powered by Agones.gr (Στοίχημα)

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2009

Πόσο ν' αντέξει...

Ο Ολυμπιακός έχει κατακτήσει τα 12 από τα τελευταία 13 πρωταθλήματα. Κάθε άλλο παρά τυχαίο γεγονός. Οι ερυθρόλευκοι απέδειξαν στις τέσσερις πρόσφατες αναμετρήσεις τους, γιατί κυριαρχούν στον ελλαδικό χώρο πάνω από μία δεκαετία. Εκεί (0-0 με την Καβάλα) που πολλοί περίμεναν πως ο Ολυμπιακός θα διαλυθεί, δύο δύσκολες εκτός έδρας νίκες και μία αγχωτική επικράτηση στην Ευρώπη έφεραν νηνεμία στον Πειραιά. Όλοι ξέρουμε ότι ο Ολυμπιακός έχει στο dna του τον πρωταθλητισμό. Αυτό που δεν γνωρίζουμε είναι για πόσο ακόμη θα συνεχιστεί η αγωνιστική του ανάταση. Δεδομένης της ελλιπέστατης φυσικής κατάστασης των παικτών η οποία γίνεται πιο ορατή μέρα με τη μέρα, αγώνα με τον αγώνα...

Στο Emirates Stadium,
η Άρσεναλ υπόδεχεται τον Ολυμπιακό για την 2η αγωνιστική του Τσου Λου (21:45, MEGA). Στα ίδια επίπεδα με πέρυσι αναμένεται να κινηθεί η πορεία των κανονιέρηδων. Πολλοί νέοι παίκτες, ωραίο ποδόσφαιρο, πλούσιες σε σκορ νίκες. Όμως το τίμημα θα είναι η απουσία από την διεκδίκηση τίτλων. Δίχως οικονομική δυνατότητα για μεταγραφές που θα βοηθούσαν άμεσα την ομάδα, ο Βενγκέρ δεν μπορεί να ανταγωνιστεί σε βάθος χρόνου τα πολυδάπανα σύνολα του Αντσελότι και του Φέργκιουσον. Το πρώτο σοβαρό ευρωπαϊκό τέστ για φέτος το πέρασε, έστω και ασθμαίνοντας, με επιτυχία. Αν και βρέθηκε να χάνει με 2-0 στο ημίχρονο, κατάφερε να ανατρέψει το σκορ σε 3-2 και να βάλει τα θεμέλια για μια άνετη πρόκριση στον επόμενο γύρο. Σημαντικό πρόβλημα στην θέση του τερματοφύλακα αντιμετωπίζουν στα τελευταία ματς οι Λονδρέζοι, με τους Αλμούνια και Φαμπιάνσκι να παραμένουν τραυματίες. Θέση βασικού κάτω από τα γκολποστ θα πάρει, όπως και στο ματς με τη Φούλαμ, ο άπειρος Ιταλός Μανόνε. Ο Αρσέν Βενγκέρ δεν αντιμετωπίζει άλλα αγωνιστικά προβλήματα. Πιθανή 11άδα: Μανόνε, Σανιά, Φερμάλεν, Γκαλάς, Κλισί, Ντιαμπί, Σονγκ, Φάμπρεγας, Αρσάβιν, Εμπουέ, Φαν Πέρσι.

Πολύ ψηλά έβαλαν τον πήχη οι άνθρωποι του Ολυμπιακού για το σημερινό ματς. Ακόμη και για... νίκη έκανε λόγο στις δηλώσεις του ο Ντουντού ο οποίος παρεπιμπτόντως δείχνει να έχει κλατάρει από τα συνεχόμενα παιχνίδια. Μετά το αποψινό παιχνίδι, οι Πειραιώτες θα έχουν δώσει 5 αγώνες σε διάστημα 20 περίπου ημερών. Ένα αγωνιστικό πρόγραμμα αρκούντως εξοντωτικό για τις μέτριες ελληνικές ομάδες. Ειδικά αυτή την περίοδο κατά την οποία ο Ολυμπιακός έχει τραυματίες δύο βασικούς του παίκτες (Γκαλέτι, Μαρέσκα) και εμφανές πρόβλημα στην φυσική κατάσταση. Πρόκειται για την αγωνιστική κληρονομιά που άφησε στους ερυθρόλευκους ο Τιμούρ... Βεβαίως, ο Μαρέσκα βρίσκεται στην αποστολή της ομάδας αλλά δεν προβλέπεται η χρησιμοποίησή του μιας και έχει χάσει πολλές προπονήσεις. Εκπλήξεις στην 11 άδα δεν περιμένουμε με τον Ζίκο να ετοιμάζει τους γνωστούς 11 που σημείωσαν το νικηφόρο σερί των τελευταίων αγώνων. Πιθανή 11άδα: Νικοπολίδης, Ζεβλάκοφ, Μπράβο, Αβραάμ, Μέλμπεργκ - Τοροσίδης, Λεντέσμα, Ντουντού, Ζαϊρί, Λεονάρντο - Ντιόγκο.

Πολύ δύσκολη η αποστολή του Ολυμπιακού στο Λονδίνο, με την προϊστορία στις αναμετρήσεις με αγγλικές ομάδες να είναι καταπέλτης (7 ήττες, 1-27 τέρματα). Οι ερυθρόλευκοι και κατ' επέκταση οι ελληνικές ομάδες, δεν μπορούν να ακολουθήσουν τον δαιμονιώδη ρυθμό των αγγλικών ομάδων. Μπορούν όμως έστω για ένα ημίχρονο να αναχαιτίσουν τις επιθέσεις των Άγγλων βασιζόμενοι στην καλή άμυνα (Μέλμπεργκ, Αβραάμ) και στον έμπειρο Νικοπολίδη. Ποντάρω 10 ευρώ στο Χ ημίχρονο 1 τελικό με απόδοση 4.90.

Δεν υπάρχουν σχόλια: