powered by Agones.gr (Στοίχημα)

Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2009

Καμμένη γη...

Με συνοπτικές διαδικασίες, ως είθισται στον Ολυμπιακό, ο coach Τιμούρ οδηγήθηκε στην πόρτα της εξόδου. Και τι αφήνει πίσω του, πέραν του αήττητου; Σίγουρα κάτι από Μαραθώνα, Διόνυσο ή Βαρνάβα. Μια ομάδα χωρίς σύστημα, παίκτες χωρισμένους σε στρατόπεδα και ως επιστέγασμα μια απαράδεκτη προετοιμασία στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης. Αφήστε που αναδάσωση μέχρι τον Ιανουάριο, όταν και θα έχουμε μεταγραφές, δεν μπορεί να γίνει...

Μέσα σε αυτό άσχημο κλίμα, ο Ολυμπιακός ξεκινά τις (σοβαρές) ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις υποδεχόμενος την πρωταθλήτρια Ολλανδίας Αλκμάαρ (21:45, ΝΕΤ). Ο μέχρι πρότινος σκάουτερ της ομάδας Μπόζινταρ Μπάντοβιτς θα βρεθεί στον πάγκο της ομάδας για το αποψινό ματς. Πρώτη και τελευταία φορά, πιθανότατα, καθώς ο Ζίκο βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία με την ομάδα του Πειραιά. Μην περιμένετε αλλαγές στην βασική ενδεκάδα των πρωταθλητών Ελλάδος σε σχέση με αυτούς που αγωνίστηκαν απέναντι στην Καβάλα. O καλύτερος παίκτης των ερυθρολεύκων - ο Γκαλέτι φυσικά- που προοριζόταν για βασικός τραυματίστηκε και θα απουσιάσει για 3 εβδομάδες. Την θέση του θα πάρει ο ζογκλέρ Ζαϊρί. Στην εξέδρα θα βρεθούν επίσης οι τραυματίες Μαρέσκα, Ντέρμπισαιρ. Φανέλα βασικού θα πάρει και ο ανέτοιμος Τοροσίδης, δεδομένων των απουσιών. Πιθανή 11άδα (4-5-1): Νικοπολίδης, Ζεβλάκοφ, Ντομί, Μέλμπεργκ, Α. Παπαδόπουλος, Λεντέσμα, Ντουντού, Λεονάρντο, Ζαϊρί, Τοροσίδης, Ντιόγκο.

Την ήττα με 2-1 από την Ντε Χάαγκ γνώρισε το Σάββατο η Αλκμάαρ. Το αποτέλεσμα δεν είναι ενδεικτικό της ποιότητας που διαθέτει η ολλανδική ομάδα, καθώς ο Ρόναλντ Κούμαν ξεκούρασε αρκετούς παίκτες και έκανε πολλούς πειραματισμούς. Πρωτάρα στο θεσμό του Champions League η Αλκμάαρ, δεν είναι όμως άπειρη στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Στο κύπελλο Ουέφα έχει φτάσει μέχρι και τους προημιτελικούς της διοργάνωσης, επίτευγμα διόλου ευκαταφρόνητο. Άλλωστε εμπειρία διαθέτει ο coach Κούμαν ο οποίος έχει φτάσει ως προπονητής τρεις φορές στα προημιτελικά του θεσμού με τρεις διαφορετικές ομάδες! Άκρως επιθετικογενής ομάδα η Άλκμααρ δεν έχει να αντιμετωπίσει απουσία κάποιου βασικού της παίκτη. Πιθανή 11άδα (4-5-1): Ρομέρο - Γιαλίνς, Μοϊσάντερ, Μορένο, Ποκονιόλι - Χόλμαν, Ντα Σίλβα, Σχάαρς, Μάρτενς - Ελ Χαμντάουι - Ντεμπέλε.

Πολλά χρόνια έχουν περάσει από τότε που ο Ολυμπιακός παρουσίαζε τέτοια αγωνιστικά χάλια. Η κατάσταση φαντάζει στο άμεσο χρονικό ορίζοντα μη αναστρέψιμη. Η λειψανδρία επιθετικογενών ποδοσφαιριστών (Γκαλέτι, Μαρέσκα) κάνει τους γηπεδούχους πολύ ακίνδυνους. Παράλληλα, η πίεση που θα δεχθούν από τους πολύ καλούς τεχνίτες της ολλανδικής ομάδας θα είναι ακόμη μεγαλύτερη. Δεν πιστεύω σε ανάσταση νεκρών. Ιδανική ευκαιρία για την Αλκμάαρ η σημερινή αναμέτρηση να ξεκινήσει με νίκη τις υποχρεώσεις της σε ένα, αν μη τι άλλο, βατό όμιλο. Ποντάρω 12 ευρώ στο 2 της Αλκμάαρ με -εξωπραγματικά υψηλή- απόδοση 3.80.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

mesa se ola eisai..sinxise etsi...paizo oti les kai exo kairdisei ekatommyria...
kaneis tromeri douleia...
steile kanena viografiko na se diavazoume kai se stoiximatiki efimerida...