή 11άδα (4-3-3): Γκίβεν – Ρίτσαρντς, Τουρέ, Λεσκότ, Μπριτζ – Ράιτ Φίλιπς, Μπάρι, Αϊρλαντ – Μπέλαμι, Αντεμπαγιόρ, Ρομπίνιο.

Πολύ καλή αρχή έχουν κάνει τα παιδιά του Αρσέν Βενγκέρ. Αν απουσίαζε και η ανόητη ήττα από την Μάν Γιουν στο Όλντ Τράφορντ με ένα αστείο αυτογκόλ του Ντιαμπύ, όλα θα ήταν τέλεια για την Άρσεναλ. Σε γενικές γραμμές, οι νέοι και φέρελπεις παίκτες του Αλσατού έχουν καλύψει τα κενά της ομάδας. Ο Βερμούλεν ως αντικαταστάτης του Τουρέ και ο Εντουάρντο του Αντεμπαγιόρ τα έχουν πάει εξαιρετικά. Απομένει να δούμε τι διάρκεια θα έχει τη φετινή σεζόν η ομάδα του Βενγκέρ, καθώς οι εναλλακτικές λύσεις είναι περιορισμένες. Δυσαρεστημένος ο Αλσατός coach με τον νέο τραυματισμό του Αρσάβιν. Ο Ρώσος επιθετικός ταξιδεψε και αγωνιστηκε με την εθνική της χώρας, παρά την αντίθετη γνώμη του προπονητή του. Υπέστη υποτροπή και θα λείψει για τρεις εβδομάδες από τα ευρωπαϊκά γήπεδα. Υπάρχουν όμως και καλά νέα, καθώς οι Φάμπρεγκας και Γουόλκοτ είναι στην διάθεση του προπονητή με τον ισπανό χαφ να παίρνει φανέλα βασικού. Πιθανή 11άδα:
Αλμούνια – Σανιά, Γκαλάς, Βερμάλεν, Κλισί – Φάμπρεγας, Σονγκ, Ντενίλσον – Εμπουε, Μπέντνερ, Φαν Πέρσι.

Καλές μεταγραφές έκανε η Σίτυ αλλά δεν αρκούν για να σπάσει την πρώτη 4άδα. Ρωτήστε και την Τότεναμ που προσπαθεί εδώ και χρόνια... Μειονέκτημα για τους citizens είναι η παραμονή στον πάγκο του μέτριου coach Mark Hughes ο οποίος μας εξέπληξε αρνητικά με τις περυσινές του επιλογές. Η Άρσεναλ είναι μια έτοιμη νεανική ομάδα και βγάζει στο παιχνίδι της αυτοματισμούς που σε αφήνουν άναυδο. Προσθέστε την καλή αγωνιστική εικόνα που βλέπουμε από τους Λονδρέζους στα πρώτα παιχνίδια της σεζόν και έχετε μπροστά σας ένα ισχυρό φαβορί! Ποντάρω 10 ευρώ στο 2 της Άρσεναλ με απόδοση 2.48.

Δεν υπάρχουν σχόλια: